Επικυρώθηκαν οι αλλαγές στο Μουντιάλ

Επικυρώθηκαν οι αλλαγές στο Μουντιάλ
Πέρασαν στο Συμβούλιο της FIFA στo Mπαχρέιν οι αλλαγές για το Μουντιάλ 2016 και έπειτα, όπου η τελική φάση θα έχει 48 ομάδες.

Οι αλλαγές που είχαν προταθεί για τις θέσεις που θα έχει κάθε συνομοσπονδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο επικυρώθηκαν και από το 2026 και μετά η τελική φάση θα έχει πλέον 48 ομάδες, αντί για 32.

Η Ευρώπη κατάφερε από 13 εκπροσώπους να αυξήσει τον αριθμό σε 16, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές είναι: η Ασία από 4,5 θέσεις θα έχει 8,5 η Αφρική από 5 θα έχει 9,5, η Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική από 3,5 θέσεις θα έχει 6,5, η Νότια Αμερική από 4,5 θέσεις θα έχει 6,5 και η Ωκεανία από 0,5 θέσεις θα έχει 1,5.

Σε αυτές τις θέσεις θα περιλαμβάνεται κι ένα διηπειρωτικό τουρνουά πλέι οφ που περιλαμβάνει έξι ομάδες και θα κρίνει τις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ η διοργανώτρια ή συνδιοργανώτρια χώρα θα βρίσκεται απευθείας στα τελικά, με την συνομοσπονδία της να χάνει μία θέση.

Παράλληλα, η FIFA ψήφισε νέους κανονισμούς για τις υποψηφιότητες της διοργάνωσης, με τις CAF (Αφρική), CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική), CONMEBOL (Νότια Αμερική) και OFC (Ωκεανία) να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τουρνουά, σε αντίθεση με (AFC) Ασία) και UEFA (Ευρώπη).

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέβαλαν επίσης κοινή πρόταση συνυποψηφιότητας για τη διοργάνωση του 2026, με την προθεσμία να εκπνέει στις 11 Αυγούστου.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play