Τζεντίλε: «Δεν με νοιάζουν τα λεπτά»!

Τζεντίλε: «Δεν με νοιάζουν τα λεπτά»!
Τζεντίλε: «Δεν με νοιάζουν τα λεπτά»!

Ο 25χρονος γκαρντ – φόργουορντ δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τα πατήματά του με τα «πράσινα», όμως ψάχνει το ματς που θα… ξεσπάσει, θα ξεχωρίσει και θα κάνει το restart που θέλει. Ύστερα από σχεδόν δύο μήνες στα «πράσινα», ο Τζεντίλε μετράει στην Euroleague 7,3 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά ματς (συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του με την Αρμάνι). Βέβαια, αυτοί οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα και το ταλέντο του διεθνή Ιταλού.

Παρόλα αυτά, ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο δείχνει 100% συγκεντρωμένος στο ομαδικό πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ, προτιμά να μιλά για το «εμείς» παρά για το «εγώ» και μοιάζει πολύ αλλαγμένος, σχετικά με τα όσα ανέφεραν τα… reports του από την πατρίδα του, προτού πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Ένα 24ωρο πριν από τον τελικό με τον Άρη στο «Nick Galis Hall», ο Τζεντίλε μίλησε στο SDNA για την πρώτη κούπα της σεζόν, τον ρυθμό που ψάχνει να βρει, αλλά και τις καινούργιες καταστάσεις που συναντά καθημερινά.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για εμάς. Φυσικά, θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Το “κλειδί” θα είναι η ετοιμότητά μας, καθώς και η πνευματική προετοιμασία του αγώνα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι – «φωτιά» του Σαββάτου και συμπλήρωσε:

«Το κίνητρό μας είναι πολύ μεγάλο. Πάντα το τρόπαιο μετράει. Είμαστε εδώ για να φέρουμε έναν τίτλο στον κόσμο μας. Θέλουμε αυτή την κούπα για την ομάδα μας».

Όταν τον ρωτήσαμε για τι ατμόσφαιρα περιμένει να συναντήσει στον τελικό, καθώς και για το αν το «Nick Galis Hall» δίνει ένα «συν» στους «κίτρινους», γέλασε και απάντησε: «Δεν ξέρω τι να πω για το γήπεδο, για εμένα όλα είναι καινούργια. Δεν ξέρω αν είναι ένα πλεονέκτημα για τους αντιπάλους μας, δεν έχω παίξει ξανά εδώ ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για μπάσκετ. Επίσης, θα έχουμε τον κόσμο μας. Περιμένουμε ένα σκληρό και δύσκολο ματς για όλους».

Τα γέλια προέκυψαν περισσότερο από αμηχανία… Ο «Άλε» είναι έτοιμος πνευματικά και σωματικά από το σταφ του «τριφυλλιού», ωστόσο δεν ξέρει τι να περιμένει σε ένα ματς με 1.100 οπαδούς των δύο ομάδων, πολλούς αστυνομικούς και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. «Όπως είπα και πριν, δεν έχω ξαναπαίξει σε μια τέτοια κατάσταση, θα είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είμαι σίγουρος πως οι οπαδοί θα δώσουν δυναμικό “παρών” και θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα για να παίξει κανείς μπάσκετ», πρόσθεσε.

Όπως ήταν λογικό, από το τραπέζι της συζήτησης δεν μπορούσε να ξεφύγει το ζήτημα της προσωπικής του απόδοσης. Τι φταίει και δεν είναι στο επίπεδο που πάνω από όλους και ο ίδιος θα ήθελε να είναι; Χρειάζεται περισσότερα λεπτά σε κάθε ματς; Σε τι επίπεδο είναι η προσαρμογή του;

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ, να βρω ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι σε μια ομάδα που είναι ήδη “χτισμένη”. Ο στόχος μου είναι να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα λεπτά που μου δίνει ο κόουτς να παίξω», απάντησε αρχικά… διπλωματικά και στη συνέχεια είπε, δείχνοντας πως εννοεί κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του:

«Δεν με νοιάζει αν είναι ένα λεπτό, τρία λεπτά ή δέκα λεπτά. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αυτό που με αφορά είναι να μπαίνω στο παρκέ και να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτή είναι η δουλειά μου».

Τέλος, σχολιάζοντας τον τίτλο του «φαβορί» που έχει δοθεί στον Παναθηναϊκό Superfoods για το ματς του Σαββάτου, υποστήριξε: «Δεν έχει σημασία. Πιστεύω πως δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό, μιλάμε για ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Οπότε, δεν έχει σημασία τι λέει ο κόσμος σχετικά με το ποιος είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

πηγή:sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play