Το καρέ της νίκης και το διπλό άγχος του Τσάβι

Το καρέ της νίκης και το διπλό άγχος του Τσάβι
Ο ισορροπημένος Παναθηναϊκός, ο Μπουρούση, ο Τζέιμς και η αγωνιώδης προσπάθεια του Πασκουάλ να ξεμπλοκάρει τον Τζεντίλε.

​Η Μπάμπεργκ είναι ομάδα-μπέρδεμα για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Είναι από τις λεγόμενες σκεπτόμενες ομάδες του Τρινκιέρι που συνήθως ξέρουν τι ζητούν στο παρκέ και μπορεί να σου βγάλουν το λάδι. Προφανώς και δεν είναι α’ επίπεδο, προφανώς και δεν διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας, αλλά έχει αυτή τη σκληράδα που συνήθως δυσκολεύει τον ολίγον άναρχο Παναθηναϊκό που ανταποκρίνεται καλύτερα απέναντι στις πιο απελευθερωμένες ομάδες. Υπό αυτή την έννοια, ο τρόπος που οι «πράσινοι» καθάρισαν το παιχνίδι τον θεωρώ πιο εύκολο από το αναμενόμενο.

Μπορεί η Μπάμπεργκ να πήγε στους 70-75 πόντους, εκεί που θέλει να πηγαίνει τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά οι 81 πόντοι που δέχτηκε θεωρώ πως ήταν αποτέλεσμα της συγκέντρωσης και της επιθετικής άμυνας του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» πήγαν κατά διαστήματα σε ρυθμό… Μπάμπεργκ, είχαν κάποια δίλεπτα, τρίλεπτα που ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικά της φετινής εικόνας του Παναθηναϊκού που είναι γεμάτη από σκαμπανεβάσματα, αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα ήταν καλύτερη του αναμενομένου.

Ο Πασκουάλ έχει βαλθεί να πείσει τον Τζεντίλε να «ξεκολλήσει» το μυαλό του, αλλά είναι σαφές πως δεν τα καταφέρνει. Επιμένω πως ορθώς προσπαθεί να τον βάλει στο πνεύμα, ορθώς θέλει να τον κάνει χρήσιμο κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από χρόνο συμμετοχής και προσπάθειες.

Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να αισθάνεται πως η πρώτη επίθεση του παιχνιδιού θα περάσει από τα χέρια του, είναι εξίσου σημαντικό να βλέπει το όνομά του στην πρώτη πεντάδα, γνωρίζοντας πως δεν έχει πείσει κανέναν για την αναγκαιότητα της μεταγραφής του πριν από λίγο καιρό. 

Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερα, αν ο Πασκουάλ άφηνε τον Τζεντίλε εκτός αγώνων προκειμένου να ηρεμήσει, να απαλλαγεί από την πίεση και να… φρεσκάρει το μυαλό του, αλλά θεωρώ σίγουρο πως αν θες να είσαι παίκτης σε υψηλό επίπεδο οφείλεις να τα βάζεις με την πίεση, να τα βάζεις με τον εαυτό σου και τα όρια σού.

Ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με άλλα παιχνίδια, είχε περισσότερη ισορροπία στο επιθετικό του παιχνίδι. Μπουρούσης και Σίνγκλετον πέτυχαν τους 33 από τους 81 πόντους, έστω κι αν πολλοί εξ αυτών δεν σημειώθηκαν μέσα από τη ρακέτα. Πραγματικά τρομάζω στην ιδέα του πότε θα βγει η κούραση του Σίνγκλετον που παίζει ασταμάτητα από πέρυσι, όπως είναι μεγάλο ερωτηματικό και άγχος για τον Πασκουάλ το πότε θα καταφέρει ο Καλάθης να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ήταν σαφές από το σημερινό πρώτο ημίχρονο πως ο Νικ ψάχνει μια καλή εμφάνιση, ένα καλό σουτ, μια σωστή ενέργεια για να πάρει τα πάνω του. Πολλές φορές το εκβιάζει κι αυτό δεν βοηθάει ούτε την ομάδα ούτε τον ίδιο. Ο Καλάθης δεν περνάει εξετάσεις και δεν έχει λόγο να παίρνει «σκοτωμένες» προσπάθειες ή να εκβιάζει ένα μακρινό σουτ προκειμένου να αισθανθεί δυνατός. Η βελτίωση και η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις θα έρθει μέσα από την άμυνα και μόνο σ’ αυτή μπορεί να βασιστεί ο Καλάθης για να επιστρέψει σταδιακά στο επίπεδο που ήταν το πρώτο τετράμηνο.

Από ‘κει και πέρα, ο Φελντέιν θα ξαναπώ πως είναι ό,τι πιο… τίμιο έχει ο Παναθηναϊκός αναλογικά με τα χρήματα που παίρνει. Στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια μετράει 9/12 τρίποντα με 15,5 πόντους και μόλις ένα λάθος. Προφανώς και η διάρκεια είναι το ζητούμενο, αλλά αν είχε την απαιτούμενη διάρκεια σ’ αυτό το επίπεδο, τότε προφανώς δεν θα τον θεωρούσαμε «λαβράκι» και πιθανότατα θα έπαιζε σε ομάδα που θα ήταν στο πάνω ράφι της Ευρωλίγκας. 

Του Τζέιμς του πήγε το παιχνίδι, είχε τρέλες (π.χ. σουτ από τα 8 μέτρα) που του βγήκαν και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, ενώ θετικότατη ήταν και πάλι η παρουσία του Παππά. Είναι το τρίτο σερί παιχνίδι που ο διεθνής γκαρντ ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο. 

Λίγες προσπάθειες, πολλές ανάσες, μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα και 15 μεστά λεπτά που είναι περισσότερο απαραίτητα από 20άρες και 25άρες που αρέσουν στον κόσμο. Αυτός ο νέος ρόλος θεωρώ πως είναι η πρώτη κατάκτηση του Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό κι αν συνεχιστεί τότε στο τέλος της χρονιάς θα μπορούμε να μιλάμε για τον παίκτη που «κέρδισαν» οι «πράσινοι».

Υ.Γ.: Σωστή, σωστότατα η απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δοθεί αυστηρή προτεραιότητα για τα εισιτήρια του τελικού Κυπέλλου στους κατόχους των ακριβών διαρκείας! Τα αυτονόητα που δεν είναι πάντα και τα προφανή…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play