Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2
Το ασπρόμαυρο τρένο συνεχίζει ακάθεκτο και στο Κύπελλο! Αν και με 10 παίκτες, ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση στην Ξάνθη με τον Πρίγιοβιτς να βάζει τη γκολάρα της χρονιάς (1-2) και να δείχνει ότι ο δικέφαλος βρήκε κίλερ για χρόνια!

Με φόρα από το σερί που «έχτισε» σε πρωτάθλημα και κύπελλο ο ΠΑΟΚ, πήγε αποφασισμένος στη Ξάνθη για να φύγει με σκορ… πρόκρισης. Από την άλλη η Ξάνθη, ήθελε να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα.Ενδεκάδα με Ενρίκε

 Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις επιλογές του Βλάνταν Ιβιτς σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που επέλεξε ο Σέρβος τεχνικός. Σε αυτή συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Πέδρο Ενρίκε, που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα το παιχνίδι, με τη Ξάνθη, να κλείνει καλά τους χώρους γύρω από την εστία του Ζίφκοβιτς.

Απείλησε ο Ενρίκε, σκόραρε ο Μυστακίδης!

Στο 16’ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά, με τον Ενρίκε να είναι ο πρωταγωνιστής όμως το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της Ξάνθης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ, πέτυχε τον στόχο του και άνοιξε το σκορ, με τον «καυτό» Γιάννη Μυστακίδη, να είναι και πάλι ο σκόρερ του Δικεφάλου, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό, με το μυτάκι του ποδιού του να προλαβαίνει την έξοδο του Ζίφκοβιτς και να νικάει τον Σέρβο πορτιέρε της Ξάνθης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να προσθέτει μία ακόμα ασίστ στα στατιστικά του.

Το γκολ αυτό απλοποίησε αρκετά την κατάσταση για τον ΠΑΟΚ, καθώς η Ξάνθη αναγκάστηκε να ξεμυτίσει από τα καρέ της, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να βρει ανοικτούς χώρους στο γήπεδο.

Στο 30’ ο ΠΑΟΚ έχασε τον Κάνιας, με τον Ισπανό να αποχωρεί τραυματίας και τον Κάτσε να παίρνει τη θέση του.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμούς, δίχως να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση.

Στα… ίσια με Λάζιτς

Η Ξάνθη, μη έχοντας άλλη επιλογή, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να σκοράρει γρήγορα κάτι που κατάφερε στο 52’ με τον Λάζιτς να είναι ο σκόρερ έπειτα από μία έξοχη συνεργασία των παικτών της ομάδας του Λουτσέσκου, με τη μπάλα να περνάει πριν φτάσει στα πόδια του Σέρβου από τους Βασιλακάκη, Γιουνές και Πιτσέλι που ήταν ο παίκτης που έβγαλε την ασίστ στον σκόρερ.

ΓΚΟΛΑΡΑ Πρίγιοβτις

Στο 59’ ο Βλάνταν Ιβιτς βλέποντας την ομάδα του να μην έχει καλή εικόνα, αποφάσισε να περάσει στο γήπεδο τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος με Ελβετικό διαβατήριο επιθετικός του ΠΑΟΚ, όπως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, έτσι και σήμερα, μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ, καθώς πρώτα έστρωσε με το στήθος τη μπάλα στον εαυτό του και με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζίφκοβιτς!

Αλλαξαν οι ισορροπίες…

Στο 69′ μία απερισκεψία του Πέδρο Ενρίκε, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, με τον Βραζιλιάνο να αντικρίζει την (δεύτερη) κίτρινη κάρτα του Καραντώνη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί (σ.σ. θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Κυριακής). Αμεσα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, απέσυρε από το παιχνίδι έναν μέσο (Καμαρά) και έβαλε στη θέση του έναν επιθετικό (Τριάδη) με σκοπό να πιέσει τον ΠΑΟΚ ψηλά.

Η Ξάνθη έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Λουτσέσκου στα τελευταία λεπτά του αγώνα να ρίχνει στη “μάχη” και άλλον επιθετικογενή παίκτη (Σολτάνι), όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άγγιξε το 1-3 με τον Πρίγιοβιτς να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 87′ ύστερα από το λάθος του Βασιλακάκη, με τον Ζίφκοβιτς να σώζει την ομάδα του, από ένα γκολ που θα έμοιαζε με… ταφόπλακα σε ό,τι αφορά τις ελπίδες πρόκρισης, με το 1-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα στα Πηγάδια.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82′ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς (87′ Μεχία), Καμαρά (71′ Τριάδης), Σιλά, Πιτσέλι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (λ. τρ. 31΄Κάτσε), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (71′ Κίτσιου), Ενρίκε, Μυστακίδης, Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Σιλά. Ο Γάλλος αμυντικός της Ξάνθης, ήταν φανερά εκτός ρυθμού και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μυστακίδη. Κακό ντεμπούτο για τον παίκτη των γηπεδούχων.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ηρθε και πάλι από τον πάγκο και έδωσε τη λύση και σκορ… πρόκρισης στον ΠΑΟΚ. Το γκολ του Σέρβου, ήταν εκπληκτικό σε σκέψη, δημιουργία και εκτέλεση. Από κοντά σε απόδοση και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Παρά την ισοφάριση του Λάζιτς και το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να υπερασπιστεί το 1-2 που είχε πετύχει με γκολ του Πρίγιοβιτς και έφυγε από τη Ξάνθη με σκορ… πρόκρισης, βάζοντας γερά θεμέλια για να είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο…ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Καραντώνη. Σωστές οι αποφάσεις του, όπως και των βοηθών του (με εξαίρεση μία λανθασμένη υπόδειξη στον Γιουνές). Σωστή και η αποβολή του Ενρίκε (δύο κίτρινες κάρτες).

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Αμφότεροι οι τεχνικοί των δύο ομάδων παρέταξαν ουσιαστικά τις βασικές τους ενδεκάδες, καθώς το κύπελλο είναι ένας θεσμός που θέλουν να προχωρήσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Λέοβατς ενώ στο δεξί ο Λέο Μάτος. Το δίδυμο των στόπερ αποτελούνταν από τους Βαρέλα, Μαλεζά. Μπροστά από την αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν οι Κάνιας, Σάκχοφ. Στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης έπαιξε ο Πέδρο Ενρίκε, στα δεξιά ο Γιάννης Μυστακίδης και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ακριβώς πίσω από τον προωθημένο Κουλούρη.

Ο Ραζβαν Λουτσέσκου, έριξε στη «μάχη» τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας του Σιλά και Πιτσέλι. Από κει και πέρα, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή του 4-2-3-1 με τον Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης.

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play