“Φορτωμένος” ο Μπέντο στου Ρέντη – Γιατί “φωνάζει” και ποιοι παίκτες “τα ακούνε”!

“Φορτωμένος” ο Μπέντο στου Ρέντη – Γιατί “φωνάζει” και ποιοι παίκτες “τα ακούνε”!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε άνετα με 2-0 τη Λάρισα, ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο δεν έδειξε να πετάει στα σύννεφα από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας του...

​Και έχει τους λόγους του γι’ αυτό. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε σε μια ακόμα αναμέτρηση να υποπίπτει σε εύκολα λάθη η άμυνα των Πειραιωτών, που όμως αυτή τη φορά δεν στοίχησαν, καθώς ήταν σε καλή βραδιά ο Στέφανος Καπίνο και απέτρεψε τα χειρότερα. Ωστόσο, ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει στις δηλώσεις του πως «μας απασχολεί ότι κάνουμε εύκολα λάθη, που επιτρέπουν στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει προβλήματα και είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσουμε».

Τα λόγια αυτά δεν τα είπε καθόλου τυχαία ο 49χρονος, ούτε και για πρώτη φορά. Υπήρξαν και άλλα παιχνίδια στο πρόσφατο παρελθόν, στα οποία ο Ολυμπιακός ναι μεν νίκησε, αλλά ο Μπέντο εμφανίστηκε προβληματισμένος από τα εύκολα λάθη της άμυνας.

Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά και στα μεγάλα ντέρμπι που έρχονται στο πρωτάθλημα, κάθε λάθος θα κοστίζει πανάκριβα. Ετσι, κρούει διαρκώς στα τελευταία ματς τον κώδωνα του κινδύνου, βλέποντας ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δημιουργούν ευκαιρίες από απροσεξίες και επιπολαιότητες των ερυθρόλευκων αμυντικών και όχι από δικές τους οργανωμένες πρωτοβουλίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς με την ΑΕΛ, η φιλοξενούμενη δημιούργησε όλες κι όλες τρεις επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Ολυμπιακού και όλες ξεκίνησαν από «γκάφες» των Πειραιωτών. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «βυσσινί» στο 8’ με τον Αβραάμ (βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο) ξεκίνησε από λάθος πάσα του Βιάνα, ενώ αργότερα στο α’ ημίχρονο έκανε νέα λάθος μεταβίβαση ο Μποτία, βγάζοντας άνετα τους φιλοξενούμενους σε επικίνδυνη κόντρα επίθεση. Αλλά και στα τελειώματα του ματς, ο Ντε λα Μπέγια προσέφερε ένα δώρο με λάθος κεφαλιά-γύρισμα στους φιλοξενούμενους, που όμως δεν το αξιοποίησαν.

Όλα αυτά τα πραγματικά αβίαστα λάθη βλέπει ο Μπέντο και «φωνάζει», καθώς από τους παίκτες του λείπει πολλές η φορές η συγκέντρωση, αλλά και η εμπειρία, μια και οι περισσότεροι είναι νέα παιδιά.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες άλλωστε από την απίθανη ευκαιρία που έχασε ο Λε Ταλέκ στο ματς του Κυπέλου με τον Ατρόμητο, σε μια φάση που θα μπορούσε να είχε καταδικάσει τον Ολυμπιακό σε ήττα και σε έναν αληθινό… Γολγοθά στον επαναληπτικό του Περιστερίου. Μια φάση η οποία προέκυψε από ένα πολύ «φτηνό» λάθος έξω από την περιοχή του 18χρονου, Νικολάου.

Τα συγκεκριμένα λάθη, βεβαία, δεν είναι τόσο θέμα δουλειάς στις προπονήσεις όσο συγκέντρωσης την ώρα του αγώνα, «καθαρού μυαλού» και ψυχραιμίας, γι’ αυτό και ο Μπέντο ξέρει ότι δύσκολα μπορεί να τα διορθώσει άμεσα. «Φωνάζει», λοιπόν, για να καταλάβουν οι παίκτες του ότι τέτοιου είδους λάθη απαγορεύονται και ότι θα στοιχίσουν σίγουρα στα πιο δύσκολα ματς.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play