Κύπελλο Ελλάδας: Τα σενάρια για πρόκριση του Παναθηναϊκού

Κύπελλο Ελλάδας: Τα σενάρια για πρόκριση του Παναθηναϊκού
Μόλις τέσσερα εισιτήρια έχουν απομείνει για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για να βγουν τα γκρουπ των ισχυρών και των ανίσχυρων και δεν αποκλείονται τα ντέρμπι στην επόμενη φάση! Τα σενάρια για Παναθηναϊκό...

​Φινάλε έχουμε σήμερα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας με το ενδιαφέρον να είναι στον 2ο και τον 3ο όμιλο.

Ο Ολυμπιακός παίζει με την Σπάρτη εκτός έδρας και οι Λάκωνες προκρίνονται ως δεύτεροι αν κερδίσουν, διότι ευνοούνται στην ισοβαθμία στους 6 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει πρακτικά προκριθεί και υπερτερεί σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία στους έξι βαθμούς.

Στον 3ο όμιλο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται μόνο από το δικό του αποτέλεσμα και πολλά θα εξαρτηθούν από την αναμέτρηση ΟΦΗ – Ηρακλής. 

Αν το παιχνίδι στην Κρήτη έρθει ισόπαλο, οι πράσινοι μείνουν εκτός θεσμού ότι αποτέλεσμα και να φέρουν απέναντι στον Απόλλωνα!

Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη και αν νικήσει και ο Ηρακλής περνάνε οι δύο τους στην επόμενη φάση. Αν επικρατήσει ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ τότε η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο το τριφύλλι και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσουν αγώνα μπαράζ προκειμένου να φανεί ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που οι Κρητικοί επικρατήσουν με σκορ 2-0 του Ηρακλή και οι πράσινοι με το ίδιο σκορ στη Ριζούπολη. Το ίδιο θα συμβεί και σε όλα τα σκορ διαφοράς δύο γκολ.

Αν ο ΟΦΗ που είναι στο 0 (2-2 τα γκολ) κερδίσει με 1-0 τον Ηρακλή, τότε ο Παναθηναϊκός που είναι στο -1 (1-2 τα γκολ) τότε θα πρέπει να επικρατήσει με διαφορά τριών γκολ επί του Απόλλωνα.

Τέλος, αν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στην Κρήτη και στη Ριζούπολη νικήσει ο Απόλλωνας τότε στην επόμενη φάση προκρίνονται Ηρακλής (ως δεύτερος) και Απόλλωνας (ως πρώτος).

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

2ος όμιλος

1. Ολυμπιακός 6 (7-0)

2. Πλατανιάς 6 (3-4)

3. Σπάρτη 3 (4-1)

4. ΑΟ Χανιά 0 (1-10)

Τελευταία αγωνιστική

Σπάρτη – Ολυμπιακός (15/12, 15:00)

3ος όμιλος

1. Ηρακλής 4 (3-0)

2. Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)

3. ΟΦΗ 3 (2-2)

4. Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Τελευταία αγωνιστική:

ΟΦΗ – Ηρακλής (15/12, 19:30)

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός (15/12, 19:30)

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΙΣΧΥΡΟΙ

ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρ.

ΑΕΚ

Κισσαμικός

Ατρόμητος

Ολυμπιακός

ΟΦΗ ή Ηρακλής ή Απόλλωνας

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Τρίκαλα

Ξάνθη

Αρης

Λαμία

Λεβαδειακός

Παναιτωλικός

Πλατανιάς ή Σπάρτη

Ηρακλής ή Παναθηναϊκός ή Απόλλωνας

Στους «16» κληρώνονται οι πρώτοι των ομίλων με τους δεύτερους. Τι σημαίνει το πινακάκι; Αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της δεύτερης θέσης, κάτι που θα τον στείλει στο γκρουπ των αδυνάτων της επόμενης φάσης και θα τον καταστήσει αυτομάτως πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play