Το πρόβλημα τους είναι το κράξιμο των Ολυμπιακών και όχι η διαιτησία

Το πρόβλημα τους είναι το κράξιμο των Ολυμπιακών και όχι η διαιτησία
​Πέρυσι απλά δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι έχασαν με πέναλτι και τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι πλέον και τα δικά τους χέρια μέσα στην περιοχή θα δίνονται πέναλτι και ότι οι παίκτες τους θα παίρνουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες όπως όλοι και όχι μόνο αν βγει… […]

​Πέρυσι απλά δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι έχασαν με πέναλτι και τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι πλέον και τα δικά τους χέρια μέσα στην περιοχή θα δίνονται πέναλτι και ότι οι παίκτες τους θα παίρνουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες όπως όλοι και όχι μόνο αν βγει… αίμα που λέγαμε μικροί. Για αυτό μας ζαλίσανε χωρίς ουσιαστικά να ξέρουν γιατί “κλαίγανε” σε συνδυασμό με το ότι έσπασε η παρθενιά και πέταξε το όνειρο του αήττητου πρωταθλήματος από την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Κατά τα άλλα όμως δεν είχαν ανάγκη. Το πρωτάθλημα ήταν σίγουρο, είχαν παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν ακόμη μέσα στο Europa. Και το κυριότερο. Είχαν ομάδα. Οχι αυτή που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είχαν αλλά σίγουρα δυνατή.

Φέτος τα πράγματα ήταν ίδια μόνο στο ότι έχασαν 1-0 εύκολα. Μια απλή ανάγνωση των δύο παρακάτω εντεκάδων και των τριών αλλαγών εξηγεί πολλά αν όχι τα πάντα. Είναι αυτή που έχασε πέρυσι και αυτή που έχασε την… Κυριακή. Πάμε να τις δούμε: 2016: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβτς, Πάρντο (33′ Σεμπά), Ντουρμάζ (86′ Ντομίνγκες), Φορτούνης (49′ Ντα Κόστα), Ιντέγε.2017: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (73’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε Η σύγκριση κανεί ακόμη κι εμάς που όταν ο Ολυμπιακός παίζει με το… Μνημόνιο 4 υποστηρίζουμε το Μνημόνιο 4 να μελαγχολούμε. Σκεφτείτε τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βλέπουν μόνο ξεπούλημα και εκατομμύρια να κάνουν παρέλασή από τα ταμεία του Μαρινάκη και την ομάδα να γίνεται όλο και πιο αδύναμη.

Μια κανονική ομάδα θα έλεγε μετά την ήττα της Κυριακής πως απλά η ΑΕΚ κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 18 βαθμούς, κοιτάμε το σημαντικό παιχνίδι της Τουρκίας για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Ομως ο ξεσηκωμός και το κράξιμο των ίδιων των οπαδών του Ολυμπιακού, που ότι κι αν λέγεται οι περισσότεροι είναι σκεπτόμενοι, για το ξεπούλημα και την κονόμα που έχει φτάσει την ομάδα τους στο σημείο να βάζει για να γυρίσει ντέρμπι τον Μανθάτη και τον Ρέτσο και να μην κάνει ευκαιρία απέναντι στην ΑΕΚ χτύπησε συναγερμό. Και εκτός από τον Σάββα που προκαλεί κλαυσίγελο έβγαλαν όλα τα όπλα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Ακόμη και τα, θεωρητικα, κρυφά. Μετέτρεψαν την μυστική… βάση σε βόμβα μίας χρήσεως. Και την διαφήμισαν κιόλας για να μην μείνει καμία αμφιβολία. Ούτε για την βόμβα που φανερώθηκε, ούτε για τον πανικό τους. Ολοι και όλα στην προσπάθεια προστασίας του… πετυχημένου που η επιτυχία του ποινικοποιήθηκε. Κι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν σε όλα, σίγουρα σε ένα πράγμα είναι ίδιοι. Στο ότι όταν ήταν ή έγιναν… κράτος πολέμησαν και πολεμούν τον Ολυμπιακό. Επειδή… πέτυχε. Τέσσερα κακουργήματα για τον πετυχημένο επειδή τον ζήλεψαν. Μιλάμε ότι ο Σάββας και η αποτυχημένη προσπάθεια να φτάσει στο… αποχωρητήριο εξαιτίας των τραμπούκων της ΑΕΚ ξεπεράστηκε κατά πολύ σε παραγωγή γέλιου. Και η χαρά γίνεται μεγαλύτερη παρότι είμαστε 18 πόντους πίσω επειδή είμαστε χαζοί. Πολύ μεγαλύτερη από όση νιώσαμε όταν σφύριξε ο Μάνταλος, ο… συγγενής τους Πέτρου, για τελευταία φορά.

Γιατί δεν είναι ότι τους νικήσαμε τρίτη φορά σε ένα χρόνο. Είναι ότι ξυπνήσαμε τους δικούς τους και αυτό το ξύπνημα οδήγησε στον πανικό που μετέτρεψε και τους τελευταίους οπίνιον μέικερ σε Γαβαθιώτηδες. Και σε ένα θα συμφωνήσω μαζί τους. Οτι τα χειρότερα έρχονται… Ορμάτε τωρα στον Ιντέγιε παιδιά. Αχάριστος, άμπαλος και χασογκόλης. 

Απόψε η Βασίλισσα δίνει το πιο κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι της. Οχι επειδή είναι απέναντι ο πιο δύσκολος αντίπαλος αλλά επειδή είναι το παιχνίδι που αν στραβώσει μπορεί να τινάξει στον αέρα την χρονιά την ώρα που με τις δυνατές κινήσεις που έχουν γίνει η ΑΕΚ πάει για ένα πολύ δυνατό φίνις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αν θέλουμε να πάμε μια φορά στο γήπεδο επειδή η ομάδα μας χρειάζεται τότε η ώρα έφτασε. Ραντεβού εκεί. Στις 7.30.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play