Δεν έχει προκριθεί ποτέ τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός

Δεν έχει προκριθεί ποτέ τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός
Ο Μάρτιος δεν... πάει στον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πάρει ποτέ την πρόκριση τον συγκεκριμένο μήνα στην Ευρώπη.

​Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε την πρώτη του μάχη για τους «16» του Εuropa League απέναντι στην Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη (22:05), με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν απέναντί τους ωστόσο την παράδοση του Μαρτίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ευρωπαϊκή πρόκριση τον μήνα Μάρτιο έχοντας έξι αποκλεισμούς με 8 ήττες, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Η πρώτη φορά ήταν το 1993 στους «8» του Κυπελλούχων κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με 1-1 εντός έδρας και ήττα 3-1 στην Ισπανία. Το 1999 ήταν τα ματς με την Γιουβέντους στo Champions League για τα προημιτελικά με ήττα 2-1 στο Τορίνο και ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Το 2005 για τους «16» του UEFA η Νιούκαστλ πήρε δύο νίκες με 1-3 στο Καραϊσκάκη και 4-0 στην Αγγλία. Τρία χρόνια αργότερα η Τσέλσι για τους «16» του Champions League είχε νικήσει στο Λονδίνο με 3-0, με το πρώτο ματς να έχει έρθει ισόπαλο χωρίς τέρματα αλλά διεξήχθη τον Φεβρουάριο.

Και με την Μπορντό, πάλι στους «16» του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 2-1 στη Γαλλία, μετά το 0-1 του Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη.

Η μοναδική νίκη του Μαρτίου είχε έρθει το 2012 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μέταλιστ για τους «16» του Europa League (0-1), όμως στη ρεβάνς του Φαλήρου οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση με 1-2.

Τέλος, το 2014 ο Ολυμπιακός βρέθηκε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήγε στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» έχοντας το 2-0 του Καραϊσκάκη (Φεβρουάριος), όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» με 3-0 πήραν την πρόκριση και έδωσαν συνέχεια στο αρνητικό σερί των Πειραιωτών.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play