O «νόμος» του Μπέντο και σε όποιον αρέσει!

O «νόμος» του Μπέντο και σε όποιον αρέσει!
Μόλις χθες το μεσημέρι έγραφα πως, καλό το σενάριο για τον δανεικό Βιάνα όμως όσο είναι προπονητής στον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μπέντο είναι κομματάκι δύσκολο να το δούμε αυτό. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ο Μπέντο πιστεύει στον Βραζιλιάνο, δεν θέλει στόπερ και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κάνει πίσω στα «πιστεύω» του όση πίεση και αν δεχθεί.

 Εξ ου και τα όσα είπε και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που για μια ακόμη φορά έβαλαν, λογικά κατ εμέ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, την υπόθεση στόπερ στο τραπέζι. Υπήρχε όμως πιθανότητα τώρα ο Μπέντο, επειδή ο Βιάνα δεν βλεπόταν στα Χανιά, να κάνει πίσω; Καμία.

Δεν χρειάζεται και πολύ παρατηρητικότητα για να καταλάβει κανείς πλέον πως λειτουργεί ο Μπέντο. Στο πρώτο διάστημα της θητείας του στον Ολυμπιακό δεν τον ξέραμε, τον μαθαίναμε, για αυτό και δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά σε αυτά που γίνονταν και θα γίνονταν από την μεριά του.

Πλέον τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Ο Πορτογάλος θα «ζήσει και θα πεθάνει» με αυτά που γουστάρει, όπως τα γουστάρει και όποτε τα γουστάρει. Απλά και ωραία. Και όπως γράφω πάντα, αυτός είναι ο προπονητής άρα αυτός αποφασίζει ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Και αυτός παίρνει μερίδιο της επιτυχίας και μερίδιο της όποιας αποτυχίας.

Ο Μπέντο λοιπόν εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα αποφάσισε να αφήσει στην Αθήνα τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά και τον Τσόρι για ένα ακόμη παιχνίδι. Τον Ιρανό που ήρθε «ζεστός» από τον Πανιώνιο, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, είναι πανέτοιμος αγωνιστικά και δεν χωράει κουβέντα για το αν θεωρείται αυτή την στιγμή τουλάχιστον πιο αξιόπιστη λύση από τον Καρντόσο για μπακ-απ επιλογή του έτσι και αλλιώς βασικού Ιντέγε.

Δεν χωράει κουβέντα είπα; Γράψτε λάθος. Χωράει και παραχωράει. Για τον Μπέντο άλλωστε, τον προπονητή του Ολυμπιακού δεν ισχύει αυτό. Για αυτό και ο Καρίμ θα δει από την τηλεόραση το ματς και ο Όσκαρ από τον πάγκο. Ο Πορτογάλος πήγε για άλλη μια φορά κόντρα στο «ρεύμα». Είπε Καρντόσο μέσα, Καρίμ έξω. Γιατί; Γιατί έτσι πιστεύει. Γιατί δεν τον θεωρεί ακόμη έτοιμο για τον Ολυμπιακό, γιατί προτιμά τον Καρντόσο, έστω και αυτόν τον Καρντόσο που έπαιξε 25 λεπτά στα Χανιά και ήταν… αόρατος.

Θα τον βάλει στην αποστολή με την Ξάνθη; Μπορεί, μπορεί και όχι όμως γιατί στο μυαλό του Μπέντο μπορεί ο Ανσαριφάρντ να είναι αυτή την στιγμή η τρίτη επιλογή και να θέλει ακόμη «ψωμιά» για να ανέβει στην ιεραρχία.

Ο «νόμος» του Μπέντο όμως είναι ξεκάθαρος. Ο Πορτογάλος θα κάνει ότι πιστεύει καλύτερα σύμφωνα με την δική του οπτική και σε όποιον αρέσει. Δεν «κώλωσε» να το κάνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου ήταν με την… βαλίτσα στο χέρι, τώρα θα «κωλώσει» που είναι «καβάλα στο άλογο» στο +12 από τον ΠΑΟ, σε απόσταση… μιλίων από τους δύο «δικέφαλους», στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μέσα στο Κύπελλο και με την… μισή Ακαδημία στην πρώτη ομάδα;

Και στην τελική το σωστό σε μια ομάδα, ξαναλέω, είναι να πορεύεται σύμφωνα με αυτά που βλέπει και πιστεύει ο προπονητής. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι καθαρά δικό του. Τελεία και παύλα. Το δέχεσαι σαν σύλλογος και συνεχίζεις, όπως το δέχεται έως τώρα ο Ολυμπιακός, δεν το δέχεσαι και χωρίζουν οι δρόμοι σου. Το αν θεωρούμε ή όχι οι υπόλοιποι, πως κάνει λάθος που παίζει ο Λεάλι και όχι ο Καπίνο, αν πιστεύουμε ότι «βγάζει μάτι» πως ο Βιάνα δεν κάνει για τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον τώρα), αν είναι ξεκάθαρο πως ο Ανσαριφάρντ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Καρντόσο, αν «σκίζουμε τα ρούχα» μας πως είναι απαραίτητο επιτέλους ο Ολυμπιακός να πάρει ένα στόπερ ποιότητας, και αν στην τελική θεωρούμε πως ο Πορτογάλος δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, δεν παίζει καμία απολύτως σημασία. Και δίκιο σε όλα να έχουμε, προπονητής είναι ο Μπέντο. Και όσο ο Μπέντο είναι προπονητής στον Ολυμπιακό οι αποφάσεις θα είναι 100% δικές του. Τόσο απλά.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play