Ταξίδι ΠΑΟΚ στην κορυφή

Ταξίδι ΠΑΟΚ στην κορυφή
​Το ευρωπαικό ταξίδι του ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε στον Γκελζενκίρχεν. Θα μείνει η ανάμνηση της μεγαλειώδους εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Γερμανία. Ήταν το ωραιότερο φινάλε για την ομάδα και τον κόσμο της. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια να μιλούσαμε σήμερα για πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «16» του Europa League, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας δεν άφηνε […]

​Το ευρωπαικό ταξίδι του ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε στον Γκελζενκίρχεν. Θα μείνει η ανάμνηση της μεγαλειώδους εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Γερμανία. Ήταν το ωραιότερο φινάλε για την ομάδα και τον κόσμο της. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια να μιλούσαμε σήμερα για πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «16» του Europa League, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας δεν άφηνε περιθώρια για τον επαναληπτικό.

Η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα. Το πώς και τα γιατί τα αναλύσαμε. Η ατυχία, ο αδικαιολόγητος φόβος, η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου μετά το γκολ των Γερμανών, η κακή εμφάνιση πολλών βασικών ατού του ΠΑΟΚ, είχαν ως αποτέλεσμα να πετύχει 3 γκολ η Σάλκε και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Η ομάδα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Στην Τούμπα «χτίζεται» ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπαίνουν οι βάσεις για μια ομάδα που θα θαυμάζουν όλοι, δυο φορές την εβδομάδα. Η κερκίδα εμπνεύστηκε στην Ξάνθη από την απόδοση του ΠΑΟΚ και τα καλύτερα έρχονται.

Η εμφατική εμφάνιση του Δικεφάλου στην Γερμανία δεν ήταν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται και φυσικά του ταλέντου, της εμπειρίας, της διάθεσης και του πάθους των παικτών που διαθέτει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του. Μέρα με τη μέρα ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται και δείχνει τα δόντια του στην προσπάθεια να πετύχει τους στόχους του. Στόχοι που οριοθετήθηκαν από τον Βλάνταν Ιβιτς και αφορούν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρώτη θέση στα πλει οφ και της φετινής περιόδου.

Το μέλλον ανήκει στον ΠΑΟΚ και τον περιμένει για να το κατακτήσει. Με αγωνιστική προσπάθεια, συνέπεια και σοβαρότητα, ο Δικέφαλος σκαρφαλώνει στην κορυφή με σκοπό να μείνει εκεί για χρόνια. Οι αντίπαλοι του το γνωρίζουν κι αυτό τους κάνει ανήσυχους και νευρικούς. Θα πρέπει να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ουάρντα, ο Πούγγουρας και ο Ολυμπιακός

Είναι εντυπωσιακός ο βαθμός προσαρμογής του Αμρ Ουάρντα στα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Αιγύπτιος δημιούργησε στενές σχέσεις με τους συμπαίκτες του. Ο Ουάρντα από χαρακτήρα, είναι ευχάριστος άνθρωπος κι αυτό βοήθησε ιδιαίτερα στην ενσωμάτωση του στο περιβάλλον του Δικεφάλου. Η εμφάνιση του μάλιστα (όπως και του νεαρού Πούγγουρα) ήταν το θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου μετά το τέλος του αγώνα.

Οι δυο τους δέχονταν συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του και το απολάμβαναν. Ο Αιγύπτιος είναι αλήθεια ότι το διασκέδαζε περισσότερο από τον Πούγγουρα. Ο ελληνας στόπερ είναι εξίσου αγαπητός με τον Αιγύπτιο στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, αλλά εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας. Σοβαρός, μετρημένος και αποφασισμένος να κάνει καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του. Αυτό επισημαίνουν όσοι τον ζούνε καθημερινά.

Η απάντηση του Γιώργου Σαββίδη στον μπαρμπά Σάββα, στα social media, ήταν από τις πετυχημένες αναρτήσεις του. Λίγες, απλές, κατανοητές, όλο νόημα λέξεις από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι λογαριασμοί (παρά την πλασματική βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα), θα ξεκαθαρίσουν στις 5 Μαρτίου στην Τούμπα. Με διαιτητή και βοηθούς που θα σφυρίζουν ότι βλέπουν.

Θα ήταν ευχής έργο βέβαια να συναντηθούν οι δυο ομάδες και στην συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα δοθεί άλλη μια ευκαιρία να φανεί ποια είναι η ομάδα που επενδύει και ποια η ομάδα που ξεπουλάει. Ρόδα είναι και γυρίζει. Τώρα που γύρισε για τον ΠΑΟΚ, η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους». Το ξέρουν κι αυτό τους τρελαίνει ακόμα περισσότερο.

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play