Κανένα πέναλτι εναντίον της Μπαρτσελόνα φέτος!

Κανένα πέναλτι εναντίον της Μπαρτσελόνα φέτος!
Ένα στατιστικό για το οποίο δεν θα πρέπει να υπερηφανεύεται έλαβε χώρα με την ολοκλήρωση της φετινής La Liga, που βρήκε την Μπαρτσελόνα να μην έχει τιμωρηθεί με εναντίον της πέναλτι για μία ολόκληρη σεζόν!

​Στην Ευρώπη της έχει αποδοθεί το αρνητικό προσωνύμιο «Uefalona», λόγω της διαιτητικής εύνοιας που απολαμβάνει πολλές φορές, αχρείαστη και μη. Στο εγχώριο πρωτάθλημα ανέκαθεν υπήρχαν φωνές και για τους δύο μεγάλους της Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, ένα στατιστικό στοιχείο της φετινής σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί μοναδικό. Και πώς άλλωστε όταν τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο πρέπει να ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην αγωνιστική περίοδο 1970-1971.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το πρωτάθλημα της La Liga ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από πέντε χρόνια κι η Μπαρτσελόνα είχε το προνόμιο να μην δει διαιτητή να τιμωρεί ποδοσφαιριστή της με πέναλτι.

Μετά από 38 αγωνιστικές κανείς παίκτης των «μπλαουγκράνα» δεν υπέπεσε σε τέτοια παράβαση γεγονός που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο. Μάλιστα, για 30 αγωνιστικές δεν είχε αποβληθεί ποδοσφαιριστής της, μέχρι τελικά την 31η ημέρα της La Liga και την αναμέτρηση κόντρα στη Μάλαγα, όπου ο Νεϊμάρ ήταν το πρώτο «θύμα» για την Μπάρτσα.

Επρόκειτο για ρεκόρ το οποίο είχε να συμβεί από τη σεζόν 1970-1971 όταν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεν είχαν τιμωρηθεί με τέτοια ποινή. Άσχετα αν φέτος υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που ακούστηκαν «φωνές» από αντιπάλους.

Μάλιστα, για να βρούμε τον τελευταίο προνομιούχο ποδοσφαιριστή που εκτέλεσε πέναλτι εναντίον της Μπαρτσελονα, πηγαίνουμε πίσω στις 14 Φεβρουαρίου 2016, όπου ο Τζον Γκουιντέτι της Θέλτα σκόραρε το μοναδικό τέρμα στην ήττα των «Γαλιθιάνων» με 6-1 στο «Καμπ Νόου».

Αντιθέτως, κόντρα στην Εϊμπάρ ο Άλμπα κέρδισε ένα μυθικό «μαϊμού» πέναλτι, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα καχυποψία.

Σε κάθε περίπτωση, το στατιστικό δεδομένα θεωρείται ιστορικό και μένει να αποδειχθεί πότε θα… σπάσει αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play