Μπούμερανγκ το γήπεδο και οι επιλογές της διοίκησης Βασιλόπουλου;

Μπούμερανγκ το γήπεδο και οι επιλογές της διοίκησης Βασιλόπουλου;
''Ο γιαλός είναι στραβός ή μήπως η διοίκηση Βασιλόπουλου στραβά αρμενίζει;''.

​Στην προχθεσινή ανοιχτή εκδήλωση, η διοίκηση Βασιλόπουλου είχε καλέσει να «…συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες… Κάθε δημοκράτης που ανησυχεί με τις εξελίξεις στην πόλη μας…», με σκοπό την «…υπεράσπιση της Δημοκρατίας» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε ήταν λίγος, οι συμπολίτες μας– για το μέγεθος της πόλης μας – ελάχιστοι και κανένα (κοινοβουλευτικό) κόμμα δεν εκπροσωπήθηκε σε αυτή.

Ακόμα και το ΚΚΕ που δεν είχε ψηφίσει την πρόσφατη τροπολογία στη Βουλή, κάνει λόγο για «…μια αντιπαράθεση που… αποπροσανατολίζει» και δεν δέχεται «…να χτίζεται διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και το δήμο της Φιλαδέλφειας με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου…»!

Δεν πιστεύω ότι είναι κακό, για μια δημοτική παράταξη, το να μην ταυτίζεται με πολιτικό κόμμα – μάλλον καλό είναι. Όμως, αυτή η δημοτική αρχή εκλέχτηκε με ξεκάθαρη στήριξη από έναν πολιτικό φορέα, το ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να προβληματίζει εντόνως, στελέχη και ψηφοφόρους της διοικούσας παράταξης, το ότι δεν βρέθηκε κανένας εκπρόσωπός του σε μια κορυφαία πολιτική της δράση που «υπερασπιζόταν τη Δημοκρατία»!

Και καλά, όλα τα (κοινοβουλευτικά) κόμματα κάνουν λάθος… Όλοι οι δημοκράτες, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν, που ήταν; Και από τους συμπολίτες μας, τόσοι λίγοι ανησυχούν τελικά; Ο γιαλός είναι στραβός ή μήπως η διοίκηση Βασιλόπουλου στραβά αρμενίζει;

Μπούμερανγκ το γήπεδο και οι επιλογές της διοίκησης Βασιλόπουλου;

Η σημερινή δημοτική αρχή της πόλης δείχνει σαν να μην μπορεί να «αφουγκραστεί» ή να προσεγγίσει – πολύ περισσότερο να «συγκινήσει» – την πλειοψηφία των κατοίκων, παρά τις όποιες προσπάθειές της. Η επιλογή της να αναδείξει τα θέματα του γηπέδου και της «υπεράσπισης της Δημοκρατίας», σε κορυφαία στοιχεία της στρατηγικής της, δεν φαίνεται να βρίσκει ανάλογη ανταπόκριση στον κόσμο του δήμου μας. Ίσως και να της γυρίσει “μπούμερανγκ“!

Επιπλέον, η κομματική στήριξη που την έφερε στην εξουσία δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι συνεχίζει να της παρέχεται ή ότι θα επαναληφθεί στις επόμενες εκλογές. Και τέλος, ο χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί αποδοτικά, πριν στηθούν ξανά δημοτικές κάλπες, δεν είναι πολύς.

Αν οι στρατηγικές επιλογές της, δεν βρίσκουν αξιόλογη υποστήριξη από την τοπική κοινωνία τότε αύξανονται οι πιθανότητες να έχει την κατάληξη κάποιων από τις προηγούμενες διοικήσεις της Νέας Φιλαδέλφειας, που όταν έφτασε η στιγμή να κριθούν εκλογικά για τη θητεία τους, όχι μόνο έχασαν αλλά έμειναν εκτός Β΄ Κυριακής, καταλήγοντας στην τρίτη έως και στην πέμπτη θέση…

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play