Ραβανί
Υλικά4 αυγά2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό1 κούπα αλεύρι1 κούπα ζάχαρη1 κούπα σπορέλαιο1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι1,5 κ.γ. baking powder2 βανίλιεςξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι :3,5 κούπες νερό4 κούπες ζάχαρη2 φέτες λεμόνι1 κ.σ. χυμό λεμονιούΕκτέλεσηΧτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το σπορέλαιο και στη συνέχεια το γιαούρτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και τις βανίλιες και τα ρίχνετε λίγα λίγα στο παραπάνω μείγμα. Τέλος προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Ψήνετε στους 180 C για 40-45 λεπτά. Βράζετε το σιρόπι για 7 λεπτά από την έναρξη του βρασμού να γίνει πηχτό. Ρίχνετε το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
tipΤαιριάζει εκπληκτικά με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι στο σερβίρισμα, ενώ μπορείτε εάν θέλετε να το πασπαλίσετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή ινδοκάρυδο.
Το σχόλιο σας