Τούρτα Black Forest

Τούρτα Black Forest
Ένα συγκλονιστικό γλυκό για το γιορτινό σας τραπέζι!

ΥλικάΒάση130 γρ. αλεύρι30 γρ. κακάο20 γρ. κορν φλάουρ6 αυγά170 γρ. ζάχαρη

Σιρόπι100 γρ. νερό100 γρ. ζάχαρη100 γρ. κιρς

Κεράσια50 γρ. βούτυρο αγελάδας120 γρ. ζάχαρη500 γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)20 γρ. πηκτίνη για μαρμελάδες1 σφηνάκι κιρς

Σαντιγί500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική2 κ.σ. κιρς

Διακόσμηση200 γρ. τρίμμα κουβερτούρας

ΕκτέλεσηΒάσηΚοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

ΣιρόπιΒράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

ΚεράσιαΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και τα κεράσια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 20 γρ. ζάχαρης με την πηκτίνη και τα ρίχνουμε στα κεράσια που βράζουν. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το κιρς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΣαντιγίΧτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.ΣυναρμολόγησηΒρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω τα ¾ από τη σαντιγί. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play