Τρελή πλοκή, μεγάλη ανατροπή (vid)

Τρελή πλοκή, μεγάλη ανατροπή (vid)
Σαν σήμερα, 09/05/2010: ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 4-2.

​Η ΑΕΚ μπαίνει την Κυριακή στη μάχη των πλέι οφ και η στήλη ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ θα θυμηθεί το πιο συναρπαστικό ίσως ματς που έχει παίξει η ΑΕΚ σε αυτή τη μίνι διοργάνωση. Ηταν 9 Μαϊου του 2010 όταν νίκησε τον Άρη στο ΟΑΚΑ με 4-2, ανατρέποντας το 1-2 του 75ου λεπτού παίζοντας με εννέα παίκτες έναντι δέκα του Άρη!

Ήταν ένας αγώνας που για σχεδόν μισή ώρα κυλούσε ήρεμα. Ο Ράφικ Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ με ωραίο γκολ στο 27’, όμως η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες στο 36’ λόγω αποβολής του Σανέλ Γιάχιτς από τον Μιχάλη Κουκουλάκη για εσκεμμένο χέρι. Τρία λεπτά, όμως, έμεινε και ο Άρης με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Τόνι Κάλβο που καθυστερούσε την εκτέλεση ενός φάουλ της ΑΕΚ.

Στο 55’, όμως, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Άρη. Ο Σεμπαστιάν Σάχα ανέτρεψε τον Χαβιέρ Κάμπορα μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο Αρης προηγήθηκε με το πέναλτι που κέρδισε και κτύπησε ο Κάμπορα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 71’ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έβαλε τον Λεονάρντο στη θέση του Μαντούκα, αλλά σχεδόν αμέσως ο Εντι Τζόνσον έκανε το 1-2 για τον Αρη. Ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ, όμως, έμελλε να αποδειχθεί ότι είχε το μαγικό άγγιγμα, αφού ισοφάρισε στο 75’ με σουτ. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ προηγήθηκε με παίκτη λιγότερο από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Νάτσι Σκόκο, ενώ στο 81’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Κάμπορα κι έτσι στο γήπεδο έμειναν 18 παίκτες!

Με απόλυτη ισορροπία πια και με το γήπεδο να έχει… γείρει υπέρ της, η ΑΕΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ με κεφαλιά του Λεονάρντο στο 85’ κι έτσι ολοκληρώθηκε μια μεγάλη ανατροπή σε ένα… τρελό 90λεπτο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Λαγός, Καφές, Γκέντσογλου, Μαντούκα (71΄Λεονάρντο) Σκόκο (89΄Γεωργέας) Μπλάνκο (55’ Αραμπατζής) Τζιμπούρ

Στις 9 Μαϊου

9/5/54 Παναχαϊκή-ΑΕΚ 1-3 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –η πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες)

9/5/65 ΑΕΚ-Τρίκαλα 3-0 (Α’ Εθνική –ένα γκολ του Παπαϊωάννου και δύο του Παπαγεωργίου στο τελευταίο εικοσάλεπτο έφεραν την ΑΕΚ ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό)

9/5/76 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 0-0 (Α’ Εθνική –απογοητευμένη η ΑΕΚ από τον τίτλο που χάθημε με την ήττα στην Τούμπα μια εβδομάδα νωρίτερα, άφησε βαθμό και στις Σέρρες)

9/5/82 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική –ένα από τα λίγα γκολ αντιπάλου που χειροκρότησε το κοινό της Τούμπας όταν ο Θωμάς Μαύρος ισοφάρισε) 

9/5/92 Δόξα Δράμας-AEK 1-5 (Α’ Εθνική –η 7η από τις 10 σερί νίκες που έφεραν τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια από τις παραδοσιακά δύσκολες έδρες) 

9/5/93 Καλαμαριά-AEK 1-0 (Α’ Εθνική –ήττα σοκ στις λάσπες της Καλαμαριάς απέναντι στον ανίκητο τερματοφύλακα Πηνειώτη, με τον Βασίλη Μπορμπόκη να σερβίρει το γκολ στον Τόσιτς και με την ΑΕΚ να βλέπει πλέον τον Παναθηναϊκό πίσω της στον ένα βαθμό)

9/5/99 ΑΕΚ-Καβάλα 4-0 (Α’ Εθνική –άνετη νίκη και ένα ακόμα βήμα προς τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) 

9/5/15 ΑΕΚ-Απόλλων 2-1 (FootballLeaguePlayOff –νέα ανατροπή, όπως και στην κανονική περίοδο, που ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή σέντρα σουτ του Σοϊλέδη στο 90’!)

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play