Αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας για τον Παναθηναϊκό!

Αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας για τον Παναθηναϊκό!
Ο Παναθηναϊκός γκρεμίζει τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο! Η ήττα από τον Πλατανιά στα Χανιά προσέθεσε άλλη μια «ντροπιαστική» επίδοση στο πρωτάθλημα για τους «πράσινους».

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν το βράδυ της Πέμπτης να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη μένοντας στο -12 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Η διαφορά αυτή που έχει δημιουργηθεί οφείλειται κυρίως στις εκτός έδρας επιδόσεις του «τριφυλλιού», καθώς σε οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου έχει καταφέρει να φύγει νικητής μόλις δύο φορές. Πιο συγκεκριμένα, πανηγύρισε το τρίποντο μόνο στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τον βαθμό της ισοπαλίας πήρε απέναντι σε Παναιτωλικό, Βέροια, Πανιώνιο και Λάρισα ενώ έφυγε ηττημένος από το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα Περιβόλια. Από την στιγμή που η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν καταφέρε να επικρατήσει αυτής του Γιώργου Παράσχου ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας συμπληρώνοντας τον πρώτο γύρο (τα δύο ματς που εκκρεμούν με Κέρκυρα και ΑΕΚ είναι στη Λεωφόρο) με μόλις δύο εκτός έδρας νίκες.

Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» κατάφεραν να φύγουν νικητές από δύο μόλις παιχνίδια μακριά από την έδρα τους ήταν τη σεζόν 2003/04, που παραδόξως, στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας. Αυτή μαζί με εκείνη της περιόδου 2001/02 είναι οι μοναδικές ανάλογες επιδόσεις του Παναθηναϊκού καθώς σε όλες τις άλλες σεζόν από το 1996 και μετά μετράει από τρεις εκτός έδρας νίκες και πάνω, κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Αξιοπρόσεκτο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι ακόμη και τη σεζόν 2012/13 κατά την οποία το «τριφύλλι» τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντας εκτός των θέσεων που οδηγούσαν στα Κύπελλα Ευρώπης, στον πρώτο γύρο είχε πετύχει τρεις νίκες.

Εκτός από αυτή τη χρονιά άλλες τέσσερις φορές ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει τρία «διπλά» μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η δεύτερη του Γιάννη Αναστασίου στο «τιμόνι» της ομάδας. Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και τη σεζόν 1999/2000 το πρωτάθλημα γινόταν με την παρουσία 18 ομάδων, ενώ αυτό συνέβη τόσο τo 2013/14 όσο και το 2014/15. Ο μέγιστος αριθμός νικών εκτός έδρας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό από το 1996 και μετά είναι έξι, σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Σε μαραθώνιο με 15 συμμετέχοντες έχει φτάσει μέχρι τις 5 επιτυχίες με πιο πρόσφατη την περίοδο 2009/10 όταν με τον Χενκ Τεν Κάτε αρχικά και στη συνέχεια με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι «πράσινοι» κατάφεραν τέσσερις φορές να φύγουν νικητές στον πρώτο γύρο μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play