-12, -13, -14; Αυτοί είναι για τα… Περιβόλια!

-12, -13, -14; Αυτοί είναι για τα… Περιβόλια!
Το περασμένο καλοκαίρι, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Χάποελ Μπερ Σεβά στο Τσάμπιονς Λιγκ –με ό,τι αυτός «κληροδότησε» οικονομικά και αγωνιστικά στους πρωταθλητές Ελλάδος- έγραψα πως αν ο Μαρινάκης «τους πάρει και το φετινό πρωτάθλημα» τότε οι ιδιοκτήτες των άλλων μεγάλων θα πρέπει να «κλειδώσουν» τα «μαγαζιά» τους και να… πετάξουν τα κλειδιά στη θάλασσα. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

​Δίχως να έχει ακόμη -αρχές Γενάρη 2017 βρισκόμαστε- συμπληρωθεί ένας γύρος αγώνων στη διοργάνωση, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο -12, την ΑΕΚ στο -13 και τον ΠΑΟΚ στο -14 (πραγματικά στο -11 λόγω των τριών βαθμών τιμωρίας που ξεκίνησε) πίσω από τον Ολυμπιακό, μάλλον θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των τριών «μεγάλων» να αντιληφθούν ότι έχουν χάσει τα… κλειδιά και τα καλάθια από την χειρότερη ομάδα επί εποχής Μαρινάκη! Ο Μπρούνο Βιάνα, ο Μποτία και ο Ντα Κόστα τους κάνουν… πλάκα!

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν την «ικανότητα» να… εκθέτουν κάθε καλή κουβέντα που θα τολμήσεις να πεις γι αυτούς. Τελευταία βροντερό παράδειγμα το «τριφύλλι». Μια ομάδα που «βασανίστηκε» από τη διαχείριση του Αντρέα Στραματσόνι έδειξε σημάδια ανάκαμψης με τη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά ξαναβρίσκεται στην εντατική! Επιβίωσε στο ματς του κυπέλλου στη Ριζούπολη, πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έκανε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι, μέχρι τη στιγμή που έφτασε στα δύο κολλητά εκτός έδρας ματς. Κι αν στη Λάρισα, στο φινάλε του 2016 «έφταιξαν» για το «Χ» η απαράδεκτη συμπεριφορά-αποβολή του Ζέκα και το «πούλημα» των Ιμπάρμπο-Γουακάσο που έκανε έξαλλο τον Ουζουνίδη, πριν από λίγες ώρες στα Χανιά «ξεγυμνώθηκε» μια σκληρή για τον Παναθηναϊκό πραγματικότητα. Δεν… μπορούν οι ποδοσφαιριστές του να τον κρατήσουν ούτε καν ζωντανό σε υποτιθέμενη διεκδίκηση τίτλου από αυτό τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούν, δεν έχουν την ικανότητα. Τελεία και παύλα.

Ναι, υπήρχαν σημαντικές απουσίες, αλλά αυτό δεν δύναται να αποτελεί δικαιολογία ειδικά για την αθλιότητα του πρώτου ημιχρόνου στα Περιβόλια. Ούτε συνολικά για το ματς το οποίο ο σπουδαίος κόουτς Γιώργος Παράσχος διάβασε άριστα και ο Πλατανιάς του έφτασε σε ΔΙΚΑΙΗ νίκη με «Μπανανιά» προερχόμενη από… Τελαντεριά!

Μέσα σε δύο ματς (Λάρισα, Πλατανιά) ο Παναθηναϊκός έχασε πέντε βαθμούς και από το -7 βρέθηκε στο -12. Τα ίδια Στραματσόνι μου, τα ίδια Ουζουνίδη! Αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αντέξουν ούτε… μονοψήφια διαφορά οι πράσινοι!

Οπότε… ξανά μανά από την αρχή «χρειαζόμαστε προσθήκες» όπως είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όμως, να μη τα ξαναλέω, όσο η υπόθεση Ιμπάρμπο δεν τελειώνει, τόσο δύσκολες είναι ΚΑΙ οι μεταγραφές.

Τούτο όμως είναι το δέντρο. Το δάσος είναι ΑΛΛΟ. Το τελευταίο διήμερο ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ από το πρωτάθλημα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός (ο ΠΑΟΚ είχε… προηγηθεί). Η διαφορά τους από (ΑΥΤΟ) τον Ολυμπιακό είναι διψήφια. Η εικόνα τους –όχι του ΠΑΟΚ που δημιουργεί άπειρες φάσεις αλλά συνήθως τις χάνει- είναι συνήθως… για τα θηρία. Η σεζόν τους (εκτός κυπέλλου) παραπέμπει σε πλέι οφ πέντε μήνες πριν!

Μόνο περήφανοι δεν μπορούν να είναι, λοιπόν, για όλο αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να μην έχει «δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» αλλά δικαιούται να ΓΕΛΑΕΙ με τα «χάλια» των «απέναντι» και να λέει ότι είναι για «τα Περιβόλια»! Εστω κι αν κάθε φορά που βλέπει τον δικό του Ολυμπιακό του Μπέντο και του Μπρούνο Βιάνα πρέπει να ανάβει τσιγάρο-λαμπάδα-τσιγάρο-λαμπάδα. Τουλάχιστον αυτός στο τέλος χαμογελάει. Οι άλλοι κλαίνε…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play