Κάθε μέρα που χάνεται κάνει τα πράγματα χειρότερα

Κάθε μέρα που χάνεται κάνει τα πράγματα χειρότερα
Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τον «τελειωμένο» Μοράις, για την ΑΕΚ που ήταν «μικρή» ομάδα στην Τρίπολη και τονίζει πως το θέμα είναι η επόμενη μέρα.

Καλή Κυριακή να έχουμε. Οταν ο Πέκχαρτ είχε κάνει το 0-1 και βλέποντας την ΑΕΚ ουσιαστικά να μην κινδυνεύει άρχισα να σκέφτομαι τίτλους με επικρατέστερο το: “επιτέλους ένα όμορφο Σάββατο” σε συνδυασμό με την μεγάλη νίκη της Βασίλισσας. Αμ δε… Ακόμη και σε αυτή τη σεζόν, ακόμη και με τον Μοράις που δυστυχώς έχει τελειώσει από το προηγούμενο παιχνίδι κι ας μην το ξερουν ούτε αυτοί που πρέπει να του το… πουν, δεν μπορούσα να περιμένω, ούτε κανείς άλλος πιστεύω, ότι θα έμπαινε έτσι η ομάδα στο δέυτερο ημίχρονο…

Ο τρόπος που το 0-1 έγινε 2-1 ταιριάζει μόνο σε μικρές ομάδες σε εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Να έχουν προηγηθεί με κάποιο τρόπο στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο φυσιολογικά να δεχτούν τα γκολ εύκολα και με τον ίδιο σχεδόν τρόπο χωρίς η ΑΕΚ να τους πιέσει ιδιαίτερα.

Μόνο που η ΑΕΚ ήταν αυτή την φορά η “μικρή” ομάδα. Κι αν δεν υπήρχε το κλέψιμο του Γιόχανσον σε ένα σημείο που κάνει έγκλημα ο παίκτης του Αστέρα και το άψογο πλασέ του Πέκχαρτ, που απέδειξε άλλη μια φορά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως δεν είναι ο φορ αλλά το πως και σε ποιο σημείο θα πάρει την μπάλα ο φορ, όλα θα είχαν τελειώσει χωρίς δράματα και… αποβολές. 

Κι έτσι θα είχε γλυτώσει και ο Μοράις από το να δούμε να αφήνει την ομάδα μετά την αποβολή με ένα ουσιαστικά χαφ, τον Σιμόες, και την ΑΕΚ να συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο λές και ήταν με 11 εναντίον 11. Και είναι εκπληκτικό το ότι διαχειρίστηκε τόσο άσχημα το αριθμητικό μειονέκτημα, μη βάζοντας έστω τον Κολοβέτσιο, όταν την καλύτερη εμφάνιση της η ομάδα την έκανε με αυτόν στον πάγκο σε παιχνίδι που έπαιζε σχεδόν σε όλη του την διάρκεια με παίκτη λιγότερο. 

Να κάνουμε μια αναφορά στο ότι κατέβασε την εντεκάδα με την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Τον Αϊντάρεβιτς πάλι μέσα, λες και πρέπει οπωσδήποτε να αποδειχτεί πως η πρώτη μεταγραφή του Ντάνιελ ήταν υπεραπαραίτητη με κίνδυνο ο παίκτης να καεί στα μάτια των οπαδών, και τον Μάνταλο δεξιά όπου πάλι δεν υπήρχε. 

Και τέλος απορώ πραγματικά με το ότι ενώ υπάρχει προγραμματισμός και η μεθοδολογία των μεταγραφών δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν δεν έχει ακόμη έρθει έτοιμο αριστερό μπακ να πάρει την θέση του Ντίντακ που το χθεσινό σε μια κανονική ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν το κύκνειο άσμα του και επίσης θα έπρεπε να αναζητούντε οι ευθύνες για το πως αυτός ο παίκτης είναι ο μοναδικός αναντικατάστατος στην ομάδα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι σήμερα. 

Για τον Μοράις τα έχουμε πει από την Πέμπτη. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Ελπίζω αλλά δυστυχώς δεν έχω τέτοια πληροφόρηση πως η ΑΕΚ ψάχνει ήδη τον επόμενο προπονητή της μέχρι το τέλος της σεζόν και για δύο τουλάχιστον χρόνια ακόμη. Ενα προπονητή με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο, επιπέδου ΑΕΚ. Υπάρχουν δεκάδες με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Πέρυσι βρέθηκε ο Πογιέτ που ανεξάρτητα με το τι έγινε μετά ήταν αδιαμφισβήτητα προπονητής επιπέδου ΑΕΚ. Δεκάδες τέτοιοι υπάρχουν τώρα ελεύθεροι. Και παρεμπιπτόντως. Πάρτε επιτέλους κι έναν κανονικό προπονητή για την Κ20 για να έχει η πρώτη ομάδα αν χρειαστεί για 1-2 παιχνίδια έναν υπηρεσιακό. Τώρα έχουμε τον υπηρεσιακό της Κ20 μοναδική λύση για… υπηρεσιακό και στην πρώτη ομάδα. 

Εκεί στο βασίλειο του δημοσιουπαλληλισμού, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις ακαδημίες της ΑΕΚ κάποιος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί και να κάνει τα αυτονόητα. Ναι. Και αυτό είναι πρόβλημα. Ολα είναι προβλήματα και όλα πρέπει να λύνονται. Για να λυθεί και το μεγαλύτερο που είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ομάδας στο θέμα προπονητή που απέτυχε παταγωδώς από την ημέρα που ανέβηκε η ομάδα, με την διατήρηση του Δέλλα, και μετά με τον Κετσπάγια που αποδείχτηκε ακόμη χειρότερος. Κάθε μέρα που χάνεται από την προηγούμενη Πέμπτη στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας με κεντρικό πρόσωπο έναν προπονητή επιπέδου ΑΕΚ και πρωταθλητισμού στην Ελλάδα, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτά. Θα ήταν κρίμα για την Βασίλισσα να προσθέσω λίγες λέξεις για αυτήν εδώ. Θα γράψω αποκλειστικά για την ομάδα μπάσκετ. Να είναι καλά ο κόουτς, τα παιδιά και βέβαια αυτός που έχει φροντίσει για όλα αυτά για το όμορφο απόγευμα που μας χάρισαν.

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play