Άναψε… κόκκινο ο Σεμπά, και με τη βούλα ο πιο κουρασμένος της Superleague!

Άναψε… κόκκινο ο Σεμπά, και με τη βούλα ο πιο κουρασμένος της Superleague!
Ανάμεσα στις 16 ομάδες της Superleague, ο Σεμπά είναι ο παίκτης που έχει "γράψει" τα περισσόερα αγωνιστικά λεπτά από κάθε άλλον, υπολογίζοντας πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη!

​Αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την αγωνιστική καθίζηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, η απόδοση του οποίου είναι σαφώς πεσμένη σε σχέση με τον εξαιρετικό πρώτο γύρο που έκανε, σκοράροντας τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα κι άλλα τόσα στην Ευρώπη (έχει και 10 ασίστ). 

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής άλλωστε η κούραση που κουβαλάει ο 24χρονος άσος, απόρροια βέβαια της διαχείρισης που (δεν) του έγινε, μιας και παίζει αδιάκοπα από τον περασμένο περασμένο Ιούλιο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Σεμπά έχει στο ενεργητικό του τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή τη φετινή σεζόν συνυπολογίζοντας όλες τις διοργανώσεις, όπως βέβαια και τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του, μιας και ήταν ελάχιστες οι φορές που έγινε αλλαγή. 

Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος μετράει συνολικά 39 εμφανίσεις, οι 23 στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο, 11 στο Europa League (2 στα προκριματικά) και 1 στα προκριματικά του Champions League. Πόσα από αυτά τα ματς ήταν 90λεπτα; Τα 32, έχοντας παίξει μεταξύ άλλων κι ένα 120λεπτο, στον επαναληπτικό με την Αρούκα! 

Από εκεί και πέρα σε τρία ματς Κυπέλλου μπήκε ως αλλαγή προς το φινάλε, στο ματς με την Ξάνθη αποβλήθηκε στο 60′, στο πρώτο παιχνίδι με την Αρούκα (σκόραρε το μοναδικό γκολ) βγήκε στο 88′, στο ματς του α’ γύρου με τον Πανιώνιο βγήκε στο 73′ και στον επαναληπτικό με τη Μπεσίκτας -αφού ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε σε χρόνο ρεκόρ- μπήκε στο τελευταίο μισάωρο, καθώς προερχόταν από τραυματισμό! 

Επί της ουσίας δηλαδή απ’ όσα ματς έπαιξε φέτος ως βασικός, μόλις μία φορά έγινε αλλαγή για να πάρει ανάσες, στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης! Κάπως έτσι ο Σεμπά έφτασε να μετράει 3.232 αγωνιστικά λεπτά, χρόνος στον οποίο δεν υπολογίζονται οι καθυστερήσεις! Ως εκ τούτου ήταν λογικό κάποια στιγμή ο εξτρέμ των πρωταθλητών να… κλατάρει και να παρουσιάζει αυτή την καθίζηση στην απόδοσή του. 

Με 35 90λεπτα ο Φιγκέιρας!

Σε απόσταση αναπνοής πάντως εκείνος που ακολουθεί είναι ένας συμπαίκτης του, ο Ντιόγκο Φιγκέιρας που είναι ο δεύτερος με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής συνυπολογίζοντας όλες τις διοργανώσεις, τη φετινή χρονιά. Ο Πορτογάλος μπακ που επίσης παρουσιάζει χειρότερο πρόσωπο από αυτό του πρώτου γύρου, αλλά όχι με την πτώση του Σεμπά, βρίσκεται στα 3.211 λεπτά, έχοντας όμως παίξει σε δύο παιχνίδια λιγότερα (37). 

Ο 26χρονος ακραίος αμυντικός μάλιστα έχει στο ενεργητικό του περισσότερα 90λεπτα από τον Βραζιλιάνο, συγκεκριμένα 35, καθώς μόλις μία φορά έγινε αλλαγή ολόκληρη τη χρονιά, στον επαναληπτικό με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ στον επαναληπτικό με τον Άρη μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο!

Όσο για εκείνους που ακολουθούν στον Ολυμπιακό, είναι οι Μποτία: (2.797), Φορτούνης (2.649), Ντα Κόστα (2.318) και Μάρτινς (2139). 

Μάτος και Μπεργκ…

Πηγαίνοντας στις άλλες δύο ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στους ομίλους του Europa League, στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό (ο Δικέφαλος έχει δύο ευρωπαϊκά ματς παραπάνω), το περισσότερο κουπί έχουν τραβήξει οι Μάτος και Μπεργκ αντίστοιχα. Ο Βραζιλιάνος μπακ έχει αγωνιστεί 3.170 λεπτά, με τα 34 από τα 36 ματς που έπαιξε μάλιστα να είναι 90λεπτα (!), ενώ ο Σουηδός στράικερ βρίσκεται στα 3.032 (χωρίς τις καθυστερήσεις). 

Ο αρχισκόρερ του Τριφυλλιού είναι κι ο μοναδικός από τους “πράσινους” που έχει σπάσει το φράγμα των 3.000 λεπτών, ωστόσο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι Θεσσαλονικείς έχουν τρεις ποδοσφαιριστές τους -έναντι δύο- που τα έχουν ξεπεράσει. Οι άλλοι δύο είναι οι Κρέσπο (3.118) και Τσίμιροτ (3.115). O Ισπανός χαφ μάλιστα είναι ο παίκτης με τα περισσότερα ματς στα πόδια του φέτος στην Ελλάδα, μετά τον Σεμπά, έχοντας παίξει σε 38 αγώνες.

Πηγή: sdna,gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play