Ομάδα, λαός, Πρίγιοβιτς

Ομάδα, λαός, Πρίγιοβιτς
Το σερί συνεχίζεται. Με το ένα βήμα πλέον στα ημιτελικά. Μία ομάδα που έχει μάθει να παλεύει και πλέον, να βρίσκει μέσα από το πρόσωπο του Πρίγιοβιτς αυτό που τόσο της έλλειπε.

​Το γκολ του μεγαλωμένου στην Ελβετία Σέρβου, ήταν αυτό που σου μένει από το παιχνίδι. Μία στιγμή. Ένα κατέβασμα και ένα σουτ. Σε μία φάση του αγώνα που ο ΠΑΟΚ ήταν υπό πίεση, που η Ξάνθη έψαχνε τρόπο να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κόντρα στη ροή του αγώνα, κόντρα στη ψυχολογία της ομάδας.

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε ένα λεπτό όπως με την Τρίπολη, αλλά τέσσερα. Ο Πρίγιοβιτς δείχνει όντως ο Ζλάταν των φτωχών. Μπαίνει μέσα, φτιάχνει την κοτσίδα, παίρνει μία καλή θέση, εκτελεί, γειά σας. Αντί Ξάνθη, πάμε παρακάτω.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να συνεχίσει έτσι, δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν θα μπολιαστεί και θα ετοιμαστεί αθλητικά για να παίρνει 90λεπτά. Αυτά που κάνει, τα κάνει ανέτοιμος. Ούτε να πρεσάρει πολύ ακόμη μπορεί, ούτε να παίξει στα κόκκινα μπορεί. Χαλαρός, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, κάνει τη δουλειά και πάμε παρακάτω.

Εντάξει, δεν ήταν μία εύκολη επικράτηση αν και στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει καθαρίσει ο ΠΑΟΚ. Είχε ένταση κάτι λογικό αφού μιλάμε για προημιτελικό κυπέλλου, είχε δυνατές μονομαχίες και ο ΠΑΟΚ έχασε τον Κάνιας μάλλον για λίγο καιρό, έχασε και τον Πέδρο Ενρίκε λόγω της αποβολής.

Είχε αλλαγή σκυτάλης της πρωτοβουλίας την ώρα του αγώνα, με τη Ξάνθη να ξεκινά καλά, τον ΠΑΟΚ να παίρνει τα ηνία, την Ξάνθη να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο, τον ΠΑΟΚ να σκοράρει και την Ξάνθη να πιέζει στο τέλος λόγω της αποβολής του Ενρίκε. Είχε τα πάντα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα κυρίως γιατί το κάνει με κάθε τρόπο το τελευταίο δίμηνο. Έχοντας τον Μυστακίδη σε απίστευτη μέρα στο πρώτο ημίχρονο και έναν Μπίσεσβαρ ο οποίος παρότι έπαιζε έναν χρόνο πίσω από τους υπόλοιπους, έχει τόσο ποιότητα που έκανε σημαντικά πράγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για να ψάξεις για κορυφαίο θα κουραστείς. Μπήκε απλά ο Πρίγιοβιτς και έκανε τη διαφορά.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι πως κέρδισε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι έχοντας σε κακή μέρα πολλούς παίκτες. Κυρίως στην άμυνα, η κατάσταση ήταν κάκιστη, με πολλά λάθη και με πολύ επιβαρυμένους πλέον τους Μάτος και Λέοβατς που πρέπει να πάρουν άμεσα ανάσες. Ο πρώτος θα πάρει γιατί δηλώθηκε στη Ξάνθη, αλλά για τον δεύτερο, κομματάκι χλωμό να την πάρει άμεσα.

Σήμερα θεωρώ πως έπαιξε ρόλο και η θετική αύρα της κερκίδας. Χίλιοι και πλέον οπαδοί της ομάδας, καθημερινή, πήγαν στα Πηγάδια και έδωσαν το σόου τους. Με συνθήματα έξυπνα, με σπρώξιμο στην ομάδα όπως έπρεπε όταν αυτή ήταν υπό πίεση.

Εκτός της πολύ μεγάλης νίκης που στέλνει τον ΠΑΟΚ με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά, δεν μπορώ να μη σταθώ σε κάποια πρόσωπα.

Ο Πέδρο Ενρίκε κάνει μεγάλο λάθος με τον τρόπο που αποβάλλεται, όμως έτσι όπως τον κόβω, είναι αποτέλεσμα της θέλησης που έχει για να δείξει πράγματα. Τα στοιχεία τα έχει, συνδυάστηκε καλά με τους νέους του συμπαίκτες και σήμερα, θα μπορούσε να σκοράρει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ηρεμήσει.

Σημαντικός για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Κάτσε. Που μπήκε νωρίς και κατάφερε να δώσει λύσεις στο κέντρο. Με ελάχιστα έως καθόλου αβίαστα λάθη, με σωστές κινήσεις, με αρκετά τρεξίματα. Είναι μία ακόμη ενεργή λύση.

Για την διαιτησία έγινε λόγος στη συνέντευξη Τύπου. Δεν θεωρώ πως ο Καραντώνης έπαιξε Ξάνθη, ούτε όμως ΠΑΟΚ. Αυτό που λέει όμως ο Ίβιτς έχει δίκιο. Ναι, οκ, ήταν κόκκινη του Ενρίκε. Όμως όταν ο Σίλα πηγαίνει από πίσω με τα δύο πόδια στον Μυστακίδη και σφυρίζει φάουλ, δεν γίνεται να μη βγαίνει κάρτα. Γενικά, οι κάρτες βγαίνουν πολύ εύκολα στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Και η ομάδα, δεν έχει βρώμικους παίκτες. Ότι συμβεί είναι πάνω στη φάση. Αυτό πρέπει να αλλάξει και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ακολουθεί και πάλι αγώνας στη Ξάνθη, για το πρωτάθλημα. Χωρίς Μάτος, χωρίς Πέδρο Ενρίκε, με τους Πέλκα – Τζάλμα μάλλον να μη παίζουν και το χειρότερο όλων, με τον αγώνα της Σάλκε να ακολουθεί. Και εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Όμως η ομάδα έχει δημιουργήσει τέτοια πίστη σε όλους, που σου δίνει την αίσθηση πως θα βρει τον τρόπο.

Το σημαντικότερο τεστ πάντως για την ομάδα, αφορά το πώς θα μπει συγκεντρωμένη στη Ξάνθη, έχοντας τόσο μεγάλη ένταση από τα σερί παιχνίδια και αυτό της Σάλκε να ακολουθεί.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play