Καταζητούμενος αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Καταζητούμενος αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ!
Για μια διετία αποτελούσε τον πλέον «επικηρυγμένο» παίκτη του Ολυμπιακού για τον οποίο η Ραντ είχε πληρώσει 16 χιλιάδες για να τον αποκτήσει.

​Ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια ενηλίκων είναι ότι ο νόμος είναι ίδιος για όλους και όλοι είμαστε ίσοι απέναντί του. Θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον Άη Βασίλη, τη νεράιδα που παίρνει τα δόντια κάτω από το μαξιλάρι και τον πελαργό που φέρνει τα παιδιά! Ο νόμος ισούται συχνά με τη δύναμη της ερμηνείας του! Αλλιώς μπορεί να τον ερμηνεύσει ο πολίτης, αλλιώς ο δικηγόρος, αλλιώς ο δικαστής… Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως δεν μπορείς να καταδικαστείς δύο φορές για το ίδιο αδίκημα!! Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τους νόμους του ποδοσφαίρου. Και παρότι ήταν επί δυόμιση χρόνια ο νούμερο ένα καταζητούμενος της Super League, δεν καταδικάστηκε ποτέ!

Τα έξι αδικήματα!

«Όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα με έκαναν να προσαρμοστώ άνετα και πολύ εύκολα στο νέο περιβάλλον. Αισθάνομαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό». Ήταν μια από τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ. Μια επιπλέον λύση για τον Μίτσελ, που ήθελε έναν ακόμα δυναμικό παίκτη όπως ο Καϊτίμ Κασάμι. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2014 έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΟΦΗ, όμως δεν ήταν παρά λίγες μέρες αργότερα που όλοι αντιλήφθηκαν ότι ο Ολυμπιακός είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού. Ένας δανεικός από την Άντερλεχτ με μόλις 13 συμμετοχές στο Βέλγιο και με παρελθόν στον… αδερφικό Ερυθρό Αστέρα θα έκανε τους οπαδούς των ερυθρολεύκων να νιώθουν ασφάλεια και τη διοίκηση να τρέχει για να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς!

Το ποσό ήταν αρχικά στα 2,7 εκ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να το ρίξει, ξεκινώντας να προσφέρει το καλοκαίρι του 2015 μόλις και με το ζόρι ένα εκατομμύριο ευρώ. Στις αρχές Ιουλίου διπλασίασε την προσφορά του, πρόσθεσε και κάτι ψιλά και έκανε δικό του με συμβόλαιο ως το 2019 τον πιο διάσημο καταζητούμενο στη Super League. Βλέπετε, οι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων δεν μπόρεσαν να δουν ποτέ τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς μόνο για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Γιατί κοιτούσαν την ποδοσφαιρική του αλητεία… Κι εκείνος ουδέποτε την έκρυψε!

Η πρώτη φορά ήταν στην Τούμπα στις 8 Φεβρουαρίου του 2015. Ο Σέρβος μπήκε στο γήπεδο με προφανή στόχο να κυνηγήσει τον Αλβανό και είναι δεδομένο πως για τους δυο τους δεν είχε καμία σημασία ότι εκείνη την ώρα έπαιζαν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Στην πρώτη ευκαιρία θα ψιθυρίσει δυο λογάκια στον Εργκίς Κάτσε, εκείνος φυσικά θα απαντήσει και χωρίς περισσότερα δρώμενα θα υπάρχει το δείγμα γραφής. 15 μέρες αργότερα, έρχεται το δεύτερο κατηγορητήριο. Στη Λεωφόρο, ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς θα πατήσει στον προσαγωγό τον πεσμένο Τάσο Λαγό και θα απομακρυνθεί από το σημείο, παριστάνοντας τον ανήξερο στους παίκτες του Παναθηναϊκού που θα τρέξουν να του ζητήσουν το λόγο.

