Πασκουάλ: “Έχουμε ξεπεράσει τον πόνο, θέλουμε να φέρουμε ξανά την χαρά στον κόσμο”

Πασκουάλ: “Έχουμε ξεπεράσει τον πόνο, θέλουμε να φέρουμε ξανά την χαρά στον κόσμο”
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε τον πόνο του αποκλεισμού από την Φενερμπαχτσέ, τονίζοντας πως αυτός και οι παίκτες του θέλουν να φέρουν ξανά την χαρά στον κόσμο. Τι είπε για τους αγώνες με την ΑΕΚ.

​Αρχικά, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης και του πρωταθλήματος. Είμαστε εδώ με την φιλοδοξία που προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όλη την σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια. Σεβόμαστε την ΑΕΚ και τον προπονητή της για την δουλειά που έχει κάνει φέτος και αυτόν τον σεβασμό θα τον έχουμε οδηγό για να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω η προσέλευση των φιλάθλων να αυξάνεται και ο κόσμος να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο».

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε: «Έχουμε συνείδηση ότι παρότι κάναμε πολύ καλή σεζόν, δεν παίξαμε καλά στα τελευταία ματς και γι’ αυτό χάσαμε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε. Όμως έχει περάσει ένα διάστημα και έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τον πόνο από αυτή την ήττα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο γήπεδο, για να έχουμε ένα πλάνο σε κάθε ματς και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Είναι αλήθεια πως όταν έχεις καιρό απραξίας αυτό δεν βοηθά, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα και τους οποίους απογοητεύσαμε».

Σχετικά με τη σειρά με την Φενέρ, ανέφερε: «Δεν ξέρω αν έχω βιώσει κάτι χειρότερο. Το να προηγηθείς στο πρώτο παιχνίδι με 16 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και να χάσεις στην έδρα σου είναι οτι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Το 2ο παιχνίδι ήταν ένα τυπικό παιχνίδι πλέι-οφ. Η πλειονότητα αυτών των παιχνιδιών κρίνονται στο ένα σουτ. Πνευματικά δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Όταν άρχισαν τα προβλήματα δεν είχαμε την πνευματική δύναμη ώστε να αλλάξουμε το παιχνίδι. 

Ήταν δύσκολο να κοντρολάρουμε τον πόνο που προκάλεσε αυτή η ήττα. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και πίστεψαν στις δυνατότητές τους ώστε να φτάσουν στο Final Four. Όταν έχεις δέσμευση απέναντι σε έναν στόχο τότε ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος και αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο να το χειριστούμε. Ό,τι συνέβη είναι πλέον παρελθόν, ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος του αθλητισμού. Όταν πάνε όλα καλά, τότε ξεχνιούνται τα προβλήματα, όταν όλα πάνε άσχημα, τότε όλοι μιλούν γι’αυτά. Τώρα έχουμε γυρίσει σελίδα, αφήσαμε πίσω και αυτό που συνέβη στο γήπεδο, απλά πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε κάτι για τον πόνοι που παρακωλύσαμε στους οπαδούς μας. θέλουμε να ξαναφέρουμε την χαρά στον κόσμο που απογοητεύσαμε, παίζοντας καλά και νικώντας».

Για το αν πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ: «Ποτέ δεν νιώθω φαβορί για τίποτα. Δεν είμαστε φαβορί. Νιώθω την ευθύνη να προετοιμάζω καλά την ομάδα μου, να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας. Οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ έχουν την εμπειρία της Ευρώπης, υπάρχουν πολλοί παίκτες με πολλές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ πως η σειρά με την ΑΕΚ θα είναι δύσκολη σε κάθε περίπτωση».

Σχετικά με το τι του άρεσε περισσότερο από το ελληνικό πρωτάθλημα ως τώρα και για το τι θα άλλαζε τη νέα σεζόν, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: «Πιστεύω πως το επίπεδο των προπονητών είναι πολύ υψηλό. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με χαρακτήρα, ανταγωνιστικοί. Δεν θέλω να πω ποια πράγματα θα ήθελα να βελτιωθούν. Θα πω μόνο ένα, χωρίς διάθεση να ασκήσω κριτική. Δεν γνωρίζω την πραγματικότητά του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο δύσκολο που βλέπω είναι στον προγραμματισμό της εργασίας. Είναι δύσκολο να δεις μέσα σε 2-3 εβδομάδες πώς θα παίξεις μία σειρά παιχνιδιών. Θα ήθελα να ξέρω πέντε παιχνίδια πριν την σειρά των αγώνων. Το λέω αυτό από την οπτική του προπονητή και χωρίς διάθεση κριτικής. Είναι μία διαφορά που έχω εντόπισει σε σχέση με την ισπανική λίγκα που θα διευκολύνει την δουλειά μας».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play