Υπερπολύτιμος και… βιονικός ο Μάντζαρης!

Υπερπολύτιμος και… βιονικός ο Μάντζαρης!
Οι τίτλοι τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague «έπεσαν» και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με την παρουσία του απέδειξε γιατί είναι ο βασικός... κουμανταδόρος του Ολυμπιακού.

​Οι πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με ρεκόρ 19-11 και πήραν την 3η θέση, ενώ στις τελευταίες αγωνιστικές είχαν την ευκαιρία να μπουν σε μία διαδικασία, ώστε να παρουσιαστούν… φρέσκοι στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με διακριτούς ρόλους.

Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης αποτελούν τους ηγέτες των Πειραιωτών και την αιχμή του δόρατός τους, όπως συνηθίζει να λέει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ το «ερυθρόλευκο» ροστέρ είναι στελεχωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτυπώνεται στο παρκέ ο πλουραλισμός των πρωταθλητών Ελλάδας. 

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ, πασέρ, μπλοκέρ, ριμπάουντερ και «κλέφτης» της ομάδας του, αλλά είναι ο παίκτης, με τον οποίο οι… πεντάδες του Ολυμπιακού λειτουργούν καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως ης η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον 27χρονο διεθνή γκαρντ στην πεντάδα της ήταν στο +151 από τους αντιπάλους της, ενώ στο σύνολο των παικτών της Euroleague μπροστά του βρίσκονται μόνο οι Μίλος Τεόντοσιτς (179), Σέρχιο Γιουλ (168) και Ρούντι Φερνάντεθ (164). 

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος μαζί με τον Κεμ Μπιρτς είναι οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού που συμμετείχαν και στα 30 ματς της κανονικής διάρκειας της Euroleague, αποτελεί ένα από τα βασικά… γρανάζια της «ερυθρόλευκης» μηχανής, ενώ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε εκ νέου πως μπορεί να βοηθήσει και στον εκτελεστικό τομέα (12π., 3/4δ., 2/4τρ., 1ρ., 4ασ., 3κλ., 3λ. σε 28:09). 

Το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός στην προημιτελική σειρά της Euroleaue με την Αναντολού Εφές να χρειαστεί τον «εκτελεστή» Βαγγέλη Μάντζαρη είναι πιθανό. Αυτό, όμως, που είναι βέβαιο είναι να χρειασθεί τον γνωστό Βαγγέλη Μάντζαρη με την πολύπλευρη προσφορά στο παρκέ, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να περάσει αρκετά λεπτά προσπαθώντας να… βραχυκυκλώσει τον Τόμας Ερτέλ και συγχρόνως όλο το παιχνίδι της Εφές. 

Τα highlights του Βαγγέλη Μάντζαρη στην κανονική διάρκεια της Euroleague ανά στατιστική κατηγορία…

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play