Στο δικό της παλάτι μέσα στο 2017 η Βασίλισσα!

Στο δικό της παλάτι μέσα στο 2017 η Βασίλισσα!
Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του Μάκη Αγγελόπουλου που τρέχει εδώ και μήνες το συγκεκριμένο πρότζεκτ- Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο το Ποδηλατοδρόμιο από το Γαλάτσι, ποιο είναι στην ουσία το μοναδικό εμπόδιο για να δοθεί με μακροχρόνια ενοικίαση στην ΑΕΚ.

​Έτοιμος να τρέξει την μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου στο παλάτι της Βασίλισσας του Ελληνικού μπάσκετ είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ μετά από την… ταλαιπωρία του Γαλατσίου όπου οι τοπικές αρχές, οι… οικολόγοι, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι και η απίστευτη γραφειοκρατία έκαναν το πρότζεκτ να μοιάζει γεφύρι της Αρτας με απροσδιόριστο ορίζοντα έψαχνε την εναλλακτική λύση για την μόνιμη στέγαση της ΑΕΚ. Το κρίσιμο σημείο ήταν η ανακοίνωση της μεταφοράς των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στην ιδιοκτησία του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων (Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.).

Το ποδηλατοδρόμιο μπήκε αμέσως στο στόχαστρο του Αγγελόπουλου και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2017 όταν η εγκατάσταση πέρασε στο Υπερταμείο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ είχε γίνει ήδη σημαντική προεργασία. Ο Μάκης μίλησε με τους κατάλληλους ανθρώπους και αντιλήφθηκε ότι ο δρόμος για να περάσει στα χέρια της ΑΕΚ το ποδηλατοδρόμιο είναι ορθάνοικτος οπότε για να μην χαθεί χρόνος ξεκίνησε με τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες τις μελέτες. Ηδη λοιπόν είναι έτοιμο το πλάνο των εργασιών που θα ακολουθηθει όταν ολοκληρωθεί η συμφωνια με το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει εκτός από την αγωνιστική σάλα και πάνω από 1000 τετραγωνικά βοηθητικών χώρων όπου εκεί η ΑΕΚ έχει σκοπό να φτιάξει υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του γηπέδου της με μπουτίκ, καφετέριες, εστιατόρια κτλ. αλλά και αίθουσες για κάποια τμήματα της Ερασιτεχνικής. Απόλυτη προτεραιότητα βέβαια στις εργασίες θα έχουν οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις.

Ήδη είναι έτοιμα τα προσχέδια για την μετατροπή του ποδηλατοδρομίου σε κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Η χωρητικότητα που αυτή την στιγμή είναι 5.000 θεατών αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000 θέσεις ενώ ο Αγγελόπουλος έχει επιλέξει ως πρότυπο τη νέα αρένα της Νταρουσάφακα. Βέβαια η αρένα της ΑΕΚ θα έχει διπλάσια χωρητικότητα όμως η τεχνοτροπία θα είναι ίδια με κάθετες εξέδρες και τον φωτισμό να επικεντρωνεται στο παρκέ. Ο Αγγελόπουλος λοιπόν είναι έτοιμος και αυτή την στιγμή ουσιαστικά υπάρχει ένα εμπόδιο. Η μεταφορά της πίστας της ποδηλασίας σε άλλο χώρο. Για τον λόγο αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα το ραντεβού με τον υπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Το υπουργείο αθλητισμού στηρίζει την ΑΕΚ σε αυτή την υπόθεση τόσο για να απαλλαγεί από την παντελώς ασύμφορη συντήρηση του ποδηλατοδρόμιου αλλά και για να λυθεί για πάντα το πρόβλημα στέγασης της ΑΕΚ στο μπάσκετ και όχι μόνο. Στην ουσία η ομοσπονδία Ποδηλασιας είναι το μόνο εμπόδιο όμως οι πληροφορίες λένε πως η λύση του προβλήματος είναι κοντά με την εύρεση χώρου μέσα στην Αττική. Αν συμβεί αυτό τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν. Ο Αγγελόπουλος θα έχει να κάνει μόνο με το υπερταμείο όπου η διαδικασία μακροχρόνιας ενοικίασης του χώρου είναι πολύ πιο απλή από ότι ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν γίνεται διαγωνισμός όπου απαιτούνται μήνες αλλά απευθείας συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους και σύναψή συμφωνίας. Ηδη μάλιστα έχει γίνει προεργασία και για αυτό. Αν η ΓΓΑ με την ομοσπονδία ποδηλασίας βρουν γρήγορα λύση, φυσικά δεν είναι στο χέρι τους το να φύγει η ποδηλασία από εκεί αλλά η ΑΕΚ θέλει συναίνεση, οι διαδικασίες υπερταμείου και ΑΕΚ θα τρέξουν άμεσα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος με την σύμφωνη γνώμη των μηχανικών πιστεύει πως η μετατροπή μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ και ο μεγάλος στόχος είναι η Βασίλισσα να μπει στο νέο της σπίτι μέσα στο 2017! Ενώ μέχρι το τέλος του 2018 μπορούν να είναι έτοιμες και οι υπόλοιπες βοηθητικές εγκαταστάσεις και η ΑΕΚ να είναι έτοιμη για… Ευρωλίγκα. Το ευχάριστο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εκτός του ιδιοκτησιακού που είναι ξεκάθαρο δεν υπάρχουν και κίνδυνοι προσφυγών από διάφορους ευαίσθητους αφού έχει ήδη άδεια αθλητικής εγκατάστασης. Ουσιαστικά θα γίνει ανακαίνιση σε υπάρχουσα εγκατάσταση που δνε χρειάζεται καν άδειες! Η αισιοδοξία είναι πολυ μεγάλη λοιπόν και αν το θέμα με την μεταφορά της πίστας λυθεί άμεσα, εκεί η ΑΕΚ χρειάζεται την βοήθεια του υπουργείου αθλητισμού, οι εξελίξεις θα τρέξουν άμεσα και γρήγορα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play