Ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Στη μάχη του CEV Cup ρίχνονται ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζουν την Νόβι Παζάρ (19:00, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) και την Ούγκρα Σουρκούτ (19:00, Cosmotesport 6) για την φάση των «32» της διοργάνωσης.

​Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους με στόχο τη νίκη, που θα του δώσει και το πάνω χέρι για την πρόκριση. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ταξίδεψε οδικώς στο Νόβι Σαντ με τον Έλληνα τεχνικό να έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τον Χάρι Γκόμεζ.

Ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό για το πρωτάθλημα και μετράει αντίστροφα για να ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός για τρεις μήνες. 

Διαιτητές του αγώνα στη Σερβία θα είναι ο Ουκρανός Βιτάλι Παρσίν και η Βουλγάρα Λαζάροβα Πέεβα.

Να σημειωθεί πως η ΟΚ Νόβι Παζάρ στην προηγούμενη φάση του CEV Cup απέκλεισε δύσκολα την Ομόνοια Λευκωσίας με δύο νίκες 3-0 (25-16, 25-17, 25-17) στη Σερβία και 3-2 (25-19, 25-22, 21-25, 23-25, 13-15) στην Κύπρο.

Προπονητής είναι ο Σάσα Στεφάνοβιτς και το ρόστερ έχει μόνο Σέρβους βολεϊμπολίστες που στην πλειοψηφία τους είναι έμπειροι και αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί. Πασαδόρος είναι ο Βόσνιος Λούκας Σορμάζ αδελφός του Νέναντ Σορμάζ που παίζει στην Παναχαϊκή.

Ο Γιάννης Παντακίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ: «Η αρχή στη σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα, με πολλούς τραυματισμούς, παρ’ όλα αυτά όμως η ομάδα έχει φτιαχτεί για να αντέχει στα δύσκολα. Πιστεύω πως έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα. Με την έλευση του 2017 είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Κάνουμε την αρχή από το Νόβι Σαντ όπου πάμε για τη νίκη. Η ομάδα θα γυρίσει δυνατή στο γήπεδο, προσπαθούμε κάθε στιγμή για το καλύτερο και πιστεύω πως στο τέλος θα τους κάνουμε όλους χαρούμενους, πανηγυρίζοντας ακόμη ένα Πρωτάθλημα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ το 2017 να φέρει υγεία, χαρά και ευτυχία και στους αθλητές του ΠΑΟΚ να μην έχουν τραυματισμούς».

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στην Ούγκρα Σουργκούτ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Σοργκούτ για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πέρσι στη φάση των «8» του CEV Cup η Σουργκούτ νίκησε 3-2 στην Ρωσία και 3-0 στο Ρέντη. Στο ρόστερ της υπάρχουν δύο Σέρβοι, ο πασαδόρος Αλέξα Μπρντόβιτς του αείμνηστου Ντεγιάν Μπρντόβιτς και ο κεντρικός Πέταρ Κρσμάνοβιτς. Μάλιστα στον περσινό αγώνα είχε τιμηθεί ο Αλέξα Μπρντόβιτς για την προσφορά του πατέρα του στον σύλλογο του Πειραιά. Η Σουργκούτ βρίσκεται στην 9η θέση του ρωσικού πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των βολεϊμπολιστών. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν και την θερμή συμπαράσταση του κόσμου στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ρέντη.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε στο osfp.gr: «Είναι το πρώτο παιχνίδι στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Σουργκούτ είναι μια δυνατή ομάδα με επικίνδυνους και καλούς παίκτες. Θα παίξουμε στην έδρα μας και περιμένω την υποστήριξη των φιλάθλων μας οι οποίοι μας βοηθάνε πάντα με την παρουσία τους. Ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στην ευρωπαϊκή μας πρεμιέρα».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Άρι Τζοκελάινεν από τη Φινλανδία και ο Μολδαβός Βιάτσεσλαβ Προζόροφ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play