Δεν θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές

Δεν θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές
Δεν θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές

Κι όμως ο ΠΑΟΚ έχασε παιχνίδι που είχε 28 τελικές, 17 στην εστία, έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο όμως έπεσε πάνω σε έναν τερματοφύλακα που μπορεί να έκανε και την εμφάνιση της καριέρας του. Ήταν ο πρώτος που έκανε κάτι αντίστοιχο στον φετινό ΠΑΟΚ; Μάλλον όχι. Είχε προηγηθεί ο Χουάντετσον, ο Κυριακίδης, o Ζίφκοβιτς της Ξάνθης και άλλοι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι το εύλογο ερώτημα. Και γιατί δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι τώρα. Το βάρος δεν είναι πλέον στους παίκτες. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο Ιβάν που πλην των αρχηγών, κάλεσε και τον Ίβιτς με τον Μίχελ. Το βάρος πέφτει σε αυτούς που έπρεπε να λύσουν το θέμα.

Προσωπικά – ποδοσφαιρικά, δεν έχω κανένα παράπονο τελευταία από τον Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, συνδυαστικό, με ταχύτητα, κάνει τελικές. Και όπως έλεγε ο Γκουαρντιόλα, «εγώ μπορώ να κάνω ότι γίνεται μέχρι να βρεθεί η ομάδα στην ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πληρώσεις». Ο ΠΑΟΚ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου πληρώνει. Και πληρώνει πολλά. Για μένα λοιπόν το θέμα είναι ο Μίχελ. Ο οποίος θα έπρεπε να βρει το πιο εύκολο γκολ από το καλοκαίρι μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη. Έτσι ώστε 1η Γενάρη να κάνει ο παίκτης ή οι παίκτες προπόνηση με την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει την απάντηση του Ανσαριφάρντ. Ενώ ήμουν θετικός για τον Ιρανό γιατί γνώριζα τις δυνατότητες του Μίχελ, αρχίζω και μαγκώνομαι. Αν ήθελε ο Ανσαριφάρντ θα ήταν από την 1η του Γενάρη στον ΠΑΟΚ. Στην αρχή ζήτησε 700 χιλιάρικα τον χρόνο, μετά – όταν και ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την πρότασή του – μας έχει στην αναμονή. Με παρακαλητό δουλειά δεν γίνεται. Και αναρωτιέμαι εγώ. Με τόσα χρήματα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βρει κάποια άλλη επιλογή που δεν είναι μπροστά του;

Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει με τον Πανιώνιο καιρό τώρα. Γιατί απλούστατα, έχει τη δυνατότητα να δώσει τα χρήματα της συμφωνίας μπροστά. Ούτε δόσεις, ούτε πολλά – πολλά όπως κάνουν άλλοι. Όμως ακόμη είναι στην αναμονή, για έναν καλό παίκτη, που όμως πριν δύο χρόνια είχε όλες κι όλες 14 συμμετοχές στη Σεγούντα Ντιβιζιόν χωρίς γκολ. Δεν κόβω και το χέρι μου πως μπορεί να μας λύσει το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει καλύτερη ψυχολογία από τα δικά μας φορ.

Επιστρέφοντας στα ποδοσφαιρικά, δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Απλά αυτή τη φορά ο Πέλκας που ήταν σχεδόν σε όλες τις φάσεις, ήταν σε κακή μέρα εκτελεστικά. Αν απομονώσεις όμως το παιχνίδι του και αφήσεις τις τελικές στην άκρη, ήταν εκπληκτικός. Απλά σήμερα δεν τον ήθελε καθόλου και αυτό κόστισε στην ομάδα αλλά και τον ίδιο.

Ο Τζάλμα τα γνωστά, πολύ καλός στη ροή του αγώνα, κακός εκτελεστικά, ο Μπίσεσβαρ με το γνωστό του παιχνίδι και τις καλές επαφές με τη μπάλα, αλλά με ένα σουτ στην εστία και τίποτα σε τελική πάσα, ο Κουλούρης εξαιρετικός δημιουργικά με δύο ασίστ πάρε βάλε που δεν έγιναν γκολ, αλλά κακός εκτελεστικά, με τον Μάτος να έρχεται πάλι στο γκολ αλλά να είναι άτυχος, με τον Κλάους να κάνει μία καλή τελική και η μπάλα να κάνει ακριβώς αυτό που δεν πρέπει για να καταλήξει κόρνερ.

Κακά τα ψέματα, όσο αποτέλεσμα είναι της ανικανότητας αυτό που συμβαίνει, άλλο τόσο είναι και της νευρικότητας. Ο ΠΑΟΚ χάνει πολύ ενέργεια για να μπορέσει να εξισορροπήσει αυτή του την αδυναμία. Και φαίνεται μέσα στο γήπεδο όπου πρέπει να παιξει με ένταση 90 λεπτά για να πάρει κάτι. Άλλοτε μία δύσκολη νίκη, άλλοτε τίποτα. Σήμερα ήταν η σειρά του τίποτα απλά.

Και τώρα πως γίνεται να μην επηρεαστεί η εικόνα της ομάδας και να προστεθεί το πιο εύκολο γκολ;

Κακά τα ψέματα, αυτή η ήττα θα πιέσει περισσότερο τον Μίχελ και είναι πιο εύκολο να γίνει το λάθος. Και είμαι περίεργος αν δεν κάτσει του Ανσαριφάρντ, τι επιλογές θα υπάρχουν έτοιμες για την κάλυψη του κενού.

Και το γεγονός είναι πως ο ΠΑΟΚ 8 του Γενάρη, έπαιξε αποδυναμωμένος απέναντι στον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ, χωρίς να έχει ουσιαστικό λόγο. Χωρίς να του λείπουν τα χρήματα, χωρίς να του λείπει το μέγεθος, χωρίς να του λείπει κάτι ουσιαστικό.

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play