Τα παίζει όλα σε ένα μήνα

Τα παίζει όλα σε ένα μήνα
Τα πάντα μέσα σε ένα μήνα, από την ερχόμενη Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου παίζει ο Ολυμπιακός.

Μέσα σε 28 μέρες καλείται να δώσει 9 ματς και στις τρεις διοργανώσεις που βρίσκεται, ματς που θα κρίνουν τόσο το μέλλον του σε Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο όσο και την τελική έκβαση του πρωταθλήματος που με το +13 που διαθέτει από τους δεύτερους Ξάνθη, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες 18 αγωνιστικές κρατάει στα χέρια του.

Η ρεβάνς με τον Άρη στο Καραισκάκη βγήκε χωρίς κόπο και ιδιαίτερο προβληματισμό από τους Πειραιώτες που χωρίς να εντυπωσιάσουν και πάλι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ένα ματς πάντως που θα μπορούσε να ήταν πιο δύσκολο αν, ο πολύ καλός και πάλι, Άρης εκμεταλλευόταν τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες που είχε, από μια σε κάθε ημίχρονο. Το καλό πάντως για τους Πειραιώτες ήταν πως και πάλι η «πιτσιρικαρία» ήταν στην πρώτη γραμμή ενώ και τα δύο νέα μπακ που έπαιξαν, Σισοκό και Παρέδες έδειξαν πράγματα. Συν τοις άλλοις και ο Ανσαριφάρντ ήταν ένα από τα κέρδη με την πολύ καλή εικόνα που άφησε κάτι που λογικά φαντάζομαι θα είδε και ο Μπέντο βάζοντας τον στο «ζύγι» με τον Καρντόσο που ήταν δίπλα του και την ίδια ώρα απογοήτευε.

 Όπως και να έχει βεβαίως ο Πορτογάλος είναι ξεκάθαρο πως πολύ δύσκολα αλλάζει απόψεις. Το δείχνει στην υπόθεση επίθεση με την προτίμηση του Καρντόσο επί του Ανσαριφάρντ, το έδειξε και με την επιλογή του Μπουχαλάκη ως «αντι-Μιλιβόγεβιτς» και όχι του Ρομαό που είναι «καθαρό» 6αρι σε αντίθεση με τον Έλληνα άσο. Βεβαίως για τον Τογκολέζο άσο ο Μπέντο είχε δείξει τις προθέσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν όπου με τον «Μίλι» στην ομάδα ήταν λογικό να μην είναι βασικός αλλά δεν βρισκόταν ούτε στην 18αδα.

Όπως και να έχει τα επόμενα ματς που έρχονται, με αρχή αυτό κόντρα στον Ηρακλή την Κυριακή στο Καραισκάκη θα δείξουν τις σκέψεις του Μπέντο για την κάλυψη του μεγάλο κενού που άφησε ο Μιλιβόγεβιτς, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Πορτογάλος παραδέχθηκε τονίζοντας πως δύσκολα θα αναπληρωθεί με τις λύσεις που έχει αυτή την στιγμή στα χέρια του.

Η ουσία βεβαίως είναι πως με το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός μέσα στον Φεβρουάριο, έως και τις αρχές Μαρτίου που παίζει στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, υπάρχουν απανωτά ματς κάθε τρεις μέρες. Και η λογική λέει πως ο Μπέντο θα κληθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλο το ρόστερ που έχει στη διάθεση του. Αν δεν το κάνει άλλωστε το πιο πιθανό είναι να φέρει προβλήματα στην ομάδα του.

Μια ματιά στο πρόγραμμα αρκεί. Στις 5/2 υποδέχεται τον Ηρακλή, στις 8/2 παίζει στο Καραισκάκη με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, στις 11/2 υποδέχεται την Λάρισα και στις 16/2 ακολουθεί το πρώτο ματς (και πάλι εντός έδρας) με την Οσμάλνισπορ. Τρεις μέρες μετά (19/2) πάει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στις 23/2 παίζει στην Άγκυρα, στις 26/2 υποδέχεται τον Πανιώνιο ενώ την 1η Μαρτίου παίζει την ρεβάνς με τον Ατρόμητο, πριν πάει στην Τούμπα (5/30) για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί όλους τους διαθέσιμους παίκτες του αλλά και συνάμα θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά για να πετύχει τους στόχους του. Το ιδανικό για τους Πειραιώτες θα είναι να κάνουν το τρία στα τρία που μεταφράζεται κατά σειρά στην εξασφάλιση του πρωταθλήματος, την πρόκριση επί των Τούρκων στο Γιουρόπα Λιγκ και την είσοδο στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των «ερυθρολεύκων» να κρατήσουν και τα τρία «καρπούζια κάτω από τη μασχάλη», και αυτό είναι δεδομένο. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο…

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play