50-50 οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup

50-50 οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup
Επί τάπητος η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ των δανειστών. "Αγκάθι" τα μέτρα ελάφρυνσης.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, τόνισε ότι είναι μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι «οι πιθανότητες για συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα είναι 50-50» και επιβεβαίωσε μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Παράλληλα σημείωσε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι προϋπόθεση προκειμένου το ΔΝΤ να μετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 2 Μαΐου, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Θεσμών, σχετικά με το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Eurogroup.

«Η συμφωνία είναι ένα από τα βήματα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», σημειώνεται ακόμη. 

«Το Eurogroup επίσης θα συζητήσει τους μεσοπρόθεσμους (από το 2018 και έπειτα) δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play