Γκολ και… φύγαμε για τελικό!

Γκολ και… φύγαμε για τελικό!
Ο Παναθηναϊκός που πρέπει να κατέβει σαν αφεντικό στην Τούμπα για να τελειώσει τη δουλειά και η… τυχαία επιλογή του Κύζα.

​Το λέει και το σύνθημα. «Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ». Αυτό λοιπόν πρέπει να ψάξει πρώτα και φυσικά… πρώτος ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Και τότε όλα θα τελειώσουν. Και δεν λέμε να το κάνει χωρίς μυαλό, όλοι μπροστά και όσα έρθουν και όσα πάνε. Απλώς πρέπει να το ‘χει ΠΑΝΤΑ κατά νου ώστε να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και να μην μπει σε μπελάδες.

Οι πράσινοι καλούνται να υπερασπιστούν το 2-0 της Λεωφόρου. Φυσικά και δεν χρειάζεται να ξαναπούμε ότι είναι ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σκορ και ότι σε τέτοιο επίπεδο δυναμικότητας είναι εξαιρετικά δύσκολο να στο γυρίσει ο άλλος. Συζητάμε ωστόσο τον κατάλληλο τρόπο ώστε να τελειώσει όπως πρέπει η «δουλειά». Διότι σε αυτά τα ματς αν το φαβορί αφήσει το αουτσάιντερ να το πιστέψει, δείξει φόβο και παθητική διάθεση, δεν θέλει και πολύ να γίνει η ζημιά. Το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, για μένα με βάση τη φόρμα αλλά και τη φανέλα του ήταν και πριν το πρώτο ματς και κάπως έτσι θα πρέπει να πάει και στη ρεβάνς.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός οφείλει να κατέβει να παίξει ποδόσφαιρο και θεωρώ πως αυτό θα κάνει. Τη συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα άλλωστε έχει περάσει στην ομάδα και ο Ουζουνίδης από τη μέρα που ήρθε. Να βγαίνεις μπροστά, να φτιάχνεις φάσεις, να ξεκλειδώνεις άμυνες, να ψάχνεις το γκολ. Ε αν πας με αυτή τη λογική και στη Θεσσαλονίκη μοιάζει δεδομένο ότι θα σου κάτσουν ευκαιρίες, οπότε είναι και στο χέρι σου να τις αξιοποιήσεις και να σχολάσει ο γάμος.

Για την απουσία του Ζέκα τα είπαμε και τις προάλλες. Είναι τεράστια, καθώς αυτός ο «σκύλος» κάνει τρομερή δουλειά στη μεσαία γραμμή και δίνει μεγάλη ενέργεια. Από την άλλη ωστόσο πιστεύω ότι ο Μαρίνος έχει τον τρόπο να το «μακιγιάρει» το πρόβλημα και να μην φανεί στην πραγματική του διάσταση.

Πάμε να πούμε και κάτι άλλο, ΣΟΒΑΡΟ και να τελειώνουμε. Αλλωστε εδώ που έχουμε φτάσει δεν χρειάζονται άλλα λόγια επί του καθαρά αγωνιστικού και περιμένουμε τις πράξεις. Οποιος είναι αφελής και πιστεύει ότι ο Κύζας επιλέχτηκε τυχαία γι’ αυτό το ματς τον αφήνουμε στην αφέλειά του. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο προκειμένου να αποδείξεις αυτό που κάνει μπαμ, ακόμη κι αν πάνε να σε βγάλουν τρελό. Φτάνει που θα γνωρίζουν και οι ίδιοι τι παίζεται κι ας μην το λένε.

Εγώ ξέρω ένα πράγμα με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα και θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Αν πριν τους ημιτελικούς ζητούσες από τον Παναθηναϊκό να σου πει ΕΝΑΝ διαιτητή που δεν θέλει να δει μπροστά του αυτός ήταν ο συγκεκριμένος. Όχι πως με τους άλλους είσαι οκ, απλά αυτός είναι μακράν ο πλέον ανεπιθύμητος. Το ΞΕΡΟΥΝ στην ΚΕΔ και στον έβαλαν. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Από την άλλη αν πριν τους δύο ημιτελικούς ζητούσες από τον ΠΑΟΚ να σου προτείνει δυο διαιτητές εγώ είμαι σίγουρος ότι θα σου έλεγε Σιδηρόπουλο και Κύζα.

Νάτοι και οι δύο λοιπόν. Όλως τυχαίως. Και δεν είναι και Αθηναίοι, που λύσσαξε και ο Ιβιτς. Για τον πρώτο έχω βαρεθεί να το λέω κόντρα στους παλιούς και νέους αγαπητικούς του και τουλάχιστον το παλικάρι μας δικαιώνει και δεν τα λέμε τζάμπα παρά το προκλητικό σπρώξιμο που έχει. Όσο για τον δεύτερο αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε ΟΛΑ τα ματς που έχει παίξει τον Παναθηναϊκό. Να μην πιάσουμε το που γεννήθηκε (Δράμα) και που μένει (Θεσσαλονίκη) ΚΑΙ αυτός. Και προφανώς, αν θέλει να συνεχίσει να πίνει ήρεμα τον καφέ του και μετά την Πέμπτη στον Πύργο τον Λευκό ξέρει πολύ καλά τι να κάνει. Ασχετα αν στο τέλος της μέρας πιστεύω πως ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που θα πάει στον τελικό.

Κλείνοντας θα πούμε και κάτι τελευταίο. Το θέμα του Κύζα είναι μεν σοβαρό, αλλά στον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη έχουμε δει ότι τέτοια θέματα μένουν ΜΑΚΡΙΑ από τα αποδυτήρια και το χορτάρι. Ο Μαρίνος έχει βρει τον τρόπο να περνάει στους παίκτες του να μην επηρεάζονται – στο βαθμό πάντα του δυνατού – από τους διαιτητές, να μην χαλάει το μυαλό τους, να μην αποπροσανατολίζονται. Με άλλα λόγια και αυτή είναι και η πραγματικότητα, το γιατί μπήκε ο Κύζας ή ο κάθε Κύζας είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τη διοίκηση της ομάδας και όχι τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Πολλά είπαμε. Τα υπόλοιπα μετά το ματς και μακάρι να συζητάμε ΜΟΝΟ για μπάλα…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play