Άλλος ΠΑΟΚ με τη Σάλκε

Άλλος ΠΑΟΚ με τη Σάλκε
​Από το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια δε θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά. Μπορούμε όμως να βγάλουμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της τελικής ευθείας της φετινής σεζόν. Ο Δικέφαλος ακόμη και στη μέτρια μέρα του ήταν και πάλι ανώτερος του αντιπάλου του και θα μπορούσε να φτάσει στις 14 νίκες στα τελευταία […]

​Από το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια δε θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά. Μπορούμε όμως να βγάλουμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της τελικής ευθείας της φετινής σεζόν.

Ο Δικέφαλος ακόμη και στη μέτρια μέρα του ήταν και πάλι ανώτερος του αντιπάλου του και θα μπορούσε να φτάσει στις 14 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια του αν ήταν λίγο πιο εύστοχος κάποιος από τους Δεληγιαννίδη, Αθανασιάδη, Μπίσεσβαρ ή Μυστακίδη οι οποίοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με επτά διαφορετικούς παίκτες στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης για το Κύπελλο (Κρέσπο, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζάλμα και Αθανασιάδης στην ενδεκάδα) και με διαφορετικό σύστημα (αυτή τη φορά ο Ίβιτς προτίμησε ένα 3-5-2) και έχασε το τρίποντο επειδή ήταν άστοχος και όχι χειρότερος ή κακός. Πήγε το ματς όπως χρειάζονταν για να το πάρει χωρίς να παίξει στα κόκκινα (αφού ακολουθεί και η μάχη με τη Σάλκε), αλλά κόλλησε στο 0-0 λόγω αστοχίας και όχι λόγω απόδοσης, παρότι έμοιαζε να παίζει μία ταχύτητα κάτω σε σχέση με άλλα παιχνίδια.

Φαίνεται όμως ότι ο Ίβιτς έχει διευρύνει τις επιλογές των παικτών που μπορούν να διεκδικούν θέσεις στην ενδεκάδα στο απαιτούμενο λόγω συνεχόμενων αγώνων rotation και μπορεί να αλλάζει και σχήματα ή συστήματα ανάλογα με τον αντίπαλο και τις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

Ο ρεαλιστικός στόχος στο πρωτάθλημα (όπως έχουν έρθει τα πράγματα μετά το κακό ξεκίνημα των 10 πρώτων αγωνιστικών) είναι η 2η θέση, το καλύτερο πλασάρισμα ενόψει play off και εκεί η πρώτη θέση που θα οδηγήσει ξανά στα προκριματικά του Champions League. Με μία τέτοια ρεαλιστική προσέγγιση, παρότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε στην Ξάνθη και έμεινε στο 0-0, αυτή η ισοπαλία δεν ήταν τόσο κακή αφού εκτός των άλλων η ομάδα κρατάει και τη ψυχολογία του αήττητου των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Πριν την πρώτη μεγάλη μάχη για τους «32» του Europa League με τη Σάλκε στην Τούμπα θα ήθελα μία ακόμη νίκη, αλλά ο ΠΑΟΚ θα πάει στο πρώτο παιχνίδι με τους Γερμανούς έχοντας δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες, ώστε να παρουσιαστεί πιο φρέσκος και έτοιμος στη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση. Και πιστεύω ακράδαντα ότι την Πέμπτη θα δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα παίξει στα «κόκκινα» φορώντας το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι, κυνηγώντας ένα αποτέλεσμα που θα του ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στους «16»…

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play