Μπεργκ: Βλέπει κόκκινο τον Μάρτη και αφηνιάζει (vids)

Μπεργκ: Βλέπει κόκκινο τον Μάρτη και αφηνιάζει (vids)
Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός φορ βλέπει ερυθρόλευκα κάθε Μάρτη και γίνεται... ταύρος!

​Όταν ο ταυρομάχος κουνάει το κόκκινο πανί (μπέρτα) στην αρένα, τόσο ερεθίζει τον ταύρο και άλλο τόσο ερεθίζει και το πλήθος που τον παρακολουθεί. 

Το ίδιο ισχύει και με τον Μάρκους Μπεργκ όταν βρίσκει απέναντι του τις ερυθρόλευκες φανέλες του Ολυμπιακού. 

Μπορεί οι ταύροι στην πραγματικότητα να έχουν αχρωματοψία και να νευριάζουν ουσιαστικά από την κίνηση του μανδύα, έτσι και ο Σκανδιναβός άσος στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υπάρχει κάτι που τον ερεθίζει και σκοράρει.

Ο Μπεργκ στα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε πέντε ντέρμπι αιωνίων και έχει βρει δίχτα στα τρία από αυτά. Αξιοσημείωτο; Και τα τρία διεξήχθησαν τον Μάρτιο!

Η αρχή έγινε στις 2 Μαρτίου του 2014, όταν το τριφύλλι έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού επικρατώντας με 3-0 στο Καραϊσκάκης. Ο Ντάνιελ Πράνιτς είχε ανοίξει το σκορ (45′) και ο Σουηδός καθάρισε τη νίκη στο 67′ με τον Αμπέντ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε.

Ο Μπεργκ σκόραρε ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό, έπειτα από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου του 2016. Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 3-1 στο Φάληρο με τον Σκανδιναβό στράικερ να έχει ανοίξει το σκορ μόλις στο 3΄, αλλά οι Πειραιώτες με τέρματα τον Καμπιάσο, Ντα Κόστα και Ιντέγε πήραν το τρίποντο.

Μόλις χθες, 19 Μαρτίου 2017, ο πρώτος σκόρερ της Super League χάρισε τη νίκη στην ομάδα του επί του αιωνίου αντιπάλου με φανταστικό τελείωμα στο 15΄. 

Ο Μάρκους Μπεργκ κάθε Μάρτιο που αγωνίζεται απέναντι στον Ολυμπιακό βρίσκεται δίχτυα (2/3/14, 13/3/16, 19/3/17). Ο επιθετικός του τριφυλλιού δεν είχε σκοράρει στο ντέρμπι που διεξήχθη στις 2 Νοεμβρλιου του 2013 (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 με γκολ του Μήτρογλου) και στη νίκη των πρασίνων με 2-1 στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 (49′ Μαζουακού αυτ, 78′ Πέτριτς – 90′ Τσόρι).

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play