Βεργέτης για Κουρμπέλη: «Βλέπω τον νέο Κατσουράνη»!

Βεργέτης για Κουρμπέλη: «Βλέπω τον νέο Κατσουράνη»!
«Μέλι» στάζει για τον Δημήτρη Κουρμπέλη που ετοιμάζεται να ντυθεί στα πράσινα ο Στάικος Βεργέτης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να ακολουθήσει τα... χνάρια του Κώστα Κατσουράνη!

​Πρόκειται για τον προπονητή που τον έζησε όσο κανείς άλλος στον Αστέρα κι ως εκ τούτου είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να περάσει από… ακτίνες Χ το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού. Εντάξει, υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη, ωστόσο η μετακίνηση του Δημήτρη Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η άποψη του Στάικου Βεργέτη για τον 23χρονο άσο έχει αν μη τι άλλο τη δική της σημασία. 

Και τι λέει ο 40χρονος προπονητής που πλέον βρίσκεται στο τιμόνι της Νέας Σαλαμίνας της Κύπρου για τον νεαρό μέσο; Από τη μία πλευρά θεωρεί ότι η μεταγραφή του γίνεται την πλέον κατάλληλη στιγμή για όλες τις πλευρές κι από την άλλη δεν διστάζει να βάλει πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών, παρομοιάζοντάς τον με τον Κώστα Κατσουράνη!

“Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αξιόλογο και ταλαντούχο παίκτη. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως μέσος, όσο κι ως στόπερ ο Δημήτρης. Αλλά περισσότερο θα τον χαρακτήριζα ως “χαφά”! Είναι πολύ καλός στην πρώτη πάσα και γι’ αυτό είναι σε θέση να φτιάξει με καλές προϋποθέσεις το παιχνίδι από πίσω. Το μεγάλο προσόν του είναι ότι πηγαίνει πολύ καθαρά στις φάσεις και δεν θα κάνει αχρείαστα φάουλ που μπορεί να στοιχίσουν στην ομάδα του, έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις. Και σαν στόπερ πάντως είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και μπορεί να ανταποκριθεί επίσης χωρίς πρόβλημα…”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Στάικου Βεργέτη στο SDNA για τον Κουρμπέλη.

«Σίγουρα βασικός, έτοιμος για πρωταθλητισμό»

Οι ανάγκες βέβαια μίας ομάδας σαν τον Αστέρα Τρίπολης με αυτές του Παναθηναϊκού είναι σίγουρα διαφορετικές, παρ’ όλα αυτά ο νεαρός τεχνικός θεωρεί ότι ο Κουρμπέλης είναι ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Τριφυλλιού. 

«Θεωρώ πώς έχει ωριμάσει πλέον για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας για να κάνει πρωταθλητισμό. Πρόκειται για πολύ συγκροτημένο παιδί, έχει ήδη παραστάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες και δη σε ομίλους, με αντιπάλους όπως η Σάλκε και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το βήμα παραπάνω, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Παρ’ ό,τι είχε ακουστεί το όνομά του και παλαιότερα για τους “μεγάλους”, πιστεύω ότι καλώς δεν πήρε τότε μεταγραφή. Στον Παναθηναϊκό δεν θα δυσκολευτεί να πάρει φανέλα βασικού, αν λάβουμε υπόψιν μας κι ότι αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή του, αλλά και τις συγκυρίες που υπάρχουν με δεδομένες τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας του».

«Εθνική και… νέος Κατσουράνης»Όσο για τον παίκτη με τον οποίο θα παρομοίαζε το 23χρονο αμυντικό μέσο ο Βεργέτης, δεν διστάζει να αναφέρει ένα πολύ “βαρύ όνομα”.

“Θα τολμούσα να πω ότι πρόκειται για τον νέο Κατσουράνη. Το στιλ του κι ο τρόπος που αγωνίζεται, αυτόν μου θυμίζει. Μακάρι να ακολουθήσει την καριέρα του, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει, λόγω του γεγονότος ότι ανταποκρίνεται κι ως στόπερ. Τα σωματικά του χαρακτηριστικά άλλωστε τον βοηθούν για να μπορέσει να προσφέρει και γκολ στην ομάδα του. Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό νομίζω ότι θα τον βοηθήσει να κληθεί και στην Εθνική ομάδα, καθώς έχει όλα τα φόντα για να αγωνιστεί με το εθνόσημο”.

«Με εξέπληξε το κυπριακό πρωτάθλημα»Όσο για τις εντυπώσεις του από το κυπριακό πρωτάθλημα και τη Νέα Σαλαμίνα: “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ο ρυθμός, αλλά και η ποιότητα του πρωταθλήματος. Έχει πολλούς καλούς παίκτες, ακόμα και οι μικρότερες ομάδες έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών κι αυτό νομίζω ότι θα φανεί τα επόμενα χρόνια και στην εθνική της Κύπρου”.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play