Πρωτάθλημα στο Βορρά και άντε γειά!

Πρωτάθλημα στο Βορρά και άντε γειά!
Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και από την Ξάνθη (2-0) λέγοντας οριστικά "αντίο" στους διώκτες του αφού ξέφυγε με 12 πόντους στην κορυφή. Ιντέγε-Μιλιβόγεβιτς τα γκολ, αποβλήθηκαν οι Σεμπά-Λισγάρας με τον δεύτερο να κάνει εγκληματικό φάουλ στον Βραζιλιάνο!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι κορυφής καθώς επικράτησε της Ξάνθης με 2-0 χάρη σε γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη του και αυξάνοντας τη διαφορά του από την αποψινή του αντίπαλο, που παραμένει 2η, στους 12 βαθμούς. Πάντως, το ματς σημαδεύτηκε από το εγκληματικό φάουλ του Λισγάρα στον Σεμπά, που κατέληξε στην αποβολή αμφότερων των παικτών!

Το ματς

Δικαιώθηκε η υπεροχή του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι παίρνοντας από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Ερυθρολεύκους ήρθε στο 7’ με τον Ιντέγε να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φορτούνη. Η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς και άρχισε σιγά σιγά να κάνε αισθητή την παρουσία της στο επιθετικό κομμάτι. Μάλιστα, είχε και αυτή μια μεγάλη στιγμή στο 16’, αλλά η κεφαλιά του Γιουνές από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ έφυγε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά στο επόμενο διάστημα, ωστόσο ο Ολυμπιακός επέβαλλε ξανά την κυριαρχία του έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. Οι πρωταθλητές, ωστόσο, δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά αποδείχθηκε ότι μια στιγμή ήταν αρκετή για να ανοίξουν το σκορ. Στο 38’ ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε τον Σεμπά που έκανε διαγώνια κίνηση πατώντας στην αντίπαλη περιοχή. Η άμυνα της Ξάνθης αδράνησε δίνοντας την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να κοντρολάρει και να «στρώσει» στον επερχόμενο Ιντέγε, ο οποίος νίκησε τον Ζίβκοβιτς με αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι!

Η Ξάνθη, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 45’ ο Σολτάνι μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Γιουνές έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ροντέο με δυο αποβολές!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να μπαίνει πιο δυναμικά ελπίζοντας να πετύχει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Παρ’ όλα αυτά, οι Ακρίτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα με εξαίρεση μια φάση στο 54’, όταν ο Λουσέρο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Βασιλακάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο 60’ καθώς ο διαιτητής Μάνταλος αναγκάστηκε να βγάλει από μια κόκκινη κάρτα σε κάθε ομάδα. Όλα ξεκίνησαν από ένα εγκληματικό φάουλ του Λισγάρα, ο οποίος πέτυχε τον Σεμπά με τις τάπες ψηλά στο γόνατο! Ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη, ενώ ο Σεμπά ήταν έξαλλος με αποτέλεσμα να κλωτσήσει τον Σολτάνι από τα νεύρα του. Έτσι, τόσο ο Λισγάρας όσο και ο Σεμπά είδαν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα!

Λίγα πράγματα άλλαξαν στην αναμέτρηση μετά από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη. Ο Βασιλακάκης είχε ακόμα μια καλή κεφαλιά που έφυγε άουτ στο 65’, ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέκτησε την υπεροχή, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και δεν απειλήθηκε ξανά.

Το «κλείδωσε» ο Μιλιβόγεβιτς

Οι Ερυθρόλευκο απαλλάχθηκαν από κάθε άγχος στο 89’ με τον Μιλιβόγεβιτς. Ο αρχηγός των πρωταθλητών εκτέλεσε αριστουργηματικά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση και «σφραγίζοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού!

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82’ Ορφανίδης), Γουάλας (74’ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (66’ Μανθάτης), Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Ιντέγε.

πηγή:  sportdog.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play