Άσκησες κριτική στον διαιτητή; Πρόστιμο 40.000 ευρώ!

Άσκησες κριτική στον διαιτητή; Πρόστιμο 40.000 ευρώ!
Άσκησες κριτική στον διαιτητή; Πρόστιμο 40.000 ευρώ!

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κριτική που ασκείται στους διαιτητές από παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας σκέφτεται να επιβάλλει πρόστιμα ύψους 40.000 ευρώ!

Τα συνεχή (πιθανότατα αδικαιολόγητα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ισπανικής Π.Ο.) παράπονα που κάνουν πολλές ομάδες για λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών σε παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν, και όχι μόνο, φαίνεται πως οδηγούν στην επιβολή «τσουχτερών» προστίμων, ώστε όποιος θέλει να κατηγορήσει δημόσια, από ‘δω και πέρα, τους… άρχοντες των αγώνων να το σκέφτεται προσεκτικά!

Σύμφωνα με τους τωρινούς πειθαρχικούς κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής της ισπανικής Λίγκας, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 600- 3.000 ευρώ σε μέλος διοίκησης, προπονητή ή ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μιλήσει εναντίον διαιτητή κατακρίνοντας τις αποφάσεις του στη διάρκεια ενός αγώνα.

Όπως αναφέρουν, λοιπόν, ισπανικά δημοσιεύματα πρόθεση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας είναι να κάνει πιο αυστηρό τον κανονισμό και να ορίσει πρόστιμο που θα φτάνει τις 40.000 ευρώ, ώστε να αποφεύγονται οη δημόσιες αρνητικές τοποθετήσεις σε βάρος διαιτητών.

Αν γίνουν αποδεκτές οι σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων, τότε ο νέος κανονισμός θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν.

πηγή:  sdna.gr 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play