Ο Γιαννακόπουλος έκανε πιο δύσκολη την επόμενη μέρα από τη σημερινή

Ο Γιαννακόπουλος έκανε πιο δύσκολη την επόμενη μέρα από τη σημερινή
Ο Άρης Λαούδης γράφει για την ευθύνη του Γιαννακόπουλου, το πρεστίζ που πλήττεται βάναυσα και το σεβασμό που δεν επιβάλλεται, αλλά εμπνέεται.

Αν ο αποκλεισμός με 3-0 προκάλεσε σοκ, η απόφαση για επιστροφή με το πούλμαν προκάλεσε δέος και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται (ξανά) στον αέρα, όχι επειδή έχασε, αλλά επειδή αποφάσισε να πατήσει το κουμπάκι της αυτοκαταστροφής! Με τον έναν τίτλο να έχει κατακτηθεί, τον δεύτερο να είναι σε πρώτο πλάνο και την αποτυχία στην Ευρώπη να αντιμετωπίζεται συνετά και ήρεμα από την πλειοψηφία, ο Γιαννακόπουλος άφησε σήμερα άφωνους τους πάντες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιαννακόπουλος έχει φρικτά παράπονα για τη διάθεση, την όρεξη και την ενέργεια των παικτών του στο τελευταίο παιχνίδι. Θεωρεί εξωφρενικό το γεγονός ότι στο -17 ο Ντίξον έπεφτε για να σώσει την κατοχή και οι δικοί του παρακολουθούσαν την πορεία της μπάλας. Εχει παράπονα για ζητήματα συμπεριφοράς και πράγματα που γίνονται έξω από το γήπεδο και τα οποία δεν έχουν διορθωθεί παρά τις επισημάνσεις του.

Αντε, για την οικονομία της κουβέντας να ακούσω όλα τα παραπάνω επιχειρήματα, όλα τα παράπονα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να χαρακτηρίσω δικαιολογημένη μια τέτοια απόφαση. Ο Παναθηναϊκός μια ομάδα με έξι αστέρια, μ’ ένα από τα μεγαλύτερα brands στην Ευρώπη δεν διασύρεται με το να χάσει 3-0 από τη Φενέρ, γίνεται όμως αντικείμενο χλευασμού και ποικίλων σχολίων, όταν ταξιδεύει 12 ώρες οδικώς επειδή ο ιδιοκτήτης εκνευρίστηκε με την κακή εμφάνιση και την ήττα με «κάτω τα χέρια».

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πως μετά απ’ αυτή την εξέλιξη θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μπει ομαλά στην αφετηρία για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γιαννακόπουλος δήλωνε «πάμε για το πρωτάθλημα», αλλά ελάχιστες ώρες αργότερα έπαιρνε μια απόφαση που ήταν εντελώς αντίθεση με το πνεύμα του «πάμε για πρωτάθλημα».

Δεν μπορώ να σκεφτώ πως οι παίκτες που αποφάσισαν να ταξιδέψουν μόνοι τους θα συνεχίσουν στην ομάδα ή πώς θα αντιδράσουν αυτοί που τελικά δέχτηκαν να ταξιδέψουν με το πούλμαν, επειδή δεν ήθελαν να δώσουν δικαιώματα για να «σπάσουν» τα πανάκριβα συμβόλαια που διαθέτουν.

Αν ο Γιαννακόπουλος ήθελε να διώξει αυτούς που θεωρεί ότι δημιουργούν πρόβλημα, δεν είχε παρά να τους φωνάξει στο γραφείο του, να διαπραγματευτεί ήρεμα κι ωραία τη λύση του συμβολαίου τους και στη συνέχεια να ανακοινώσει το «αντίο». Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε να περιμένει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την επομένη αυτού, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, να προχωρήσει σε επαναδιαπραγματεύσεις ή αποχωρήσεις.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν ταράζει μόνο την τωρινή ομάδα, αλλά δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για το καλοκαίρι που έρχεται. Ποιος παίκτης θα πει ναι, γνωρίζοντας τα σημερινά; Ποιος παίκτης από τους υπάρχοντες θα θέλει να συνεχίσει, χωρίς να σκέφτεται απλά και μόνο το συμβόλαιό του; Προφανώς και όποιος εξ αυτών έχει την οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση θα μπει στη διαδικασία να την εξετάσει και πιθανώς να την αποδεχτεί.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κάνει (ξανά) πολλά βήματα προς τα πίσω, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα σε μια εποχή που έδειχνε να έχει μπει σε δρόμο ηρεμίας, σύνεσης και λογικής.

Δεν με ενδιαφέρει το πρωτάθλημα, ούτε το αν αποκλείστηκε στην Ευρώπη ή αν θα χάσει με 3-0 ή 3-2 από τον Ολυμπιακό. Με ενδιαφέρει πως μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η ομάδα να πατήσει στα πόδια της και να αισθανθεί ικανή να δημιουργήσει με δεύτερη μεγάλη Αυτοκρατορία.

Για να το επαναλάβω, οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται, αλλά για να χτιστούν θα πρέπει οι άνθρωποι που τις τρέχουν να έχουν όραμα, σχέδιο, υπομονή, επιμονή και να αντιδρούν με αποκλειστικό κριτήριο το μέγεθος του συλλόγου που διευθύνουν.

Για το μέγεθος δεν καθορίζονται μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά από τα μικρά και μεγάλα πραγματάκια που συνθέτουν τη λέξη «σεβασμό».

Προφανώς κι έχω απαίτηση από τους παίκτες που φορούν τη φανέλα των ομάδων να σέβονται τα χρήματα που παίρνουν, να τηρούν τους εσωτερικούς κανονισμούς, αλλά έχω πολύ μεγαλύτερη απαίτηση από τον σύλλογο, όταν αυτός λέγεται Παναθηναϊκός, έχει 6 αστέρια στη φανέλα και το πρεστίζ του είναι μεγαλύτερο από του οποιουδήποτε παίκτη.

Στο όποιο λάθος του αθλητή δεν απαντάς με λάθος. Απαντάς με βασικό γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, το brand του συλλόγου και το κύρος που διαθέτει μια ομάδα που έχει δει να περνάνε από το ΟΑΚΑ οι κορυφαίοι στην Ευρώπη… Και σίγουρα το ταξίδι με το πούλμαν δεν προσφέρει τίποτα απ’ όλα αυτά…

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play