Αντί-Χάκετ για τα ματς με τον Παναθηναϊκό…

Αντί-Χάκετ για τα ματς με τον Παναθηναϊκό…
Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τον Ολυμπιακό, την εξαιρετική του πορεία και την «περίεργη» κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

​Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις τι να πρωτογράψεις για τον Ολυμπιακό. Για το ότι το “5 στα 5”, που έχουμε πει, δεν είναι μακριά; Για την τρομερή ατυχία, που τον κατατρέχει; Για το γεγονός ότι είναι ψηλά στην Ευρωλίγκα, ενώ ουσιαστικά δεν έχει τον βασικό του σέντερ; Για το ότι έχει μία τρομερή παικτάρα, που λέγεται Ματ Λοτζέσκι; Για την καλύτερη εμφάνιση με τα “ερυθρόλευκα” του Κώστα Παπανικολάου, από τότε, που επέστρεψε από το ΝΒΑ;

Όπως βλέπετε, η λίστα είναι μεγάλη, αλλά κάλλιστα μπορούμε να την μεγαλώσουμε. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά στον σωστό δρόμο. Και αγωνιστικά και βαθμολογικά. Ενα ψεγάδι υπάρχει μέχρι στιγμής στη πορεία του: η ήττα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ. Αλλά και ποια ομάδα δεν έχει κάνει γκέλα; Δεν είδατε χθες τι έπαθε η Ρεάλ από την Νταρουσάφακα; Αν το είχε πάθει ο Ολυμπιακός, τα λαϊκά δικαστήρια θα ήταν από το ΣΕΦ μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Το σημαντικότερο θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Γιατί η συνέχεια και δη το τέλος είναι εκείνο, που μετράει. Πρώτα από όλα στις τάξεις των Πειραιωτών προσεύχονται να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη. Αν δεν είναι, τότε όλα καλά. Αν είναι, όμως, κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν είναι μόνο το ότι πρόκειται για παικτάρα. Είναι επίσης ότι δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί με Ελληνα παίκτη. Τον Χάκετ εύκολα θα τον αναπληρώσει ο Ολυμπιακός. Αν χρειαστεί, όμως, να το κάνει με τον Πρίντεζη, θα βρει τείχος.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι τα πράγματα με τον “Πρι” θα είναι καλά (όλοι αυτό εύχονται, εχθροί και φίλοι του παίκτη και του Ολυμπιακού), το βάρος θα δοθεί στον αντικαταστάτη του άτυχου Ιταλού. Οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να βιαστούν. Οχι για να έχουν παίκτη για τα τρία ματς, που ακολουθούν στην Ευρωλίγκα. Αλλά για να τον έχουν όσο το δυνατόν πιο έτοιμο για τον “καυτό” Ιανουάριο. Εκεί, όπου εκτός των άλλων θα συναντηθούν τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό. Αλήθεια είναι ότι οι διαθέσιμοι παίκτες είναι ελάχιστοι. Από την άλλη, όμως, μιλάμε για τον Ολυμπιακό, μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να βρει λύση και πρέπει να την βρει άμεσα.

Μπορεί κάποιος να πει ότι προς το παρόν βγαίνει η δουλειά με Μάντζαρη, Σπανούλη, Γκριν και Αθηναίου, αλλά δυστυχώς, σε αυτό το επίπεδο ειδικά, πρέπει να βάζεις στην εξίσωση και τον παράγοντα “νέος τραυματισμός”. Δεν βλέπετε τι ατυχία κατατρέχει τους πρωταθλητές Ελλάδας; Μαζί με την Μπαρτσελόνα, διεκδικούν την σχετική πρωτιά.

Για τον Τζαμόν Γκόρντον, που ακούγεται, αγωνιστικά είναι αυτό, που θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά έχει να παίξει τόσο καιρό. Ο Σφαιρόπουλος θέλει έναν παίκτη, που να είναι έτοιμος να μπει…χθες στο παρκέ και όχι σήμερα.

Θέλει έναν Εϊσι Λο και όχι έναν Ντορόν Πέρκινς. Θέλει έναν Μάρντι Κόλινς και όχι έναν Ντάριους Τζόνσον-Οντομ. Θα τον βρει; Μόλις μάθουμε το όνομα του εκλεκτού, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ως τότε όλοι στον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) ζουν με την ελπίδα ο τραυματισμός του Πρίντεζη να μην είναι σοβαρός. Μακάρι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play