Η απόφαση του Μπέντο που πρέπει να στηριχθεί!

Η απόφαση του Μπέντο που πρέπει να στηριχθεί!
Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για τις μεταγραφικές κινήσεις που… δεν θέλει να κάνει ο Πάουλο Μπέντο στο κέντρο της άμυνας των ερυθρολεύκων και σκέφτεται πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

​Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες η κουβέντα για το κέντρο της άμυνας των ερυθρολεύκων, που με την φυγή του Ντα Κόστα για τις εθνικές του υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα με την ομάδα του Μαρόκο θα αποδυναμωθεί αισθητά.

Ο Πορτογάλος κόουτς όμως έχει διαφορετική άποψη και ίσως αυτή να είναι η σωστή. Όπως είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο νεαρός στόπερ που προέρχεται από τις ακαδημίες των ερυθρολεύκων, Δημήτρης Νικολάου, προπονείται με την πρώτη ομάδα από την έλευση του Μπέντο στο λιμάνι. Μάλιστα, έδειξε να τρέφει ιδιαίτερα καλή άποψη για τις ικανότητες του και τόνισε πως ήρθε η ώρα να πάρει τις ευκαιρίες του και να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

‘Όπως έγινε και με τον Τάκη Ρέτσο δηλαδή. Στις αρχές της σεζόν, άπαντες, για να το πούμε κομψά, αντιμετώπιζαν με δυσπιστία την επιλογή του προπονητή να πάρει τόσα πολλά κρίσιμα παιχνίδια ένας τόσο νέος ποδοσφαιριστής. Όμως ο ίδιος με τις αγωνιστικές επιδόσεις, τον χαρακτήρα του και το πάθος του κέρδισε την πάντα απαιτητική ερυθρόλευκη κερκίδα.

Έτσι, λοιπόν, ο Πάουλο Μπέντο σκοπεύει να στηρίξει τα «παιδιά του Πειραιά», να τους δώσει ευκαιρίες κι ας… ρισκάρει. Φαντάζομαι, όλοι καταλαβαίνουμε, πως από τις πρώτες συζητήσεις του με τους διοικούντες του Ολυμπιακού είχε τεθεί το θέμα της αξιοποίησης των παικτών από τις ακαδημίες. Ο Μπέντο πάντα ήταν ένας προπονητής που του άρεσε να δουλεύει με μικρούς, ακριβώς όπως ο Μίτσελ.

Γι’ αυτό και δεν ακούει «ψιθύρους» και «μουρμούρες» για την επιλογή του να μην προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Ξέρει πως αν δεν στηρίξει τώρα τα νέα ταλαντούχα παιδιά ίσως στο μέλλον να μην του δοθεί η ευκαιρία και δεν φοβάται να ρισκάρει. Τους βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις και είναι δεδομένο πως ξέρει σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς.

Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας θέλει να αφήσει την σφραγίδα του στον Ολυμπιακό σαν τον άνθρωπο που τόλμησε και καθιέρωσε πολλούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του συλλόγου, κάτι που αποτελεί μαράζι του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και των φιλάθλων της ομάδας, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ζητούν τη χρησιμοποίηση Ελλήνων που προέρχονται από τις ακαδημίες.

Και ίσως αυτός να είναι ο τρόπος για να επιτύχει ο Ολυμπιακός τον στόχο που έχει θέσει και να καθιερωθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Όσο παράγεις παίκτες επιπέδου, σε συνδυασμό με τις αγορές και τις πωλήσεις ταλαντούχων παικτών, τόσο «ανεβαίνεις» στα μάτια των παραδοσιακά ισχυρών της Ευρώπης. Κι ας μην ξεχνάμε, πως όσες φορές ελληνική ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια «ευρωπαϊκή έκπληξη» το έκανε έχοντας στο ρόστερ της Έλληνες παίκτες που είχαν ρόλο στις επιτυχίες.

Γι’ αυτό λοιπόν, ας το ζήσουν κι αυτό οι φίλοι του Ολυμπιακού γιατί οι ίδιοι είναι που το ζητούσαν τόσα χρόνια. Η εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του λιμανιού έφτασε η ώρα να αποδώσει καρπούς. Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος και τώρα ο Νικολάου είναι έτοιμοι να αποδείξουν πως η επόμενη γενιά των ερυθρόλευκων επιτυχιών θα φέρει και την υπογραφή τους. Ας μην τους το στερήσουν «ψίθυροι» και «μουρμούρες»…

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play