Πώς η ΑΕΚ… απομόνωσε τον Δήμαρχο!

Πώς η ΑΕΚ… απομόνωσε τον Δήμαρχο!
Η τακτική που ακολούθησε εδώ και ένα χρόνο η ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου και είχε ως στόχο στο τέλος της διαδρομής να αφήσει μόνο του και χωρίς στηρίγματα τον Αρη Βασιλόπουλο.

​Εγκλωβισμένος δηλώνει πλέον ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος, Αρης Βασιλόπουλος και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τελευταίες σπασμωδικές του κινήσεις που αφήνουν παντελώς αδιάφορη την πλευρά της ΑΕΚ. «Ας λέει ό,τι θέλει» ήταν η πρώτη αντίδραση στα… υψηλά κλιμάκια λίγο μετά τη γνωστοποίηση του νέου Δελτίου Τύπου από το γραφείο του. Εγκλωβισμένος λόγω της τακτικής που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου κάτω από την καθοδήγηση του πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρη Ανδριόπουλου και ήταν ξεκάθαρα στοχευμένη.

«Αφήνουμε τον Δήμαρχο στην άκρη και δεν τον αναδεικνύουμε ως πρόβλημα από τη στιγμή που δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τα υπόλοιπα» ήταν η εντολή του Δημήτρη Ανδριόπουλου προς τους συνεργάτες του αλλά και προς τους επιτελείς της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ εδώ και πολλούς μήνες και όσο ακόμα η ΑΕΚ δεν είχε στα χέρια της το καθοριστικό χαρτί της Περιφέρειας για την έγκριση της υπογειοποίησης αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει και με το ΚΕΣΑ.

Απέναντι σε όσους ισχυρίζονται και συστηματικά γράφουν με σκοπιμότητα ότι η ΑΕΚ έχει βρει στο πρόσωπο του Βασιλόπουλου το εξιλαστήριο θύμα για να δικαιολογήσει τα δικά της λάθη ή παραλείψεις και φτάνουν στο σημείο να υπονοήσουν ότι βολεύεται και από την αδιαλλαξία του Δημάρχου, το επιχείρημα είναι εξαιρετικά απλό.

Ένα χρόνο πριν… 

Αν πάμε ένα χρόνο πίσω όταν η ΑΕΚ και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ είχαν ξεκινήσει την ενημέρωση των τοπικών παραγόντων για το θέμα του γηπέδου στην πιο μαζική συγκέντρωση που είχε γίνει στο γνωστό ζαχαροπλαστείο «Κανάκης» κοντά στο γήπεδο, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος είχε πολύ απλά πει χωρίς την παραμικρή εμπάθεια ότι για το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης στο θέμα του γηπέδου η ευθύνη πέφτει περισσότερο στους τότε πολιτικούς προϊστάμενους του ΥΠΕΝ παρά στον Δήμαρχο!

«Ο Βασιλόπουλος δεν μας έχει καθυστερήσει τόσο πολύ όσο για παράδειγμα ο κ. Λαφαζάνης που κράτησε για έξι μήνες την περιβαντολογική μελέτη στο συρτάρι του γραφείου του στο Υπουργείο» είχε ξεκάθαρα τονίσει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Δημήτρης Ανδριόπουλος κάτι που περίτρανα αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ ουδέποτε αναζήτησε δήθεν εχθρούς για να στοχοποιήσει.

Και η ΑΕΚ τότε ήταν πάρα πολύ πίσω… Με πολλά ανοιχτά μέτωπα και στην κυβέρνηση που αρχικά ήταν αντίθετη στο νόμο Σαμαρά για το γήπεδο και απέναντι στην Περιφέρεια και με τον Αρη Βασιλόπουλο μόνιμα πολέμιο του γηπέδου.

Τι έκανε η ΑΕΚ από τότε μέχρι τώρα με απόλυτη μυστικότητα και παρά τον κίνδυνο να δημιουργήσει ακόμα και στους οπαδούς της υπόνοιες ότι είναι αδρανής και έχει αφήσει στην τύχη του το θέμα του γηπέδου;

Η συνεργασία με την Περιφέρεια και η αποφυγή ενός… νέου Βοτανικού

Κατάφερε να βρει την απαραίτητη επαφή με την Περιφέρεια καλλιεργώντας συνεργασία με ανθρώπους κλειδιά μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. Πλησίασε μέσω κυβερνητικών επαφών τον νέο ΥΠΕΝ που ήταν τότε ο κ. Σκουρλέτης για να ξεμπερδέψει με τα υπόλοιπα ζητήματα. Στρατοπέδευσε ολόκληρο το επιτελείο της εταιρίας DIMAND και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και του ΥΠΕΝ προκειμένου να τρέξει τις διαδικασίες.