Οι κατηγορίες θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια: Οι μπουνιές με τον Γιώργο Τζαβέλλα στο Καραϊσκάκη, η κλωτσιά στον Παναγιώτη Γλύκο στο ίδιο γήπεδο, η εν ψυχρώ γονατιά στη μέση του Πέτρου Μάνταλου στο ΟΑΚΑ, η αγκωνιά στην καρωτίδα του Χαρίση στην Τούμπα και όλα αυτά στο προνομιακό πακέτο της… μίας (!!) κίτρινης κάρτας! Ο Σέρβος μέσος έχει τιμωρηθεί στην Ελλάδα με 28 κίτρινες κάρτες σε 2,5 χρόνια και μία κόκκινη, ενώ τη μοναδική απευθείας κόκκινη κάρτα στην καριέρα του στον Ολυμπιακό την έχει δει σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Σε όλα αυτά υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Έγιναν μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι! Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στους τελευταίους έξι μήνες εστίασε περισσότερο στο ποδοσφαιρικό ταλέντο του, παρά στην ποδοσφαιρική αλητεία. Ναι μεν υπάρχει το μαρκάρισμα στον Κλάους Αθανασιάδη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και οι δηλώσεις του μετά για να τον κρατήσουν για λίγο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά υπάρχουν και τα πέντε γκολ με τις δύο ασίστ για να δικαιολογήσουν την εκτόξευση στην αξία του. Ο Σέρβος είναι σταθερά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα γκολ του είναι σε ματς που έκαναν τη διαφορά.

Το… ένα ελαφρυντικό!

Όταν εμφανίστηκε με καπέλο του Ερυθρού Αστέρα στη μεικτή ζώνη του Ζάγκρεμπ λίγο έλειψε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Οι υπεύθυνοι της Ντιναμό ζήτησαν να το βγάλει, ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς αρνήθηκε και κάπως έτσι φτάνουμε στο ελαφρυντικό που μπορεί να παρουσιάσει στο δικαστήριο. Ο Σέρβος δεν έμαθε ποτέ του να είναι επαγγελματίας, ίσως γι’ αυτό και να απέτυχε στη μοναδική του απόπειρα. Ήταν πρώτα οπαδός στον Ερυθρό Αστέρα, πιθανότατα φεύγει ως οπαδός του Ολυμπιακού και ακόμα περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πετύχει στην Κρίσταλ Πάλας ή στην όποια επόμενη ομάδα του, αν καταφέρει να αναπτύξει συναισθηματικό δέσιμο.

Και πώς να κάνει διαφορετικά ένα παιδί που μεγάλωσε με την ιστορία του πατέρα του, ο οποίος τον φίλησε μόλις γεννήθηκε κι έφυγε για το Μόναχο, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ημιτελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών; Πώς να μάθει διαφορετικά όταν πήγε για πρώτη φορά στο γήπεδο 3,5 ετών και έδινε μάχη κάθε εβδομάδα στην εφηβεία του για να κάτσει στο πέταλο των οργανωμένων; Πώς να σκεφτεί διαφορετικά το παιδί που έκανε γκράφιτι στο σχολείο του για τον Ερυθρό Αστέρα, που απέρριψε ασυζητητί την Παρτιζάν γιατί δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα φοράει άλλη φανέλα, που έφυγε κλαίγοντας από τα αποδυτήρια όταν αποχαιρετούσε την ομάδα του για την Άντερλεχτ;

Δεν θα μπορεί και δε θα σκεφτεί διαφορετικά. Δεν το έκανε μέχρι τώρα, τουλάχιστον. Κι αυτό τον έκανε πετυχημένο στον Ερυθρό Αστέρα κι αυτό τον έκανε πετυχημένο στον Ολυμπιακό. Κάποτε η Ραντ είχε πληρώσει 16 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Σήμερα αξίζει σχεδόν 16 εκατομμύρια ευρώ! Πάντα ήταν καταζητούμενος…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play