Στους 37 οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους στο Κιργιστάν

Στους 37 οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους στο Κιργιστάν
Το αεροσκάφος δεν άνηκε στην Turkish Airlines, αλλά το είχε μισθώσει από μια κινεζική εταιρία.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την αεροπορική τραγωδία με την πτώση αεροσκάφους στο Κιργιστάν καθώς ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς από την κατάπτωση ενός Boeing 747 έξω από το Μπισκέκ το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το αεροσκάφος δεν άνηκε στην Turkish Airlines, όπως είχε αρχικά μεταφερθεί αλλά η τουρκική εταιρία είχε μισθώσει το αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων από την κινεζική HNA. 

Από τους 37 νεκρούς που έχουν επιβεβαιώσει οι τοπικές αρχές οι τρεις είναι μέλη του πληρώματος ενώ οι υπόλοιποι είναι κάτοικοι της περιοχής στην οποία κατέπεσε το Boeing, που συνετρίβη πάνω σε σπίτια κατά την πτώση του. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Οι διασώστες εντόπισαν τη σορό ενός πιλότου μεταξύ των νεκρών που έχουν ανασυρθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play