Το βράδυ του φτωχού ποδοσφαιρικού συγγενή

Το βράδυ του φτωχού ποδοσφαιρικού συγγενή
Είναι ένα κακό βράδυ για τον ΠΑΟΚ. Πλήρωσε τον φόβο του και την τύχη ενός αντιπάλου ξεκάθαρα καλύτερο αλλά και εκνευριστικά εύστοχου.

Δεν χρειάζεται να το κουράσουμε πολύ, είναι φανερό. Ο ΠΑΟΚ έχασε δίκαια γιατί ο αντίπαλος είναι κλάσεις καλύτερος.

Γιατί οι παίκτες του είναι υψηλότερου επιπέδου, με καλύτερη τακτική υποδομή και βέβαια με πολύ εντονότερα αθλητικά προσόντα.

Το 87% σωστές μεταβιβάσεις της Σάλκε, εμφανίζει και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πιέσει σχεδόν ποτέ σωστά μέσα στην έδρα του. Και πως να το κάνει αυτό όταν οι δύο από τους τρεις χαφ υστερούν σε ταχύτητα έτη φωτός από τους αντιπάλους τους.

Το 3-5-2 του Ίβιτς ως ιδέα δεν ήταν κακό γιατί έπρεπε να κουμπώσει τακτικά τον αντίπαλο, όμως όταν οι δύο από τους τρεις χαφ του άξονα είναι ο Σάκχοφ και ο Μπίσεσβαρ, είναι λογικό όταν θα φύγει ο ενθουσιασμός της αρχής, να σε πάρει η κάτω βόλτα.

Ο τραυματισμός του Κάνιας ήρθε στη χειρότερη στιγμή της σεζόν. Ήταν κάτι που φοβόμουν από την αρχή της σεζόν και έχω χιλιογράψει. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα κανονικο εξάρι. Και όταν αυτό χτύπησε είχαμε την ατυχία να βρούμε αντίπαλο υψηλού επιπέδου απέναντί μας.

Υπάρχουν και ευθύνες που δεν βαραίνουν τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ίβιτς έχει έναν εγχώριο ανταγωνισμό πολύ χαμηλού επιπέδου. Την ώρα που έπαιζε με Παναιτωλικό και Ξάνθη, η Σάλκε έπαιζε με Μπάγερν και Χέρτα. Από μόνο του αυτό το γεγονός αλλάζει τις ισορροπίες.

Τέλος, έτυχε και στις τέσσερις καθαρές φάσεις που έκανε η Σάλκε, να πετύχει τρία γκολ. Το παιχνίδι δεν ήταν για να πάρει το σκορ τόσο μεγάλη έκταση. Όμως πήρε και πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

Στα μάτια μου εμένα πάντως το σημερινό παιχνίδι είναι και ο λόγος που δεν πήραμε πρωτάθλημα φέτος. Καλός ο Μπίσεσβαρ όταν παίζει με Ξάνθη, Λάρισα, Παναιτωλικό, άντε και τα εντός έδρας ντέρμπι. Όταν αλλάζει το στάτους δεν μπορει να βοηθήσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάκχοφ. Ρολίστας, εργάτης, όμως όταν αγριεύει το πράγμα δύσκολα να σου κάνει τη διαφορά. Πάρε και το κενό στο έξι και αντίο ζωή.

Ευθύνες στο κακό βράδυ είναι εύκολο να μοιράσουμε. Δεν έχει όμως καμία ουσία. Νομίζω πως όλα τα παραπάνω στον ΠΑΟΚ τα γνωρίζουν καιρό τώρα. Δεν θα έρθω να κάνω τον έξυπνο.

Απλά όσο ανεβαίνει το επίπεδο του ανταγωνισμού, τόσο εμφανίζονται αδυναμίες. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να τις διορθώσει με τη δουλειά και την απόκτηση χαρακτηριστικών όταν έρθει η στιγμή.

Όταν τελείωσε το παιχνίδι, μου ήρθε στο μυαλό η συνέντευξη που πήρα από τον Κώστα Σταφυλίδη στη Forza. Μου είχε πει πως “αυτούς δεν πρέπει να τους δίνεις χώρο, δεν πρέπει να τους δίνεις τη μπάλα. Πρέπει να τους πιέσεις ψηλά. Αν τους αφήσεις, θα βρούνε τον τρόπο να πάρουν ψυχολογία μέσα από την κατοχή και να σου κάνουν τη ζημιά”.

Αν είχαμε λοιπόν μία ελπίδα να κάνουμε κάτι σήμερα, ήταν αυτή. Αν και δεν είναι σίγουρο πως θα μπορούσαμε κι έτσι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play