Θύμισε Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο με τον Τζεντίλε ο Δημήτρης

Θύμισε Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο με τον Τζεντίλε ο Δημήτρης
H «βόμβα» που έριξε ο Παναθηναϊκός, με την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε, και οι φετινές κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που παραπέμπουν σε παλιές μεγάλες εποχές.

​Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν κάνει λάθη; Το ένα μετά το άλλο. Και “χοντρά” μάλιστα. Και δεν μιλάμε μόνο για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει, όμως, κάποιος, που δεν κάνει λάθη; Αν υπάρχει, παρακαλείστε να τον βγάλετε σε δημοπρασία. 

Το θέμα είναι μετά από κάποια στιγμή οι σωστές σου αποφάσεις να είναι περισσότερες. Και κυρίως να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες και ας πάμε στη πράξη.

Εδώ, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, είναι λόγω της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Τις βάσεις τις έβαλαν ο Παύλος και ο Θανάσης. Οι Αγιοι Βασίληδες του “τριφυλλιού”, αλλά και του μπάσκετ γενικότερα. Στα χέρια τους ο Παναθηναϊκός σάρωσε και πάνω από όλα κατέκτησε 6 Ευρωλίγκες. Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα της διαδοχής. Τον χρόνο ουδείς μπορεί να τον νικήσει. Αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Και την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μπασκετικά κρίνοντας από το 2012 μέχρι σήμερα το πρόσημο της παρουσίας του είναι θετικό. Από τους οκτώ τίτλους στην Ελλάδα, η ομάδα του έχει πάρει τους έξι. Αρα ως τώρα εντός συνόρων είναι επιτυχημένος. 

Ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα χρόνια δεν έχει πάει στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και αυτό σίγουρα δεν συνιστά επιτυχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι τα χρόνια αυτά και γενικά τα χρόνια, που ζούμε, είναι χρόνια κρίσης. Εδώ κόσμος πεινάει, το μπάσκετ θα κοιτάξουμε; Και όμως ο Γιαννακόπουλος έχει το τμήμα σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Το επίπεδο αυτό το έχει κάνει την τρέχουσα χρονιά ακόμη μεγαλύτερο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κι αλλιώς από την στιγμή, που εκτός των άλλων αποχώρησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι “πράσινοι”, λοιπόν, έκαναν μεγάλες μεταγραφές το καλοκαίρι, που θύμισαν σε ένα βαθμό τα παλιά φουλ ένδοξά τους χρόνια: Μπουρούσης, Τζέιμς, Σίνγκλετον και πάει λέγοντας. Πήραν και τον Πασκουάλ, τον επί σχεδόν 8 χρόνια προπονητή της θρυλικής Μπαρτσελόνα. Αλλά το αποκορύφωμα ήρθε σήμερα με την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε. Είναι μία κίνηση, που αυτή κι αν θυμίζει ξεκάθαρα τα χρόνια του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Δεν είναι μόνο ότι αποκτήθηκε ένας σπουδαίος παίκτης. Είναι ότι αυτό έγινε σε μία εποχή, που ο Παναθηναϊκός μοιάζει πλήρης αγωνιστικά. Και θα γίνει πιο πλήρης, όταν επιστρέψει ο Τζέιμς Γκιστ.

“Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης ο Τζεντίλε. Ο Παναθηναϊκός πάντα ενδιαφέρεται για τέτοιες περιπτώσεις” είπε το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωση, που έκαναν συνεχώς τα παλιά τα χρόνια ο πατέρας του και ο θείος του.

Αγωνιστικά τώρα, ο 24χρονος Ιταλός πάνω από όλα θα δώσει προσωπικότητα στους Κυπελλούχους Ελλάδας. Είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, με κορμί και προοπτική ΝΒΑ, που, βεβαίως, θέλει κι αυτός τον χρόνο του, προκειμένου να προσαρμοσθεί σε Ελλάδα και ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, αλλά στο πρωτάθλημα της Α1 παίζει με το καλημέρα, αφού είναι κοινοτικός. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ σίγουρα νοιώθει ικανοποιημένος από την απόκτηση ενός τόσο σημαντικού παίκτη, από την άλλη ξέρει κι ο ίδιος ότι πρέπει να φτιάξει μία νέα ομάδα μέσα στο καταχείμωνο. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Εχει, όμως, τα υλικά, που δεν είχε κανένας προκατοχός του από τότε, που αποχώρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ναι, ναι: ως γνωστό το ταμείο στο τέλος. Τα λέμε εκεί.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play