Λίμπερμαν Αγκάμεζ: Η μεγάλη επιστροφή στην Κυψέλη (vids)

Λίμπερμαν Αγκάμεζ: Η μεγάλη επιστροφή στην Κυψέλη (vids)
Η επιστροφή του Λίμπερμαν Αγκάμεζ στην Κυψέλη ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι αυτή που στρέφει πάνω της όλα τα βλέμματα στο «αιώνιο» ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Volleyleague.

22 Δεκεμβρίου 2014. Πάλι Δευτέρα ήταν. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι «αιωνίων» και ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ βρίσκεται στο κλειστό της Κυψέλης προκειμένου να παρακολουθήσει το μεγάλο παιχνίδι όντας τραυματίας. Ο Κολομβιανός άσος αποθεώνεται από τον κόσμο που παραβρίσκεται για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Αμέσως μετά δηλώνει: «Μου έλειψαν οι οπαδοί. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπω τον αγώνα και να μην παίζω. Θα ήθελα να νικήσει ο Παναθηναϊκός» ενώ στο ενδεχόμενο επιστροφής στους «πρασίνους» απαντά: «Κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω…».

Στις 27 Φεβρουαρίου, Καθαρά Δευτέρα ο Αγκάμεζ, επιστρέφει ξανά στην Κυψέλη ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά θα φοράει τα κόκκινα του μεγάλου αντιπάλου. Η στιγμή δύσκολη, αφού ο «Λίμπε» αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι αθλητές του Παναθηναϊκού. 

Ο ύψους 2 μέτρων και 7 εκατοστών διαγώνιος ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στο Κάλι της Κολομβίας, όταν το 2004 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού Νικαίας. Από τον πρώτο χρόνο του στην πατρίδα μας εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό να τον αποκτά το 2005 και τον ίδιο να αγωνίζεται για ένα χρόνο δανεικός στο Παγκράτι.

Με τη φανέλα του Παγκρατίου πέτυχε και ένα από τα highlight της καριέρας του όταν σημείωσε 55 πόντους στο παιχνίδι κόντρα στην ΕΑ Πατρών βάζοντας το όνομά του στη λίστα με τους παίκτες που έχουν σημειώσει περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι βόλεϊ. Ο Κολομβιανός είχε το… εξωπραγματικό 71% στην επίθεση (46/65 επιθέσεις) ενώ σημείωσε και εννέα άσους.

Εκτός βέβαια από τις φονικές του επιθέσεις ο Αγκάμεζ είχε και τρομερά δυνατό σερβίς, σημειώνοντας μάλιστα τρεις άσους στη σειρά σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα «πράσινα» κατέκτησε τρία κύπελλα, το 2007, 2008 (με τον ίδιο MVP) και το 2010, ενώ έφτασε στον τελικό του final four του CEV Cup το 2009 με τον Παναθηναϊκό να ηττάται από τη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ με 3-1 σετ. Η πιο άσχημη στιγμή του με τα «πράσινα» ήταν στον τελικό κυπέλλου του 2009, όταν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (είχε αναλάβει τον ερασιτέχνη) τον θεώρεισαι υπεύθυνο λόγω κακής απόδοσης και καταφέρθηκε εναντίων του. Ο διαγώνιος ξέσπασε σε κλάματα στα αποδυτήρια ενώ ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση για μέρες.

Βέβαια ήταν τόσο επιβλητική η παρουσία του στο τάραφλεξ που ορισμένοι τον έβλεπαν… διπλό. Όπως η εφημερίδα derby που σε πρωτοσέλιδό της μετά από τη νίκη με 3-0 κόντρα στην Πολωνική Σκρα είχε γράψει: «Με κορυφαίους τους Λίμπερμαν και Αγκάμεζ, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την πολωνική Σκρα με 3-0 σετ στη Γλυφάδα και πέτυχε τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Οι κόντρες του μάλιστα με τον τότε διαγώνιο του Ολυμπιακού Ιβάν Μίλκοβιτς είχα αφήσει εποχή, με το ελληνικό κοινό να απολαμβάνει δύο κορυφαίους παίκτες στο τάραφλεξ. Μάλιστα στον τέταρτο τελικό των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, τον Μάιο ο Κολομβιανός άσος δέχτηκε αντικείμενα από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων». Το 2010 όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων. Τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί λίγο έλειψε να αποτελέσουν την καταστροφή του τμήματος που είδε τις ωραίες μέρες να αποτελούν παρελθόν. Οι «πράσινοι» έγιναν όμηροι των προσφυγών που έκαναν δεκάδες αθλητές, ενώ ο Αγκάμεζ λέγεται ότι χάρισε ένα αρκετά μεγάλο ποσό που δεν διεκδίκησε ενώ μπορούσε. 

Ο «Λίμπε» που έχει αγοράσει σπίτι στην Γλυφάδα αποχωρεί αποδεχόμενος την πρόταση της τουρκικής Αρκάς με απίστευτο ποσό για τον ίδιο. Στη συνέχεια ο Αγκάμεζ αγωνίστηκε στην Κορέα και την Τουρκία με πιο πρόσφατο σταθμό της καριέρας του τη Γαλατασαράι. Σε επιστολή του εξηγούσε τους λόγους αναφέροντας: «Πριν από εφτά χρόνια άφησα την πατρίδα μου και ήρθα μικρό παιδί στην πιο όμορφη και φιλόξενη χώρα σας, την οποία αγάπησα και έκανα δεύτερη πατρίδα μου. Αγάπησα και λάτρεψα όλους τους ανθρώπους και αν έκανα κάποια λάθη τους ζητάω συγγνώμη. Το συμβόλαιο που θα υπογράψω θα έχει διάρκεια ένα χρόνο και θα με βοηθήσει (εφόσον το επιθυμεί ο Παναθηναϊκός και η Ελληνική ομοσπονδία) να πάρω το ελληνικό διαβατήριο και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου να παίξω στην Εθνική ομάδα».

Ο Αγκάμεζ επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος. Άλλωστε ο ίδιος την αγάπησε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του. Ο παίκτης έκανε κάποιες προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως ουδείς του έδωσε πραγματικά σημασία κι έτσι ο Αγκάμεζ δεν έμελλε να φορέσει τα «γαλανόλευκα» όπως ήθελε. Κλείνοντας την αποχαιρετιστήρια επιστολή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής: «Εύχομαι και ελπίζω να γυρίσει στον Παναθηναϊκό (σ.σ. ο Σταθοκωστόπουλος), γιατί τον χρειάζεται το ελληνικό βόλεϊ και του υπόσχομαι ότι από την στιγμή που θα αλλάξει η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα , ο LIBE θα είναι έτοιμος να γυρίσει στον Παναθηναϊκό που ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε σαν αθλητής και άνθρωπος».

Ο ίδιος επέστρεψε επτά χρόνια αργότερα αλλά πλέον είναι παίκτης του Ολυμπιακού.​

Best Players of Volleyball Champions League 2008/09 from chrison on Vimeo.

Liberman Agamez from rafaello94 on Vimeo.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play