Ίντιας: “Απαραίτητος στη Λεγανές ο Σιόβας, θα θέλαμε να τον κρατήσουμε”

Ίντιας: “Απαραίτητος στη Λεγανές ο Σιόβας, θα θέλαμε να τον κρατήσουμε”
Ο αθλητικός διευθυντής της Λεγανές, Τσέμα Ίντιας μιλάει για την προσφορά του Δημήτρη Σιόβα στην ισπανική ομάδα και τονίζει ότι το μέλλον του θα εξαρτηθεί από το αν η Λεγανές καταφέρει να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

​Ο Δημήτρης Σιόβας πανηγύρισε στο χθεσινό ματς με την Οσασούνα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λεγανές, όπου έχει εξελιχθεί σε ένα βασικότατο εργαλείο για τον τεχνικό της ομάδας, Ασιέρ Γκαριτάνο.

Ο Έλληνας στόπερ μπορεί στον Ολυμπιακό, στο πρώτο μισό της σεζόν, να μην υπολογιζόταν, ωστόσο ο δανεισμός του στη Λεγανές τον βοήθησε σημαντικά. Ο Σιόβας κατάφερε να εγκλιματιστεί στον ισπανικό σύλλογο και να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας τους δύο τελευταίους μήνες.

Αυτό είναι κάτι που ομολογούν, άλλωστε, οι ίδιοι οι άνθρωποι της Λεγανές. Μιλώντας, ο αθλητικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, Τσέμα Ίντιας, επισήμανε ότι ο 28χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πριμέρα Ντιβισιόν και έχει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη που δίνει η Λεγανές για τη σωτηρία.

«Η συνολική εικόνα που έχουμε για τον Σιόβα είναι θετική. Ήρθε στην Ισπανία τον Γενάρη, ήταν καινούργιος στην ομάδα και έπρεπε να προσαρμοστεί στον υψηλό ρυθμό των προπονήσεων εδώ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι άντεξε το φορτίο. Διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, δουλεύει ήρεμα και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλαμε. Ο Σιόβας μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε στην Πριμέρα. Είναι σημαντικός για την ομάδα. Είναι αθλητικός, χρειάστηκε αρχικά τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά πλέον είναι πολύ χρήσιμος για την ομάδα», υπογραμμίζει ο Ίντιας.

Ο αθλητικός διευθυντής της Λεγανές δεν είχε καμία αμφιβολία για την επιτυχία του Σιόβα στο νέο του περιβάλλον, όταν ο Έλληνας στόπερ έπαιρνε μεταγραφή τον Γενάρη. Παρά το γεγονός ότι δεν ερχόταν με παιχνίδια στα πόδια του, σύμφωνα με τον Ίντιας, ο Σιόβας είχε ό,τι χρειαζόταν για να αντεπεξέλθει στα δεδομένα της Πριμέρα.

«Για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής από τον Ολυμπιακό στη Λεγανές θα πρέπει να υφίστανται κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτές είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν τον χρησιμοποιούσε και εμείς εκείνη τη χρονική περίοδο αναζητούσαμε έναν κεντρικό αμυντικό. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σιόβα καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε την εμπειρία για να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβισιόν».

Η Λεγανές θα πρέπει να πληρώσει στον Ολυμπιακό τη ρήτρα των 4 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι αν θέλει να αποκτήσει τον Σιόβα με κανονική μεταγραφή. Όπως υποστηρίζει ο Ίντιας, αυτό θα κριθεί κυρίως από το αν η ομάδα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι στη Λεγανές με την παρουσία του Σιόβα. Ωστόσο, το να μιλήσουμε για το μέλλον του στην ομάδα είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή. Θα είμαστε σε θέση να το μελετήσουμε όταν θα έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η παραμονή μας στην κατηγορία θα μας κάνει να αξιολογήσουμε τους παίκτες που θα κρατήσουμε και αυτούς που θα αποχωρήσουν από το ρόστερ», τονίζει ο Ίντιας.

Όπως προσθέτει ο αθλητικός διευθυντής της Λεγανές, τη δεδομένη στιγμή η παραμονή του Σιόβα στο ρόστερ είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, αν και ο ίδιος ο παίκτης είναι ευτυχισμένος στην Ισπανία.

«Γνωρίζω πως ο Σιόβας είναι χαρούμενος στη Λεγανές και του αρέσει η ζωή στη Μαδρίτη. Αλλά το αν θα προχωρήσουμε στην απόκτησή του είναι κάτι που σχετίζεται από διάφορα κριτήρια. Το πρώτο, όπως είπα, είναι να γνωρίζουμε αν θα παραμείνουμε στην Πριμέρα. Γιατί αν πέσουμε στη Σεγούντα τα δεδομένα, όπως είναι λογικό, θα είναι διαφορετικά. Το δεύτερο έχει να κάνει με την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή και το τρίτο με το τι θέλει ο Ολυμπιακός. Ο Σιόβας ανήκει εκεί και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί επίσης να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του παίκτη. Συνεπώς είναι νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play