Ινιέστα: «Έβαλα τα κλάματα, δεν ήθελα να πάω στη Μπαρτσελόνα»

Ινιέστα: «Έβαλα τα κλάματα, δεν ήθελα να πάω στη Μπαρτσελόνα»
Θρύλος της Μπαρτσελόνα, στις ακαδημίες της οποίας πήγε μικρό παιδί ο Αντρές Ινιέστα κι όμως ο ίδιος εξομολογείται ότι δεν ήθελε με τίποτα να φορέσει τη φανέλα της ομάδας.

Ο 32χρονος Ισπανός μέσος έδωσε μια ξεχωριστή συνέντευξη στον Χόρχε Βαλντάνο και με αφοπλιστική ειλικρίνεια «ομολόγησε» ότι δεν ήθελε με τίποτα να αγωνιστεί στους Καταλανούς, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στη «Μασία» σε ηλικία 12 χρόνων.

«Η πρώτη αντίδρασή μου ήταν ότι δεν ήθελα να πάω στη Μπαρτσελόνα. Δεν ήθελα να φύγω από την οικογένειά μου, να μετακομίσω σε ένα μέρος τόσο μακρινό και χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους. Ο πατέρας μου μου ζήτησε να το αντιμετωπίσω σαν πρόκληση. Του απαντούσα ότι δεν μπορούσα να αντέξω. Ήταν οι χειρότεροι μήνες της ζωής μου. Έκλαιγα συνέχεθα. Κατάφερα να το ξεπεράσω με τη βοήθεια των ανθρώπων του συλλόγου. Την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στη Βαρκελώνη οι τέσσερις μας, οι γονείς μου, ο παππούς μου κι εγώ, το ταξίδι μου φαινόταν μαρτύριο. Εκείνη η βριδιά που εγώ κοιμήθηκα στην ακαδημία και οι άλλοι τρεις σε ξενοδοχείο ήταν μια από τις χειρότερες της ζωής μου. Η πρόκλησή μου ήταν να μην απογοητεύσω την οικογένειά μου. Η πρόκληση ήταν να πάω μέχρι το τέλος, να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου. Κι αυτό ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής» εξομολογείται ο Ινιέστα στον παλαίμαχο Aργεντινό.

Ο άσος της Μπαρτσεκόνα δεν έκρυψε ποτέ ότι είδωλά του ήταν ο Μίκαελ Λάουντρουπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα και στέκεται στην βοήθεια του δεύτερου ως προπονητή. «Έχει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό: μπορεί να σε πείσει, να σε κάνει να πιστέψεις. Και έτσι πετύχαμε, όσα πετύχαμε μαζί του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ινιέστα κάνει αναφορά στα δύο πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του, το ένα με τη Μπαρτσελόνα κόντρα στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και το άλλο με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Γιοχάνεσμπουργκ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

πηγή:  sdna.gr 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play