Ντύθηκαν «βοηθοί», (ξανα)ντύθηκε «δήμιος»!

Ντύθηκαν «βοηθοί», (ξανα)ντύθηκε «δήμιος»!
Τα δύο «κραχτά» ανύπαρκτα οφσάιντ στο 0-0, ο Βασιλακάκης που όπως στη Λεωφόρο «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι που δεν άξιζε την ήττα και η Ξάνθη-κόμπρα που με μία φάση ξαναμπήκε στο κόλπο για τα πλέι οφ.

​Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί Ουζουνίδη στηρίζεται δημιουργικά κυρίως στην προσπάθεια να βγουν από τη μεσαία γραμμή κάθετες μπάλες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, για να φύγουν στο… ξέφωτο είτε ο Μπεργκ (κυρίως) είτε κάποιος από τους μεσοεπιθετικούς. Δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί, όταν όμως βγει η προσπάθεια τότε οι πράσινοι έχουν πολλές πιθανότητες να σκοράρουν.

Δύο φορές στην Ξάνθη δημιούργησαν με ιδανικό τρόπο τις προϋποθέσεις, φτιάχνοντας ισάριθμα τετ α τετ. Στο πρώτο μάλιστα (18’), στο 0-0, ο Μπεργκ έβγαινε μόνος με τον Ζίβκοβιτς έχοντας μπροστά του μισό… στρέμμα γήπεδο. Ο βοηθός Χαρίσης, όμως, ανέκοψε εντελώς λανθασμένα τον Σουηδό αφού οφσάιντ δεν υπήρχε. Κι αν αυτός έχει δικαιολογία ότι επρόκειτο για δύσκολη φάση, ο έτερος των βοηθών, ο Καραγκιζόπουλος, είναι απορίας άξιο τι… φαντάστηκε όταν σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας (στο 47’, πάλι στο 0-0) τον Βιγιαφάνες σε θέση (ανύπαρκτου) οφσάιντ κι ενώ ήταν ολομόναχος απέναντι στον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Δύο σημαντικές αποφάσεις που οι βοηθοί ντύθηκαν… μασκαράδες της Αποκριάς, από τις οποίες ενδεχομένως η ιστορία του αγώνα στα Πηγάδια να είχε γραφτεί διαφορετικά και όχι με την τεράστια νίκη της Ξάνθης, 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Νίκη-θρίαμβο που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της πεντάδας και των πλέι οφ.

Για ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος η ΚΕΔ του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη είδε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ σφάλματα από βοηθούς. Και στο ματς του Παναθηναϊκού (0-5) στην Τρίπολη, στα δύο από τα πέντε γκολ υπήρξε οφσάιντ που δεν υποδείχθηκαν, όμως τότε αποτέλεσμα ΔΕΝ διαμορφώθηκε αφού τα συμβάντα ήταν στο 0-3 και στο 0-5. Αντίθετα στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός δικαιότατα μπορεί να φωνάζει ότι οι βοηθοί του στέρησαν το δικαίωμα να ολοκληρώσει τα τετ α τετ που δημιούργησε πιθανότατα σκοράροντας. Γιατί απέναντι σε μία ομάδα σαν την Ξάνθη που παίζει πάντα κλειστά, πόσες φορές μπορεί ο αντίπαλός της να βγει «φάτσα» με τον τερματοφύλακα;

Σε ό,τι αφορά τη φάση του 86ου λεπτού με πρωταγωνιστές τον Σιλά και τον Βιγιαφάνες, το μόνο που ΔΕΝ υπάρχει είναι κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό για… θέατρο! Απορώ που είδε ο Θάνος τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να βουτάει. Επαφή υπάρχει ανάμεσα σε αμυντικό και επιθετικό, όμως εκτιμώ πως δεν είναι τέτοια που να δώσει τη σιγουριά στον διαιτητή να δώσει πέναλτι. Κι ο ρέφερι έπραξε σωστά.

Όλα αυτά είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι η Ξάνθη εξακολουθεί να αποτελεί τον κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού, ακόμη κι όταν οι πράσινοι δεν είναι κακοί, το αντίθετο. Και ο Θοδωρής Βασιλακάκης ντύθηκε ξανά «δήμιος» των πράσινων σκοράροντας ακόμη ένα φοβερό γκολ. Όπως είχε κάνει στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο «σκοτώνοντας» τον Στιλ, έτσι τώρα το ξανάκανε με αντίπαλο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Δύο απίθανες γκολάρες, «σημαίες» της Ξάνθης στις ισάριθμες νίκες της φέτος επί του τριφυλλιού. Η πρώτη ήταν η αρχή των φετινών δεινών του Παναθηναϊκού επί Στρανματσόνι, η δεύτερη προσγείωσε ανώμαλα τους πράσινους του Ουζουνίδη που είχαν πάρει φόρα με τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις.

Η ομάδα του Λουτσέσκου φώναξε ότι είναι πολύ σκληρή για να την ξεγράψουν από τη μάχη των πλέι οφ και μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους από τον Παναθηναϊκό. Εχοντας ως πρωταγωνιστή ξανά τον εξαιρετικό τερματοφύλακά της, τον Ζίβκοβιτς, σοβαρότατη προσήλωση αμυντική ώστε να μην «φάει» πολλές φάσεις και την τύχη δύο φορές να σηκώσουν ανύπαρκτα οφσάιντ οι βοηθοί, κατάφερε να κρατήσει το παιχνίδι στα επίπεδα της διεκδίκησης. Είναι γνωστό πως πρόκειται για ομάδα-κόμπρα, η οποία χρειάζεται… μισή φάση για να χτυπήσει. Και το έπραξε ιδανικά με τον Βασιλακάκη.

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα απείχε από την θαυμάσια εικόνα του στην Τρίπολη, όμως δεν ήταν κακός. Δίχως τον Εμποκού στην 11άδα (κι όταν μπήκε ως αλλαγή ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και εκτός ρυθμού), μπορεί να μην διέθετε τη φρεσκάδα των προηγούμενων αγώνων, αλλά είχε τον έλεγχο και σίγουρα δικαιούνταν καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζουμε πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν στη φάση του Μπεργκ άνοιγε νωρίς το σκορ, όμως το «τρωτό» του ήταν πως μετά το γκολ του Βασιλακάκη, στο 25λεπτο που είχε μπροστά του, δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία, με το σουτ του Μολέδο στο 90’ που έδιωξε ο Ζίβκοβιτς.

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, ότι ο Παναθηναϊκός που χτίζεται τώρα από τον Ουζουνίδη θα έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτό συνέβη όμως με το αρνητικό αποτέλεσμα πολύ περισσότερο από την απόδοσή του, η οποία ουδεμία σχέση είχε με εκτός έδρας ματς που επίσης είχε χάσει, όπως από τον Πλατανιά, και δεν «βλεπόταν».

Το βέβαιο είναι ότι μετά τις νίκες της Ξάνθης και του Πλατανιά ξαναπαίρνει φωτιά η μάχη για τα πλέι οφ. Και η πεντάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Και για τον Παναθηναϊκό όλα τα ντέρμπι τις αγωνιστικές που απομένουν.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play