Κατηγορίες Μητσοτάκη εις βάρος Σαββίδη για διαπλοκή!

Κατηγορίες Μητσοτάκη εις βάρος Σαββίδη για διαπλοκή!
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξανά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

​Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης του νέου σκληρού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί και το στίγμα για το πως θα κινηθεί η ΝΔ από δω και πέρα. Καταρχήν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε ξανά στο τραπέζι με τον πιο σαφή τρόπο το αίτημα για εκλογές διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι το κόμμα του βρίσκεται προ αδιεξόδου και αναζητεί νέα στρατηγική.

Επίσης εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. Η δευτερολογία στην οποία απάντησε σημείο προς σημείο στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ήταν χαρακτηριστική των προθέσεών του.

«Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τη 15λεπτη αναφορά του κ. Τσίπρα στη στρατηγική της ΝΔ, ενώ δεν άφησε να περάσει αναπάντητος ο χαρακτηρισμός «τζάμπα μάγκας» που του καταλόγισε ο πρωθυπουργός: «Τζάμπα μάγκας που εν γνωσει του λέει ψέματα και μετά κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται και ξαναεκλέγεται με ενισχυμένη αναλογικής και όταν βλέπει ότι χάνει τις εκλογές, ψηφίζει απλή αναλογική».

Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη τονιζουν πως αυτός που είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο είναι πλέον ο πρωθυπουργός, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στα αντίμετρα, ενώ δεν είπε τίποτε για τα μέτρα, όπως για την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου κλπ.

Επίσης από την οδό Πειραιώς τονίζουν και την αναφορά του προέδρου της ΝΔ προς τον κ. Τσίπρα, με την οποία τον κάλεσε να μην ερμηνεύει με αλαζονεία το γεγονός ότι οι πολίτες δεν εξεγείρονται και πως αυτό σημαίνει αποδοχή των επιλογών του. «Όταν έρθει η ώρα της κάλπης μην έχετε αμφιβολία, λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια στη χειρότερη κυβέρνηση», τόνισε.

Από την πλευρά του θέλησε να υπενθυμίσει πως ο ίδιος και η ΝΔ έχουν ένα «ελληνικό σχέδιο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας». «Θα διεκδικήσουμε μικρότερα πλεονάσματα, μειώνοντας φόρους και εισφορές. Σαν ισότιμοι συνομιλητές και όχι σαν επαίτες», επεσήμανε.

Παράλληλα η ομιλία του κ. Μητσοτάκη περιείχε και κάποια μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες. Ένα από αυτά απευθύνονταν στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, συσπειρώνοντας τα στελέχη του και ένα προς τον επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη και όποιον άλλον διαπλέκεται με την κυβέρνηση, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τα γαλάζια στελέχη.

«Συμφωνίες που μοιράζουν τα ιμάτια μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας είναι άκυρες για μας, την ώρα που νταβατζήδες περνάνε καλά μαζί σας». «Βλέπετε κάποιες κουβέντες απλές, έχουν διαχρονική αξία», είπε αναφερόμενος στη ρήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε επίσης να φέρει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ψήφισαν τα μέτρα: «σε λίγο 144 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και 9 των ΑΝΕΛ θα ακούσουν το όνομά τους. Δεν θα το σκεφτούν πολύ, δεν θα διστάσουν, δεν θα αναμετρηθούν με συνείδηση τους, θα ψηφίσουν και με τα δυο χέρια και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης».

Τέλος θέλησε να «κάψει» και το νέο αφήγημα, που όπως λένε προσπαθεί να χτίσει ο πρωθυπουργός σχετικά με τη λύση για το χρέος. Αφού υπενθύμισε πως «οι σχετικές αποφάσεις είναι ειλημμένες από το Νοέμβριο του 2012» και επέρριψε ευθύνες και προς τους δανειστες για το γεγονός ότι η λύση δεν έχει προχωρήσει, διάβασε το σχετικό άρθρο από το τέταρτο μνημόνιο, όπου αναφέρεται πως «οι διατάξεις αυτές (σημ: που ψηφίστηκαν) είναι για την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος».

«Κύριε Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκινγκ στην παραλία για να δικαιολογήσετε τα ψέματα που λέτε» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ όπως έλεγαν από το επιτελείο του αποκάλυψε και τις πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα αναφορικά με τα αντίμετρα, τα οποία χαρακτήρισε «περιτύλιγμα των μέτρων». «Γιατί τα πάτε το 2019 και δεν τα εφαρμόζετε τώρα; Γιατί τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, ενώ τα μέτρα θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση» σημείωσε καλώντας την κυβέρνηση αν θέλει να ξαλαφρώσει τους πολίτες να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play