Τι πέτυχε; Ξεμπέρδεψε με τη ΜΠΕ (μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων), εξασφάλισε την προέγκριση της Περιφέρειας για το απαραίτητο έργο της υπογειοποίησης, είπε «ναι σε όλα» και πήρε τις απαραίτητες υπογραφές στην αρχιτεκτονική μελέτη του έργου από το ΚΕΣΑ. Τελείωσε με όλα και στο μεταξύ είχε καταφέρει να αφήσει τον Δήμαρχο μόνο του απέναντι σε ένα τεράστιο έργο.

Και όλα αυτά βεβαίως με ένα τεράστιο κόστος που δημιουργεί η τριετής καθυστέρηση και ενώ τα έξοδα για το έργο τρέχουν αφού εργάζεται για αυτό μία ολόκληρη εταιρία (DIMAND), ένα ολόκληρο επιτελείο νομικών και τεχνοκρατών και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ χωρίς να έχει μπει ούτε ένα πετραδάκι στο έργο. Θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη καθυστέρηση μέχρι τη ματαίωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό προκάλεσε την κατάρρευση μίας από τις μεγαλύτερης τεχνικές εταιρίες της χώρας, του κ. Βωβού.

Για την ΑΕΚ αυτός ο φόβος δεν υπάρχει. Αφού πλέον έχει φτάσει στο παραπέντε. Μέχρι τώρα ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας μπορούσε να λέει ότι… «το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αφού η ΑΕΚ έχει πολλαπλές εκκρεμότητες μέχρι να φτάσει σε εμάς»! Τώρα δεν μπορεί να λέει κάτι τέτοιο και επικαλείται αόριστα δήθεν τραμπουκισμούς ενοχλημένος σαφώς από τον ξεσηκωμό του προσφυγικού στοιχείου της περιοχής που έχει πολύ μεγαλύτερο έρεισμα στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα σε σχέση με τους οργανωμένους οπαδούς.

Σύσκεψη στο γραφείο του Μελισσανίδη

Για το θέμα του γηπέδου είναι σήμερα προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Δημήτρη Μελισσανίδη για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθηθούν. Με τα τωρινά δεδομένα δεν κρίνεται σκόπιμο ούτε να γίνει συνέντευξη Τύπου που θα στοχοποιήσει περαιτέρω τον Δήμαρχο (στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχει πλέον κατοχυρωθεί ότι αποτελεί το τελευταίο και μοναδικό εμπόδιο), ούτε να ανοίξει διάλογος που δεν θα έχει το παραμικρό νόημα. Δεν αποκλείεται όμως να ξεκινήσει μπαράζ αγωγών εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου που καλούνται βάσει νόμου να υπογράψουν τις υψομετρικές μελέτες οι οποίες δεν έγιναν αυθαίρετα αλλά με τα στοιχεία που η ΑΕΚ εξασφάλισε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου!

Για να καταλάβετε το μέγεθος της… τραγωδίας το θέμα των υψομέτρων σε ένα οποιαδήποτε έργο από πολυκατοικία μέχρι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο είναι υπόθεση δύο με τριών ημερών! Στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ είναι θέμα που έτρεξε και τρέχει ακόμα για παραπάνω από ένα χρόνο αφού η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας που δεν έχει καθορισμένα υψόμετρα!

Η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει με τέτοιο τρόπο που να της εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι ευάλωτη νομικά σε οποιαδήποτε νέα προσφυγή. Για αυτό θέλει ο Δήμος να παρακαμφθεί με νομοθετική κάλυψη. Είναι δεδομένο ότι με το που θα πάρει στα χέρια της την πολυπόθητη άδεια θα γίνει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ είτε από τον Δήμαρχο είτε από κάποια… ομάδα πολιτών.

Με τη μόνη διαφορά ότι η ΑΕΚ αυτή τη φορά έχει στα χέρια της δύο πανίσχυρες αποφάσεις από την Ολομέλεια του ΣτΕ και θεωρητικά δεν κινδυνεύει από προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την κύρια εκδίκαση. Και όταν το γήπεδο αρχίζει να… σηκώνεται, τότε τίποτα δεν θα μπορεί να την σταματήσει.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play