Σκάνδαλο: Για δύο και όχι τρεις αγωνιστικές ο Σεμπά!

Σκάνδαλο: Για δύο και όχι τρεις αγωνιστικές ο Σεμπά!
Η πειθαρχική δίωξη στον Σεμπά ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά παραπέμπεται για απόπειρα βιαιοπραγίας (2 αγωνιστικές) και όχι βάναυση συμπεριφορά (3 αγωνιστικές)!

​Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Δεν φτάνει που καθυστέρησε τόσο, όσο να μην μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να τον καλέσει σε απολογία για αύριο, αλλά αγνοήθηκε και η καταγγελία της ΑΕΚ, με αλλαγή στην κατηγορία, άρα και μικρότερη ποινή!

Ο λόγος για την υπόθεση Σεμπά και την τρικλοποδιά που έβαλε ο Βραζιλιάνος στον Αραούχο, όταν ο τελευταίος έτρεξε να πανηγυρίσει το 1-2 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε πριν από λίγο πειθαρχική δίωξη κατά του Σεμπά.

Όμως την ώρα που την άσκησε, είναι αδύνατον για την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να τον καλέσει για αύριο σε απολογία, ώστε να «προλάβει» να τιμωρηθεί ο παίκτης πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού την Κυριακή με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συνεπώς, το κρίσιμο για το αν ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί την Τετάρτη στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ, είναι το αν η πειθαρχική επιτροπή θα ορίσει εμβόλιμη-έκτακτη δικάσιμο για την Δευτέρα ή την Τρίτη και φυσικά να βγάλει αυθημερόν απόφαση.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό…

Ο κ. Μπαξεβάνης φαίνεται ότι αγνόησε την καταγγελία της ΑΕΚ που ζητούσε τιμωρία 3 αγωνιστικών για «βάναυση συμπεριφορά» του Σεμπά. Άλλωστε μια τρικλοποδιά είναι ακριβώς αυτό, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά.

Προφανώς ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε το βίντεο μόνος του και έκρινε πως δεν υπάρχει «βάναυση συμπεριφορά», αλλά… «απόπειρα βιαιοπραγίας»!! Γι’ αυτό και παραπέμπει τον Βραζιλιάνο με το αντίστοιχο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα.

Μόνο που η «απόπειρα βιαιοπραγίας» επισύρει ποινή δύο αγωνιστικών και όχι τριών!

Από τη μία έχουμε ένα σημαντικό δεδικασμένο που καταρρίπτει πολλούς μύθους, αλλά στην πραγματικότητα το προβλέπει ρητά ο Κανονισμός: Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς μπορούν μόνοι τους, άμεσα και χωρίς καταγγελία να παρέμβουν! Αρκεί να… βλέπουν τα βίντεο εγκαίρως και όχι 7 μέρες μετά και μάλιστα να ασκούν δίωξη σε ώρα κατά την οποία δεν μπορεί να υπάρξει κλήση σε απολογία…

Από την άλλη, έχουμε ένα τρομερό σκάνδαλο: Από πού και ως πού η τρικλοποδιά είναι… «απόπειρα βιαιοπραγίας»; Και γιατί δεν είναι π.χ. «βιαιοπραγία» τετελεσμένη, που προβλέπει επίσης 3 αγωνιστικές;

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play