Η αμερικανική βοήθεια που… δεν ήρθε ποτέ
Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι φέτος συγκροτήθηκε διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Ενισχύθηκε η γραμμή των Ελλήνων και ο Άρης απέκτησε πιο βαθύ ρόστερ. Βέβαια το πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη περιλάμβανε την ανάθεση σημαντικών ρόλων στους Αμερικανούς που άρχισαν τη σεζόν (σ. σ. Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ και Μπάκνερ) ασχέτως του ότι στην πορεία – για διάφορους λόγους – αυτό το σχέδιο απέτυχε.
Μια σύγκριση του επιπέδου προσφοράς των Αμερικανών της περσινής αγωνιστικής περιόδου με τους αντίστοιχους φετινούς είναι απολύτως ενδεικτική του… τι δεν πήγε καλά. Μένοντας πάντα στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, πέρυσι οι Αμερικανοί σημείωσαν το 61,5% των πόντων της ομάδας. Φέτος οι Αμερικανοί περιορίστηκαν στο 38,5% στην ίδια κατηγορία. Συνολικά έδωσαν τους 760 από τους 1972 πόντους της ομάδας και ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 45,6% των πόντων των Αμερικανών ανήκει στον Ουίλ Κάμινγκς. Στον μοναδικό εναπομείναντα από τους παίκτες που άρχισαν τη χρονιά.
Επί τούτου βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 οι Αμερικανοί ανέλαβαν το 57% των προσπαθειών σε δίποντα και τρίποντα ενώ οι αντίστοιχοι φετινοί περιορίστηκαν στο 36%.
Έτσι όπως δομήθηκε η φετινή ομάδα από το καλοκαίρι, ήταν δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των Ελλήνων. Αυτός «μεγάλωσε» ακόμη περισσότερο με την απόκτηση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς καθώς ο 27χρονος φόργουορντ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Ντέβιν Μαρμπλ. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, οι Έλληνες έδωσαν το 49,4% των πόντων.
Αυτό το… καθεστώς δύσκολα θα αλλάξει στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Εκτός κι αν ο Αντουάν Σκοτ αλλάξει τις εσωτερικές ισορροπίες και σταθεί επάξια στο πλευρό του Ουίλ Κάμινγκς.
Πηγή: gazzetta.gr
Το σχόλιο σας