Ανακάτεψε την τράπουλα και κρατάει όλη την ΑΕΚ στην τσίτα ο Χιμένεθ!

Ανακάτεψε την τράπουλα και κρατάει όλη την ΑΕΚ στην τσίτα ο Χιμένεθ!
Έμφαση στην τακτική και στο πρέσινγκ από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος «θόλωσε τα νερά» για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κρατώντας όλους τους παίκτες της ΑΕΚ σε εγρήγορση.

​Συνεχίζει να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ. 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ στην προπόνηση της Πέμπτης έριξε το βάρος στην τακτική και κυρίως στο πρέσινγκ. Συγκεκριμένα ζητούσε από τους παίκτες του να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που διέκοψε τις ασκήσεις για παρατηρήσεις και διορθώσεις. 

Στην άσκηση που δούλεψε περισσότερο δεν χρησιμοποίησε καθόλου κεντρικούς αμυντικούς και με εξαίρεση τους μπακ (Βράνιες δεξιά και Ντίντακ αριστερά) ανακάτεψε την τράπουλα της ενδεκάδας δείχνοντας παράλληλα πως θέλει να κρατήσει «ζεστούς» όλους του παίκτες του. Μάλιστα τους είπε:«δεν έχω πάρει ακόμη τις αποφάσεις μου για την ενδεκάδα». 

Στον άξονα λοιπόν χρησιμοποίησε τόσο το δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον, ενώ δούλεψε και με τους Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο. Στην μεσοεπιθετική τριπλέτα επίσης πήραν μέρος όλοι οι παίκτες. Δηλαδή, ο Χιμένεθ δούλεψε και με τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο, Βάργκας, με τον δεύτερο να χρησιμοποιείται και στα αριστερά, αλλά και με τους Πατίτο-Μπακασέτα. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην κορυφή της επίθεσης καθώς ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε χρόνο και στους τρεις επιθετικούς (Αραούχο, Πέκχαρτ, Αλμέιδα).

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play