Ιδού οι λόγοι που καταποντίστηκε ο Ολυμπιακός

Ιδού οι λόγοι που καταποντίστηκε ο Ολυμπιακός
Γιατί οι Πειραιώτες έχασαν και μάλιστα τόσο εύκολα στην Γερμανία από την Μπάμπεργκ;

​Λέγαμε πριν από το ματς με την Ούνιξ Καζάν ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει το “5 στα 5”. Και τονίζαμε ότι το ματς με την Μπάμπεργκ θα ήταν το πιο δύσκολο. Το τελευταίο, δηλαδή, της πεντάδας. Καθώς αποδείχθηκε, δεν ήταν απλά το πιο δύσκολο. Ηταν αξεπέραστο. Θα λέγαμε μάλιστα ότι το -14 κολακεύει τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού με το μπάσκετ, που έπαιξαν και την εικόνα, που έδειξαν, ήταν για 20άρα. 

Αμέσως μετά το παιχνίδι ξεκίνησε η γνωστή κουβέντα για το τι έφταιξε. Αν έχανε ο Ολυμπιακός από την Ρεάλ ή από την ΤΣΣΚΑ, μάλλον θα πέρναγε στα…ψιλά. Εχασε, όμως, εύκολα από μία καλή ομάδα, που, όμως, δεν είναι στις πρωτοκλασάτες της Ευρωλίγκας, και επομένως τα ερωτήματα είναι πολλά. Αλλωστε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, μία ομάδα με εκατομμύρια κόσμο, που το κακό γίνεται πολύ κακό και το καλό, πολύ καλό.

Οι απαντήσεις, πάντως, σε μας τουλάχιστον, φαίνονται εύκολες. Εχουμε και λέμε:α) Η Μπάμπεργκ είχε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη. Με τέσσερις νίκες πριν από το τζάμπολ, αν έχανε, χανόταν. Σε περίπτωση, δηλαδή, ήττας από τον Ολυμπιακό, οι πιθανότητές της για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας θα ήταν αισθητά μειωμένες. Τώρα ελπίζει και μάλιστα βάζει και στη μηχανή της τον πρώην παίκτη του Αρη, Τζέρελ ΜακΝιλ. Το ότι το ήθελε ή μάλλον το χρειαζόταν περισσότερο το ματς από τον Ολυμπιακό, φαινόταν ξεκάθαρα στο παρκέ. Εκεί, όπου οι Γερμανοί ήταν δύο ταχύτητες πιο γρήγοροι και δύο φορές πιο αποφασιστικοί από τους αντιπάλους τους.

β) Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Χάκετ και τον Πρίντεζη. Ναι, συμφωνούμε. Ολες οι ομάδες έχουν προβλήματα και απουσίες. Σε αυτή, όμως, την χρονική συγκυρία οι Πειραιώτες έπαιξαν χωρίς δύο βασικούς τους παίκτες, ενώ η Μπάμπεργκ, που είχε και το πλεονέκτημα της έδρας, ήταν πλήρης. Ενδεχομένως να κέρδιζε και πάλι η Μπάμπεργκ, αν ο Ολυμπιακός έπαιζε πλήρης. Αλλά σίγουρα είναι μειονέκτημα για μία ομάδα, όταν παίζει χωρίς τον δεύτερο καλύτερό της παίκτη (Πρίντεζη) και έναν χρησιμότατο γκαρντ (Χάκετ).

γ) Ολες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, δικαιούνται μία γκέλα. Τουλάχιστον μία γκέλα και μία κακή εμφάνιση. Ακόμη και η κορυφαία ΤΣΣΚΑ την έχει “πατήσει”, από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία. Ο Ολυμπιακός την έκανε την γκέλα του, λοιπόν, σήμερα. Δεν μιλάμε τόσο για αυτή καθ’ αυτή την ήττα, όσο για την κάκιστη εμφάνιση. Είπαμε άλλωστε: και πλήρης να έπαιζε, ίσως να έχανε και πάλι. Αλλά το μπάσκετ, που έπαιξε, ήταν άθλιο.

Κάπως έτσι περιγράφεται το πλαίσιο της βαριάς ήττας του Ολυμπιακού στην Μπάμπεργκ. Τώρα θα ξεκουραστεί και θα πάει να τα δώσει όλα την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ απέναντι στην Φενέρ. Με την απαραίτητη σημείωση ότι μία ήττα από τους Τούρκους, θα είναι πιο κακή σε σχέση με αυτή της Γερμανίας

Και αν οι παίκτες των Πειραιωτών θα πάρουν κάποιες ανάσες, η τεχνική ηγεσία θα φουλάρει για να βρει και να οδηγήσει στο μεγάλο λιμάνι τον αντί-Χάκετ. Ηδη πέρασε καιρός, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν τα δύσκολα και απανωτά παιχνίδια. Τώρα, όμως, πρέπει να επισπευθεί η διαδικασία. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη και ο “καυτός” Ιανουάριος πλησιάζει. Και εκτός των άλλων υπάρχουν μέσα στο πρώτο μήνα του 2017 τα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” ακονίζουν τα νύχια τους και περιμένουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι ήττες σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, όπως είναι φυσιολογικό, δεν έχουν φύγει από το μυαλό τους. Και θέλουν να απαντήσουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play